Συμβουλές για ασφάλεια στο INSTAGRAM

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Citibank Ελλάδος e-Corners 10 η, Ιουλίου Περιεχόμενα 1.Το «ψηφιακό προφίλ» της Ελλάδας 2.Η ψηφιακή στρατηγική της Citi διεθνώς & στην Ελλάδα 3.Ο.
Advertisements

Το Podcasting αποτελεί μία κίνηση τόσο ερασιτεχνών όσο και επαγγελματιών στο διαδίκτυο ήχου "κατ' αίτηση" δηλαδή ήχου που μπορεί κανείς να ακούσει όποτε.
4/3/2017 5:15 AM Επισκόπηση προσεγγίσεων ανάπτυξης εφαρμογών για έξυπνες κινητές συσκευές και ανάπτυξη πρότυπης εφαρμογής Ξανθόπουλος Σπύρος ΑΕΜ: 114 Διπλωματική.
Λειτουργικό Σύστημα Ios
Κατερίνα Τζίκα Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων ‘’Μ.Π.Σ Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων’’ Καθηγήτρια: Καρύδα Μαρία Φοιτήτρια.
Πλατφόρμα διαχείρισης ψηφιακού πορτοφολιού για smartphones.
The future of reading digital publications, & electronic distribution platform electronic news agent planet interactive sa october 2010.
Και θα σας παρουσιάσουμε μια εργασία για τα κινητά του 2012!
Μουρατίδης Δημήτρης Ελισσαίος Θοδωρής.  Παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης του επιβατικού κοινού της Αθήνας σχετικά με την θέση του εκάστοτε λεωφορείου σε.
08/11/2013Σεβαστή Παπαδοπούλου - Κατερίνα Πατσιούρα ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ WINDOWS PHONE.
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.  ΥΛΙΚΟ(HARDWARE)  ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ(SOFTWARE)
Προγραμματισμός κινητών συσκευών Ενότητα 1 : Εισαγωγικές έννοιες Ιωάννης Τσούλος Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
‹#›. Η Πρώτη Επίσημη Εφαρμογή για την μεγαλύτερη ομάδα παιχτών!  Ο ΟΠΑΠ απαντά στην ανάγκη των Παιχτών για επίσημη και ακριβή ενημέρωση με την νέα εφαρμογή:
 Δημοφιλή λειτουργικά συστήματα  Προτιμήσεις καταναλωτών  Ηλικίες που τα χρησιμοποιούν  Την διάρκεια χρήσης συσκευών  Αντικατάσταση συσκευών  Κριτήρια.
Διδακτική της Πληροφορικής και των ΤΠΕ Εργαστήριο 10: Scratch (Μέρος 10ο) Δημήτριος Νικολός ΤΕΕΑΠΗ Διδακτική της Πληροφορικής και των ΤΠΕ Μάθημα επιλογής.
Ανοικτά ακαδημαϊκά μαθήματα στο Παν/μιο Αθηνών και στα ελληνικά ΑΕΙ Δρ. Παντελής Μπαλαούρας, Kώστας Τσιμπάνης, Καθ. Λάζαρος Μεράκος Ημερίδα Ενημέρωσης.
Η διάδραση ΕΠΛ 435: Αλληλεπίδραση Ανθρώπου Υπολογιστή.
Υλοποίηση εφαρμογών σε προγραμματιστικά περιβάλλοντα Κεφάλαιο 7.
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ Γ’ – Δ’ ΤΑΞΕΩΝ.
- Έλα Αναστασια πάμε βόλτα να δούμε τις βιτρίνες είναι Χριστούγεννα, θα περάσουμε τέλεια θα ψωνίσουμε ρούχα, θα πάμε στα jumbo και το κυριότερο θα πάμε.
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Ονοματεπώνυμο : Βασιλοπούλου Χριστίνα Α. Μ.: 3547 Εξάμηνο : ΣΤ΄ Μάθημα : Εκπαιδευτικό.
Movie Maker Windows Live Διήμερο εκπαιδευτικού 22/1/2016 Περιφερειακό Λύκειο Απ. Λουκά Κολοσσίου.
Μια παρουσιαση Απο Τον Γιωργο Αγιανογλου και Τον Θαναση ζαχαρακη
Πρόγραμμα Δημιουργικής χρήσης της τεχνολογίας στα Μαθηματικά μέσω της αυτενέργειας των μαθητών Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – Ερευνητικό Εργαστήριο για.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ
VS. Apple vs Microsoft Project τμήματος A2 2ου ΓΕΛ Χαλκηδόνας Α’ Τετράμηνο Σχ. Έτος
