Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ Δ. κόλπος Α. κόλπος Δ. κοιλία Α. κοιλία Μέρη του Σώματος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ Δ. κόλπος Α. κόλπος Δ. κοιλία Α. κοιλία Μέρη του Σώματος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ Δ. κόλπος Α. κόλπος Δ. κοιλία Α. κοιλία Μέρη του Σώματος
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Αμφιλοχίας Σχ. Έτος: Φυσικά ΣΤ΄: ¨ Μικρή και μεγάλη κυκλοφορία – κυκλοφορικό σύστημα.¨ Υπεύθυνος τάξης: Γεωργακόπουλος Ανδρέας Γνωρίζουμε ότι η καρδιά μας λειτουργεί ως μια αντλία που κινεί το αίμα μέσα στο σώμα μας. Ποια είναι όμως η διαδρομή που ακολουθεί; ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ Δ. κόλπος Α. κόλπος Δ. κοιλία Α. κοιλία Μέρη του Σώματος

2 Μικρή κυκλοφορία: Μεγάλη κυκλοφορία: Φλέβες: Αρτηρίες:
Η κυκλοφορία του αίματος από την καρδιά στους πνεύμονες και το αντίστροφο. Μεγάλη κυκλοφορία: Η κυκλοφορία του αίματος από την καρδιά προς όλα τα μέρη του σώματος και το αντίστροφο. Φλέβες: Μεταφέρουν το αίμα από τα διάφορα όργανα του σώματος προς την καρδιά, είναι πλούσιο σε διοξείδιο του άνθρακα και έχει σκούρο χρώμα. Αρτηρίες: Μεταφέρουν το αίμα από την καρδιά στα διάφορα μέρη του σώματος, είναι πλούσιο σε οξυγόνο και έχει έντονο κόκκινο χρώμα. Κάνε κλικ για βίντεο εδώ.

3 Αρτηριακή πίεση Το αίμα φτάνει παντού στο σώμα μας λόγω της πίεσης
Όταν χρειαστεί να φουσκώσετε το λάστιχο του ποδηλάτου σας χρησιμοποιείτε την τρόμπα. Κάποιες από αυτές έχουν ένα όργανο για να μετράτε την πίεση του αέρα μέσα στο λάστιχο. Το αίμα φτάνει παντού στο σώμα μας λόγω της πίεσης που δημιουργείται από την καρδιά μας. Η πίεση αυτή ονομάζεται ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ. Τη μετρούμε με ένα ειδικό όργανο το πιεσόμετρο. Η αρτηριακή πίεση είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό μας, και δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη ή υψηλότερη από τα φυσιολογικά επίπεδα.

4 Από τι αποτελείται το αίμα;
Είναι ένα υγρό με κόκκινο χρώμα που κυκλοφορεί στις αρτηρίες στις φλέβες και στα τριχοειδή αγγεία . Μεταφέρει οξυγόνο, θρεπτικές ουσίες διοξείδιο του άνθρακα, θερμότητα, βιταμίνες κ.α. Πλάσμα Ερυθρά αιμοσφαίρια Λευκά αιμοσφαίρια Αιμοπετάλια Κιτρινωπό υγρό που αποτελείται κυρίως από νερό. Εμείς κλείνουμε τις πληγές και σταματούμε την αιμορραγία Δίνουμε οξυγόνο και παίρνουμε διοξείδιο του άνθρακα. Σε μας οφείλεται το κόκκινο χρώμα του αίματος. Προστατεύουμε τον οργανισμό από τα μικρόβια.

5 Εσύ ξέρεις τι ομάδα αίματος έχεις;
Ομάδες αίματος Το αίμα των ανθρώπων περιέχει τα ίδια κύτταρα. Υπάρχουν όμως κάποιες ουσίες που δεν είναι ίδιες σε όλους. Έτσι λοιπόν ο καθένας από εμάς ανήκει σε μία από τις τέσσερις διαφορετικές ομάδες: Α, Β, ΑΒ, Ο Εσύ ξέρεις τι ομάδα αίματος έχεις;


Κατέβασμα ppt "ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ Δ. κόλπος Α. κόλπος Δ. κοιλία Α. κοιλία Μέρη του Σώματος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google