ΘΕΡΜΑΝΣΗ:ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Advertisements

ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΥΠΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΟ (κυψέλες ενέργειας).
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ
Μορφές ενέργειας.
Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης
ΘΕΡΜΑΝΣΗ- ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΝΤΛΙΩΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΟΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΧΑΝΙΑ,
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
Συστήματα Α.Π.Ε..
ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑ “ FAΒ 5 ” ΜΑΘΙΟΥΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ
Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Τανούσα Δέσποινα Β4.
ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Παγγελματικό E Λ ύκειο Μ εγαλόπολης.
1.4 Οι υδρογονάνθρακες ως καύσιμα
Τα ορυκτά καύσιμα(πετρέλαιο, ορυκτοί άνθρακες, φυσικό αέριο) είναι μη ανανεώσιμοι φυσικοί πόροι και η υπερεκμετάλλευσή τους θα οδηγήσει στην εξάντλησή.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Α ΞΙΟΠΟΊΗΣΗ ΉΠΙΩΝ ΜΟΡΦΏΝ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ Αιολική ενέργεια Γεωθερμική ενέργεια Ηλιακή ενέργεια.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Δήμος Αναστάσιος Μανωλάς Στυλιανός Υπεύθυνοι καθηγητές: Παππά Λαμπρινή Ζελοβίτης Ιωάννης Τμήμα Ανθοκομίας – Αρχιτεκτονικής Τοπίου.
ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Γεωθερμία -Ορισμός Με τον όρο «Γεωθερμία» ορίζεται η εκμετάλλευση της ενέργειας από το εσωτερικό της γης από όπου με τη χρήση μιας γεωθερμικής αντλίας.
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
Καββαδίας Κωνσταντίνος
Οι υδρογονάθρακες ως καύσιμα. Η καύση είναι η πρώτη χημική αντίδραση που χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους για … θέρμανση μαγείρεμα Κατασκευή αντικειμένων.
 Στο σχολείο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την βιομάζα ως καύσιμο για παραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας,καύσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντικαταστήσουμε.
Καυσιμα στις κ. θ. - καυση.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΨΥΞΗΣ ΧΩΡΩΝ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ξάνθης. Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ξάνθης –
Εναλλακτικοι τροποι θερμανσης
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΜΠΟΥΖΙΚΑ Θ. – ΠΕ 14
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υπάρχει λύση;.
Σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ + Ομίχλη αιθάλη αιθαλομίχλη. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧ. ΕΤΟΣ: 2012 – 2013 ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 1 ο ΕΠΑΛ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΝΤΖΟΣ ΓΚΟΝΤΖΟΣ 1/12. ΟΡΙΣΜΟΣ  Θερμική ενέργεια που προέρχεται από το εσωτερικό της γης.  Η εκμετάλλευση της ενέργειας από το εσωτερικό.
Εναλλακτικά αυτοκίνητα. Αυτοκίνητα με αέρια καύσιμα Τα καύσιμα που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα αυτού του τύπου –υγραέριο, που είναι μίγμα προπανίου (30%)
ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Α Αιολική Ενέργεια Αιολική Ενέργεια Η κινητική ενέργεια του ανέμου που προέρχεται από τη μετακίνηση αερίων μαζών στην ατμόσφαιρα.
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας !!. Αιολική ενέργεια Χαρακτηριστικά παραδείγματα εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας είναι τα ιστιοφόρα και οι ανεμόμυλοι.
Ανανεώσιμες και μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Ευστράτιος- Ευάγγελος 1 Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ Σχολική χρονιά:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΘΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ.
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ IV προστασία & Η/Μ εγκαταστάσεις
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ
Ενέργεια.
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
ΤΕΙ ΑΜΘ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΕ
Λειτουργία Συστημάτων Ενέργειας
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝTIKA ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ
ήλιος άνεμος νερό γεωθερμία βιομάζα γαιάνθρακας πετρέλαιο φυσικό αέριο σχάση πυρήνων 1.Ποιες πηγές ονομάζουμε ανανεώσιμες και ποιες μη ανανεώσιμες;
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου:
Ο ήλιος ακτινοβολεί φως και θερμότητα
Στα πλαίσια της συμμετοχής σας στην εφαρμογή
Περιβαλλοντική εκπαίδευση
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Project : Εναλλακτικές πηγές ενέργειας
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ.
ΤΜΗΜΑ : Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας (ΠΑΔ)
ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ Μάθημα : Τεχνολογία Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Μαρμαρίδου Ιωάννα Επανομή, Φεβρουάριος 2019.
1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ αναφορά στα είδη και μετατροπές ενέργειας ΦΥΣΙΚΗ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
ΠηγΕΣ ενΕργειαΣ Ενότητα 2η.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΘΕΡΜΑΝΣΗ:ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου Σχολικό έτος 2014-15 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ: ΑΤ3

