1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική
Advertisements

Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο
Τύποι κατοικιών.
Ενότητα κατοικία Τύποι κατοικιών.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ ΤΙΤΟΣ ΜΙΝΙΣΣΑΛΙ
Σύρος-βαπόρια ΕΜΙΝΕ ΑΛΗΠΑΣΣΑ.
Στην πιο όμορφη περιοχή του Σαρωνικού κόλπου
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ …
4ο ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΩΝ Ταξίδι στο χωροχρόνο Ευγενιάδης Στέλιος
ΠΑρθενωνασ 1ο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης Δ2
Ερμούπολη Σύρου «Λέσχη Ελλάς»
Κάζα Μπιάνκα.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ
45ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ.
Η Θεσσαλονίκη από το 1870 μέχρι το 1917!
Ρωμαϊκά κτίσματα στην Θεσσαλονίκη
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το κεντρικό κτήριο του Μουσείου βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας 68. Πρόκειται για έπαυλη των αρχών του 20αι., γνωστή.
  Χρωματικά το Μαυσωλείο είναι κτισμένο από λευκό μάρμαρο που έρχεται σε αντίθεση με τα δύο παραπλήσια κτίρια, το τέμενος και το τζαβάμπ, που είναι.
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
Βαγγέλης αθανασιου κατερινα βουτσα
Ειρήνη Αλεξίου Σοφία Μάντρα
Γιάννης Βάρης Ε2’ 1 ο πρότυπο πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ.
Βίλα Βαρόνης Σβαρτς Μια ιδιαίτερα αγαπητή περιοχή της πόλης των Χανίων τόσο αρχιτεκτονικά όσο και ιστορικά είναι η Χαλέπα. Περπατώντας στους δρόμους της,
Τα Ρωμαϊκά Μνημεία στην Ελλάδα
Γιάννης Χατζημιχαήλ Ε΄ Τάξη
ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ
Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ Τάξη Ε2 Σχολικό Έτος
ΓΚΕΣΟΥ ΔΩΡΑ ΚΑΤΣΑΝΟΥ ΒΙΚΗ ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΥ ΔΩΡΑ ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Η ΟΔΟΣ ΕΞΟΧΩΝ (Β.ΟΛΓΑΣ) Οι Μαθητές: Ανεστης Πάλτας Μαριάμ Μιχαήλοβα
Ναός Επικούριου Απόλλωνα
Pelion’s stones Χαρακτηριστικά Αρχοντικά της περιοχής μας
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ
Η αρχιτεκτονική του αρχιτέκτονα Ιωάννη Χρόνη
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών 100 και πλέον χρόνια λειτουργίας.
Αξιοθέατα και μνημεία των λαών της Ευρώπης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.
Τα Δημήτρια Μαρία – Στεφανία Χατζηγρηγορίου 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Ε2 Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ
1 ο Π.Σ.Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ. ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤ’2.
2.Αρχιτεκτονική του χριστιανικού ναού
ΧΑΜΖΑ ΜΠΕΗ ΤΖΑΜΙ ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. ΕΙΚΟΝΕΣ ΧΑΜΖΑ ΜΠΕΗ ΤΖΑΜΙ.
ΣΤΟΧΟΣ Θέλω να φτιάξω σπίτι για την οικογένειά μου σε ένα χρόνο. ΜΕΣΑ  Διαθέτω γωνιακό οικόπεδο 500 τ.μ. και απεριόριστο budget.  Ο συντελεστής δόμησης.
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΕΣ Κότσιαλος Ευάγγελος Φούσιας Ιωάννης.
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Από το Μάρκο Φοινικαρίδη Νοέμβριος, 2016
Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σταυροδρομίου
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Λεβεντούλα Καματάκη 1ο ΠΔΣ Θεσσαλονίκης Στ
Οδός των Εξοχών 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.
Aκρόπολη.
Αρχιτεκτονική των ναών της Ακρόπολης
Οι ιστορικές βίλες της Βασιλίσσης Όλγας
Ναός του Αγίου Παντελεήμονος Θεσσαλονίκης!
Δυτική Αρχιτεκτονική Δήμητρα Ζιώγα Σχολικό Έτος: Θρησκευτικά
ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΑΛΚΕΩΝ.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Η ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ.
Η ρωμαϊκή αγορά της Αθήνας
Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:Γ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ
Οι Βίλες της Θεσσαλονίκης
5 ΛΙΜΝΕΣ 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
ΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Βίλες στην Β.Όλγας 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΗΣ ΣΤ’ 2 2015-2016

