Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παγγελματικό E Λ ύκειο Μ εγαλόπολης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παγγελματικό E Λ ύκειο Μ εγαλόπολης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 παγγελματικό E Λ ύκειο Μ εγαλόπολης

2 ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας - Σύμπραξη σχολείων ΣΕΠ
ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας - Σύμπραξη σχολείων ΣΕΠ ΘΕΜΑ Υπεύθυνος εκπκός : ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ κλ ΠΕ17

3 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α΄ Ενεργειακό πρόβλημα Οι πηγές ενέργειας δεν είναι ανεξάντλητες και η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων θα δημιουργήσει προβλήματα επάρκειας στο μέλλον Β΄ Περιβαλλοντικό πρόβλημα Τα ρυπογόνα ενεργειακά συστήματα και οι εκπομπές αερίων , επιφέρουν περιβαλλοντικά προβλήματα - κλιματικές μεταβολές - διαταραχές στις ισοροπίες των οικοσυστημάτων του πλανήτη

4 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ Είναι η ομαδική αστική θέρμανση πόλεων ή οικισμών, δηλαδή η παραγωγή θερμικής ενέργειας με μορφή υπέρθερμου νερού από ένα κεντρικό σύστημα, η μεταφορά της θερμικής ενέργειας και  η διανομή της στις κατοικίες της πόλης.  

5 ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ για εφαρμογή περιπτώσεων τηλεθέρμανσης
ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ για εφαρμογή περιπτώσεων τηλεθέρμανσης 1. Γεωθερμικά πεδία περιοχών π.χ. Νίσυρος – Ιαματικές πηγές 2. Ηφαιστειογενείς περιοχές 3. Πόλεις όπου λειτουργούν θερμικά εργοστάσια Ηλεκτρισμού με καύσιμο άνθρακα – φυσ. αέριο – πυρηνικά 4. Περιοχές όπου υπάρχουν βιομηχανίες και εργοστάσια και αποβάλλουν θερμότητα ( ζεστό νερό – καυσαέρια )

6 Ένα σύστημα Τηλεθέρμανσης συγκροτείται από:
1. ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ οι οποίες είναι δυνατόν να είναι εγκατεστημένες μέσα κοντά ή και πολύ μακριά από την πόλη που θερμαίνουν.

7 2. ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ δηλαδή δίκτυο δίδυμων αγωγών για τη μεταφορά του υπέρθερμου νερού και του νερού επιστροφής από την πόλη που θερμαίνουν

8 3. ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ που εξασφαλίζουν την πίεση κυκλοφορίας του θερμού νερού από και προς πόλη.

9 4. ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ το οποίο εγκαθίσταται μέσα στην πόλη με κεντρικούς άξονες ,κλάδους και διακλαδώσεις παροχής θερμότητας στους καταναλωτές, κατοικίες ή κτίρια (όπως το δίκτυο ύδρευσης ή φυσικού αερίου).

10 5. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑ δηλαδή εξοπλισμός που υποκαθιστά τους λέβητες κεντρικής θέρμανσης, για παροχή θερμού νερού θέρμανσης και χρήσης.

11 ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΧΜΩΝ που εξασφαλίζουν την αυτόνομη παραγωγή, για λόγους εφεδρείας σε περιπτώσεις βλαβών και ανεπάρκειας των κεντρικών μονάδων παραγωγής θερμότητας.

12 7. Η Τηλεθέρμανση και τα Αποτελέσματα Εφαρμογής της στην Πόλη:
Η Τηλεθέρμανση και τα Αποτελέσματα Εφαρμογής της στην Πόλη: 1. Προστασία του περιβάλλοντος 2. Ποιότητα ζωής 3. Μικρό κόστος θέρμανσης 4. Εξοικονόμηση ενέργειας 5. Εισαγωγή τεχνογνωσίας και νέων τεχνολογιών περιβάλλοντος 6. Αύξηση της απασχόλησης και εξειδίκευση του τοπικού δυναμικού 7. Δυνατότητα ανάπτυξης παράλληλων παραγωγικών δραστηριοτήτων

13 Τηλεθέρμανση και Ανάπτυξη Παράλληλων Δραστηριοτήτων:
1. Θερμοκήπια - Ξηραντήρια 2. Ιχθυοκαλλιέργειες 3. Βιοτεχνίες με πρώτη ύλη τη θερμότητα 4. Εισαγωγή νέας τεχνογνωσίας 5. Βιοτεχνίες κατασκευής υλικών Τηλεθέρμανσης 6. Νέες θέσεις εργασίας  

14 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ Εφαρμογών Τηλεθέρμανσης
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ Εφαρμογών Τηλεθέρμανσης 1. Σε πόλεις της Αμερικής , Ρωσίας και Ιαπωνίας 2. Χώρες της ΕΕ π.χ. Γερμανία - Αγγλία - Ιταλία-Σουηδία κα 3. Ηφαιστιακές περιοχές π.χ. Νέα Ζηλανδία - Ισλανδία 4. Ελλάς στις πόλεις : Πτολεμαίδος –Κοζάνης - Μεγαλόπολης 5. Σε βιομηχανίες όπως : ΕΛΑΙΣ και 1ο ΤΕΛ Πειραιά

15 ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΡΓΩΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΡΓΩΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Οι εγκαταστάσεις τηλεθέρμανσης είναι υψηλού αρχικού επενδυτικού κόστους και χαμηλού βαθμού εκμετάλλευσης και παλαιότερα ήσαν ασύμφορες . Όμως η αύξηση των τιμών των συμβατικών καυσίμων η μείωση των φυσικών πόρων και οι δράσεις για το περιβάλλον κάνουν τα έργα αυτά οικονομικά βιώσιμα . Η αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) είναι η καλύτερη λύση του ενεργειακού και οικολογικού προβλήματος (Αιολική - Ηλιακή – Υδραυλική – Φωτοβολταική – βιομάζα)

16 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 1. Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει ένα έργο τηλεθέρμανσης να θεωρείται η τέλεια λύση του ενεργειακού προβλήματος. Θα πρέπει κάθε φορά να εξετάζονται προσεκτικά όλα τα στοιχεία που επιδρούν στο οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα, ώστε να προκύπτουν ασφαλή συμπεράσματα για τη σκοπιμότητα και βιωσιμότητα του έργου. 2. Τα όργανα προγραμματισμού των φορέων θα πρέπει να διερευνήσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης και να προωθήσουν την υλοποίηση έργων διαχείρισης τοπικών ενεργειακών πόρων συμπαραγωγής και τηλεθέρμανσης στις περιοχές ευθύνης τους. 3.Είναι επιτακτική ανάγκη η ορθολογικότερη διαχείριση των ενεργειακών πόρων, η προστασία του περιβάλλοντος και οι δράσεις των χωρών για την ΑΕΙΦΟΡΟ ανάπτυξη .


Κατέβασμα ppt "Παγγελματικό E Λ ύκειο Μ εγαλόπολης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google