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ  Ποιες είναι οι κυριότερες μορφές θέρμανσης από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας.  Πως διαχωρίζονται οι διάφορες μορφές θέρμανσης ανάλογα με το «καύσιμο» που χρησιμοποιούν.  Ποια είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά των διαφόρων μορφών θέρμανσης.  Πόσο οικονομικές είναι οι διάφορες μορφές θέρμανσης.  Πως επηρεάζουν το περιβάλλον οι διάφορες μορφές θέρμανσης.  Ποιες είναι οι εναλλακτικές μορφές θέρμανσης.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Θέρμανση είναι η πρόσδοση θερμότητας σε ένα χώρο ή ένα αντικείμενο με σκοπό την αύξηση της θερμοκρασίας του ή τη διατήρηση της θερμοκρασίας του με την αντιστάθμιση απωλειών. Πριν 30.000 χρόνια ο άνθρωπος χρησιμοποίησε τη φωτιά για τη θέρμανση πάνω σε εστία.

Οι Ρωμαίοι ζέσταιναν τα λουτρά τους με καυτά αέρια που παράγονταν από φωτιά (υπόκαυστα). Το τζάκι παρουσιάστηκε στη Δυτική Ευρώπη τον 12Ο αιώνα. Μετά τα τζάκια δημιουργήθηκαν οι θερμάστρες (σόμπες) που χρησιμοποιηθούν υγρά καύσιμα.

κεντρική θέρμανση (καλοριφέρ) 18ος αιώνας: αερολέβητας Μεταφορά θερμότητας που παράγεται από ζεστό νερό (στο λέβητα) μέσω σωλήνων. Επόμενο βήμα: κεντρική θέρμανση (καλοριφέρ)

 Νέα θερμαντικά σώματα Σύγχρονες εξελίξεις:  Νέα θερμαντικά σώματα  Τηλεθέρμανση

Πηγές ενέργειας Ο Ήλιος, το Κάρβουνο, το Πετρέλαιο, το Φυσικό αέριο, η Βιομάζα, η Γεωθερμική κ.ά. Η θερμική ενέργεια προέρχεται από την μετατροπή αυτών των μορφών ενέργειας.

ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ Πηγή Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα Ήλιος - Μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα - Ανανεωσιμότητα - Επάρκεια -Αστάθεια - Ακριβή τεχνολογία - Δεσμεύει εκτεταμένες περιοχές Βιοκαύσιμα - Ελάχιστες εκπομπές θερμοκηπιακών αερίων - Μεταφορά βιομάζας - Χρήση νερού για την παραγωγή βιομάζας με πιθανές επιπτώσεις στα οικοσυστήματα Άνθρακας - ταθερότητα - Επάρκεια στην αγορά - Υψηλές εκπομπές CO2, SO2 - Μη ανανεώσιμη πηγή - Συσσώρευση υπολειμμάτων

ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ Πηγή Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα Πετρέλαιο - Αναπτυγμένη τεχνολογία -Περιορισμένη διαθεσιμότητα -Μεγάλο κόστος μεταφοράς όταν μεταφέρεται σε μακρινές αποστάσεις -Μη ανανεώσιμη πηγή -Εύφλεκτο -Υψηλές εκπομπές CO2, NOX Φυσικό Αέριο -Σχετικό φιλικό με το περιβάλλον - Καύσιμο υψηλής ενεργειακής αξίας -Εκτεταμένο δίκτυο διανομής -Εκπομπή CO2 Οι περισσότερες μορφές ενέργειας καίγονται και παράγουν θερμική ενέργεια.