Βίλα Θοδώρου Χατζημήσεφ Βίλα Θοδώρου Χατζημήσεφ Στην περίφημη "συνοικία των Εξοχών" ή περιοχή "των Πύργων", στη σημερινή οδό Β. Όλγας 3-5, βρίσκεται η πρώην βίλα Χατζημήσεφ. Είναι ένα κτίριο στο οποίο έχουν ολοκληρωθεί πλέον οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πολλά αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα της Θεσσαλονίκης.

Βίλα Λεβή Μοδιάνο Η βίλα χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, το 1888. Είναι οίκημα διώροφο. Ανάμεσα στους δύο ορόφους υπάρχει διαχωριστική διακοσμητική «ταινία». Ο εξώστης προεξέχει ακολουθώντας την είσοδο. Οι διακοσμητικές κόγχες στις μπαλκονόπορτες και τα κιονόκρανα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές.

Βίλα Χαφίζ Μπέη Η βίλα συνδυάζει στοιχεία νεοκλασικισμού, ροκοκό, μπαρόκ και εκλεκτικισμού. Είναι κτίριο διώροφο, με ημιυπόγειο και εντυπωσιακό διάκοσμο. Ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό γνώρισμά του είναι το αέτωμα στην πρόσοψή του.

Ορφανοτροφείο μέλισσα Διώροφη κατοικία με ημιυπόγειο, δείγμα εκλεκτικισμού της εποχής. Οι όψεις είναι απόλυτα συμμετρικές ως προς τον κάθετο άξονά τους και οι σκάλες επιβλητικές και στις δύο εισόδους της. Παρατηρούμε πολλά ανάγλυφα διακοσμητικά στοιχεία, όπως τα αετώματα σε κάθε παράθυρο, τα διακοσμητικά κλειδιά πάνω από τα ανοίγματα, οι πεσσοί, τα επίκρανα, τα περίτεχνα μαρμάρινα φουρούσια που στηρίζουν τον εξώστη.

Βίλα Μοδιάνο Η διαμόρφωση των όψεων ακολουθεί την τυπική τριμερή διαίρεση: βάση-κορμός- στέψη, με βαριά λίθινη ακανόνιστη τοιχοποιία στο ημιυπόγειο, ελαφρότερη επεξεργασία με επιχρισμένες επιφάνειες, εμφανείς πλίνθους και μεγάλα ανοίγματα στον κορμό, δηλαδή στους δύο κύριους ορόφους και στέγη με φολιδωτά κεραμίδια και παράθυρα στη στέψη. Αυτά είναι και τα τέσσερα επίπεδα του κτηρίου, συνολικής έκτασης 1200 τ.μ.

Βίλα Αχμέτ Καπαντζή Η Βίλα Καπαντζή, ακολουθεί το αρχιτεκτονικό ρεύμα του εκλεκτισμού. Χαρακτηριστικά της έπαυλης είναι η πολυπλοκότητα του όγκου και η σύνθετη στέγη με τις έντονες κλίσεις.

Βίλα Μορντώχ Η βίλλα Μορντώχ είναι δυόροφο κτίσμα με ημιυπόγειο και σοφίτα. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, εκτός από τη συνύπαρξη νεοκλασικών, αναγεννησιακών, μπαρόκ και αρτ-νουβώ στοιχείων είναι ο κρεμμυδόσχημος τρούλος στην νοτιοδυτική γωνία της και η οκταγωνική πυργοειδή απόληξη.