Σχολικό Έτος Υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Μαυροματάκη
Η δύναμη της εικόνας «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» είναι το κυρίαρχο μήνυμα της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου καθώς αντικατοπτρίζει.
Τι είναι το Sexting; Το sexting είναι η ανταλλαγή προκλητικών µηνυµάτων ή γυµνών φωτογραφιών µέσω διαδικτύου ή µέσω κινητών τηλεφώνων, που λανθασμένα.
Άθλημα Πετοσφαίρισης Βογιατζή Ίριδα-Βοϊλα Έφη.
Τμήμα Πληροφορικής Ημερίδα Πρακτικής Άσκησης
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (Λ.Σ.)
Βιβλιογραφική Αναφορά ενός Κοινωνικού Δικτύου: PINTEREST
«Ο εθισμός των νέων στο διαδίκτυο»
24 Media Network. 24 Media Network Publishers Ranking in Unique Browsers MEDIA DOL Pegasus JIP
Εργασίες μαθητών σχ. έτους 2015 – Ο ΕΚ Ανατολικής Αττικής
Η ασφαλεια στο διαδικτυο
Λειτουργικά Συστήματα και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων Επαναφορά Συστήματος σε προηγούμενη κατάσταση λειτουργίας (σημείο επαναφοράς) Αντίγραφο.
“Εφαρμογές Κοινωνικής δικτύωσης & Σύγχρονης ανταλλαγής μηνυμάτων”
PROJECT 2B ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΠΑΛΑΣΗ
APPLE.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΓΓΕΛΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Την πρώτη φορά, εκτός από το βιβλίο, εγκαθίσταται και η πλατφόρμα Starlight η οποία στο μενού προγραμμάτων των Windows θα προσθέσει μία νέα.
Η δύναμη της εικόνας Το φετινό μήνυμα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου είναι «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο». Η υποκατηγορία «Η δύναμη.
Braille Messenger
Εικόνα 6.1: Η οθόνη της «Βοήθειας» για την εκτύπωση εγγράφου.
στο PowerPoint 7 τρόποι για να συνεργαστείτε με άλλα άτομα
Εισηγητής Τσάμης Γεώργιος
Παραθύρ' 99 Voucolic Windows -Κάνε κλικ-.
Μια προσέγγιση της πολιτικής οικονομίας
Ιστοσελίδες νέας γενιάς και εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης στην εκπαίδευση Ρέθυμνο, 1η Νοεμβρίου
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Διδασκαλία εννοιών προγραμματισμού με το Scratch για τις Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού Η παρούσα σειρά μαθημάτων ΤΠΕ υλοποιήθηκε στο 15ο Δημοτικό Σχολείο.
Χρήση του Tablet.
Βιβλιογραφική αναφορά ενός κοινωνικού δικτύου:
Κοινωνικά Δίκτυα και Ανήλικοι Χρήστες: Κίνδυνοι και Προφυλάξεις
ΠΛΑΙΣΙΟ 14ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΙΕΣΤΙΚΟΙ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΑΕΡΙΟΥ
أساسيات العرض والطلب ونظام الأسعار
Εικόνα 6.1: Η οθόνη της «Βοήθειας» για την εκτύπωση εγγράφου.
МИФ ғылымына саяхат Интелектуалды шоу.
INSTAGRAM Λεόντειος Σχολή Αθηνών Δημοτικό Στ3 Μαθήτριες
Ρητορική Μίσους (Hate Speech) Ηλεκτρονικά παιχνίδια (Game Over)
Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Η ιστορία και η εξέλιξη του τηλεφώνου
Social Media Networks.
Τζωρτζίνα Βαλτζή Εύα Μπινίκου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Συμβουλές για ασφάλεια στο INSTAGRAM

Το Instagram, ως εφαρμογή και μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω της κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες του Instagram μπορούν να χρησιμοποιηθούν κακόβουλα από κάποιους χρήστες, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη γνώσης τρόπων προστασίας.

