Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η αρχιτεκτονική του αρχιτέκτονα Ιωάννη Χρόνη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η αρχιτεκτονική του αρχιτέκτονα Ιωάννη Χρόνη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η αρχιτεκτονική του αρχιτέκτονα Ιωάννη Χρόνη

2 Τι δημιούργησε Ο Ιωάννης Χρόνης δημιούργησε την Ιόνιο Βουλή, το Μέγαρο του Ιωάννη Καποδίστρια και το κτήριο της Ιονικής Τράπεζας.

3 Ιόνιος Βουλή Στο κτίριο της Ιονίου βουλής σφυρηλατήθηκε η σταθερή θέληση των εκπροσώπων του Λαού των Ιονίων Νήσων για την ένωση με την Ελλάδα και επικυρώθηκε τελικά με το ψήφισμα της Ιονίου Βουλής στις 23-9 του Το κτίριο κατασκευάστηκε απο τον Ιωάννη Χρόνη το 1855 σε νεοκλασσικό στυλ και χαρακτηριστική είσοδο από Δωρικούς κίονες. Αναστυλώθηκε το 1978 και από τότε είναι η έδρα Μουσείου αφιερωμένου στους αγώνες για την ελευθερία των Επτανήσων. 

4 Ιόνιος Βουλή

5 Μέγαρο του Ιωάννη Καποδίστρια
Το Μέγαρο Καποδίστρια βρίσκεται στα Μουράγια, στην οδό Καποδιστρίου 124, σε μικρή απόσταση από τα Παλαιά Ανάκτορα και το κτήριο της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας. Από τα παράθυρα και τη βεράντα του Μεγάρου η θέα είναι μαγευτική. Μπορεί κανείς να θαυμάσει το Παλαιό Φρούριο, την οπίσθια όψη του κτηρίου των Παλαιών Ανακτόρων και το Φαληράκι, να απολαύσει το Ιόνιο Πέλαγος και στο βάθος να διακρίνει τις ακτές της Θεσπρωτίας και της Νότιας Αλβανίας. Το Μέγαρο Καποδίστρια κτίστηκε γύρω στο 1840 βάσει των σχεδίων του γνωστού αρχιτέκτονα Ιωάννη Χρόνη, στη θέση του παλαιότερου αρχοντικού της οικογένειας Καποδίστρια.

6 Μέγαρο του Ιωάννη Καποδίστρια

7 Ιωάννης Χρόνης Ο αρχιτέκτονας Ιωάννης Χρόνης ( ) ένας από τους πρώτους αρχιτέκτονες του Νεοελληνικού κράτους (1830). Σπούδασε στην Κέρκυρα, την Βενετία και την περίφημη Ακαδημία του Σαν Λούκα της Ρώμης . Άφησε σημαντικό αρχιτεκτονικό έργο στην Κέρκυρα με δημόσια κτήρια , αρχοντικά εξοχικές επαύλεις που σήμερα έχουν χαρακτηρισθεί ως ιστορικά μνημεία και έργα τέχνης.

8 Πηγές http://www.infokerkyra.gr/aksiotheata/istorika-
ktiria/48-ionios-vouli.html

9 Σας ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την παρουσίασή μας…
Τέλος Σας ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την παρουσίασή μας…

10


Κατέβασμα ppt "Η αρχιτεκτονική του αρχιτέκτονα Ιωάννη Χρόνη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google