Βίλα Κάζα Μπιάνκα Η Κάζα Μπιάνκα είναι χαρακτηριστικό δείγμα αυτού του αρχιτεκτονικού ρεύματος. Στο ημιυπόγειο ήταν τα δωμάτια του υπηρετικού προσωπικού και άλλοι βοηθητικοί χώροι, στο ισόγειο ήταν δύο υπνοδωμάτια, το γραφείο, ένα σαλόνι, η τραπεζαρία, το μαγειρείο, ένα λουτρό και βοηθητικοί χώροι, στον πρώτο όροφο υπήρχαν κυρίως υπνοδωμάτια και στο δεύτερο όροφο στη σοφίτα υπήρχαν δωμάτια στα οποία έπαιζαν τα παιδιά και η βιβλιοθήκη.

Βίλα Χατζηλαζάρου Το κτήριο είναι ημιτριώροφο. Η προστώα που υπάρχει στο κτήριο σχηματίζεται από κολώνες κορινθιακού ρυθμού. Περίτεχνη διακοσμητική κυρίαρχη και στον εξωτερικό χώρο που περιβάλλεται από έναν μεγάλο κήπο με καλλωπιστικά φυτά. Στο εσωτερικό του κτηρίου, στον πρώτο όροφο διακρίνονται ξύλινα ταβάνια με γεωμετρικά σχέδια, ανάγλυφα φατνώματα στο δεύτερο όροφο και έπιπλα ιδιαίτερης αισθητικής.

Βίλα Αλλατίνι Η Βίλλα Αλλατίνι είναι τριώροφο νεοκλασικό οικοδόμημα στην περιοχή Ντεπώ. Χτίστηκε το 1898 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι. Εκείνη την εποχή η περιοχή στην οποία βρίσκεται χτισμένη η Βίλλα ονομαζόταν συνοικία των "Εξοχών" ή "Πύργων", και αποτελούσε το ανατολικότερο όριο της Θεσσαλονίκης.

Βίλα Τζεμποργά ή Σαλέμ Η Βίλα Τζεμποργά ή Σαλέμ ήταν το πρώην Ιταλικό προξενείο από το 1915 μέχρι το 1978. Σήμερα δυστυχώς είναι ερημωμένη. Ιδιοκτήτης της είναι το Ιταλικό Κράτος. Η έπαυλη χαρακτηρίζεται από την περίτεχνη πρόσοψη και τα πλούσια υλικά.

Πύργος της Ευτυχίας μου ή Κόκκινοι Πύργοι Πύργος της Ευτυχίας μου ή Κόκκινοι Πύργοι Το κτήριο χτίστηκε για το Δημήτρη Ιωαννίδη σε παραθαλάσσιο οικόπεδο απέναντι από την εκκλησία της Ανάληψης και αποτελείτε από δύο κτίσματα, ένα διώροφο μέγαρο κι ένα καφενείο με σάλα και δωμάτια γύρω γύρω. Τα κτίρια αυτά χρησιμοποιήθηκαν αργότερα ως εκπαιδευτήριο και ως οικοτροφείο. Τα κτίσματα έχουν εγκαταληφθεί και είναι σε πολύ κακή κατάσταση.

Βίλα Χιρς ή Μπένι Φερνάντεζ Εξωτερικά, το κτίριο έχει περίτεχνο, σκαλιστό, ανάγλυφο διάκοσμο. Χαρακτηριστικό στοιχείο και γνώρισμα που αποτελεί το αλεξικέραυνο στην πρόσοψη, με τη χρονολογία "1911". 

1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Βίλες στην Β.Όλγας 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΗΣ ΣΤ’ 2 2015-2016