Καύση είναι η αντίδραση ενός καυσίμου με το οξυγόνο Καύσιμα για παραγωγή Θέρμανσης: Α) Γαιάνθρακες Β) Πετρέλαιο

Βιομάζα: Ξύλο, αγροτικά υπολείμματα κλπ.

ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΚΑΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η καύση δημιουργεί σημαντική ατμοσφαιρική ρύπανση και το φαινόμενο του θερμοκηπίου . ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΚΑΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  Η βιομάζα εμποδίζει την αναπλήρωση του Ο2

ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Α) Τζάκια  Βιοδυναμικά  Ενεργειακά  Αερίου Β) Σόμπες, ξυλόσομπες κ.λπ

2. Το σύστημα μεταφοράς του θερμού νερού για τη θέρμανση χωρών Η κεντρική θέρμανση είναι ένα είδος εγκατάστασης θέρμανσης κτιρίων με σκοπό την παραγωγή θερμότητας για τη θέρμανση χώρων Αποτελείται από: 1. Το σύστημα παροχής θερμότητας στο νερό 2. Το σύστημα μεταφοράς του θερμού νερού για τη θέρμανση χωρών 3. Το σύστημα απόδοσης της θερμότητας στο περιβάλλον κάθε χώρου 4. Τα εξαρτήματα και τις διατάξεις ελέγχου και ασφάλειας.

Βασικά μέρη εγκατάστασης Κεντρικής Θέρμανσης είναι: Βασικά μέρη εγκατάστασης Κεντρικής Θέρμανσης είναι:  Καυστήρας  Λέβητας

 Κυκλοφορητής  Καλοριφέρ

Συστήματα θέρμανσης  Μονοσωλήνιο Δισωλήνιο  Ενδοδαπέδιο

Επιπτώσεις στο περιβάλλον: Η καύση του πετρελαίου δημιουργεί σημαντική ρύπανση

Γεωθερμία: Τηλεθέρμανση: Εκμετάλλευση θερμότητας από εσωτερικό της γης. Τηλεθέρμανση: Είναι η θέρμανση μιας πόλης από έναν κεντρικό σταθμό παραγωγής θερμότητας.

Φυσικό Αέριο: Είναι αέριοι υδρογονάνθρακες και βρίσκονται μέσα στο έδαφος.  Είναι καλύτερο καύσιμο από το πετρέλαιο: πιο φτηνό  καλύτερα κατανεμημένο

Ηλιακή Ενέργεια Χρησιμοποιείται για την παραγωγή θερμικής ενέργειας (θέρμανση νερού-θέρμανση χώρου).

Δύο κατηγορίες: Ενεργειακά και Παθητικά ηλιακά συστήματα

Συνέπειες στο περιβάλλον:  Φυσικό Αέριο:  καλύτερο καύσιμο από το πετρέλαιο  η εγκατάσταση όμως επιβαρύνει το περιβάλλον  Ήλιος: ανανεώσιμη πηγή ενέργειας

Κυριότεροι τύποι ηλεκτρικής θέρμανσης είναι: τα ηλεκτρικά καλοριφέρ οι θερμάστρες τα θερμαντικά πάνελ οι θερμοσυσσωρευτές οι ηλεκτρικοί λέβητες τα αερόθερμα κλιματιστικά  οι θερμοπομποί

Θέρμανση και κόστος Οι αντλίες θερμότητας έχουν το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος,αλλά μεγάλο κόστος αγοράς

Συνέπειες στο περιβάλλον: Οι ηλεκτρικές συσκευές θερμότητας δεν λειτουργούν με καύση Αλλά: Τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής προκαλούν μεγάλη ρύπανση στο περιβάλλον.