Ρυθμίσεις Απορρήτου Από προεπιλογή τα προφίλ των χρηστών είναι δημόσια. Αυτό σημαίνει ότι οι δημοσιεύσεις των χρηστών είναι ορατές προς όλους. Οι δημοσιεύσεις δεν μπορούν να οριστούν ως ιδιωτικές μέσω υπολογιστή. Για να ορίσεις τις δημοσιεύσεις σου ως ιδιωτικές μέσω iPhone ή Windows Phone: πατήστε το εικονίδιο με τον ήλιο που εμφανίζεται στο προφίλ σου και επίλεξε τη ρύθμιση «Ιδιωτικός Λογαριασμός». Μέσω Android: πάτησε το εικονίδιο με τις τρεις τελείες στο προφίλ σου και επίλεξε τη ρύθμιση «Ιδιωτικός Λογαριασμός».

Αφότου αλλάξεις το προφίλ σου σε ιδιωτικό, όσοι επιθυμούν να βλέπουν τις δημοσιεύσεις σου ή τις λίστες με τα άτομα που ακολουθείς ή σε ακολουθούν, θα πρέπει να σου στείλουν αίτημα προκειμένου να σε ακολουθήσουν.

Απενεργοποίηση Σχολίων Τα σχόλια πλέον κάτω από μια φωτογραφία που δημοσιεύεις μπορούν να απενεργοποιηθούν. Μέχρι τώρα αυτή η ρύθμιση ήταν διαθέσιμη σε ένα πολύ μικρό αριθμό χρηστών αλλά πλέον είναι διαθέσιμη για όλους. Για να αποσυνδέσεις τα σχόλια στις δημοσιεύσεις, πριν ανεβάσεις οτιδήποτε, πάτα «Σύνθετες Ρυθμίσεις» και εν συνεχεία επέλεξε «Απενεργοποίηση σχολίων».

Μπορείς να επιστρέψεις οποιαδήποτε στιγμή θες και να απενεργοποιήσεις τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Από τη στιγμή που θα το κάνεις αυτό, τα σχόλια θα γίνουν αόρατα προς τρίτους και οι υπόλοιποι χρήστες δε θα έχουν τη δυνατότητα να σχολιάσουν τη συγκεκριμένη δημοσίευση.

Αφαίρεση Ακόλουθων Μέχρι σήμερα ο μόνος τρόπος να μετακινήσεις έναν ακόλουθο από τον προσωπικό σου λογαριασμό στο Instagram ήταν να τον μπλοκάρεις. Τώρα αυτό αλλάζει και γίνεται πολύ πιο εύκολο. Μπορείς να πας στη λίστα με τους ακόλουθους σου και να τον «ξε-ακολουθήσεις». Εκείνος δε θα ειδοποιηθεί για την ενέργειά σου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να καταστήσεις το λογαριασμό σου όσο πιο ιδιωτικό εσύ επιθυμείς.

Ανώνυμες Καταγγελίες Το Instagram εισάγει έναν νέο τρόπο για να προσέχεις τους φίλους σου όταν πλοηγείσαι στο διαδίκτυο. Αν πιστεύεις ότι κάποιος από αυτούς που ακολουθείς σκέφτεται να κάνει κακό στον εαυτό του μπορείς να το καταγγείλεις ανώνυμα. Το Instagram θα τον αναζητήσει και θα τον φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους που μπορούν να του προσφέρουν υποστήριξη και βοήθεια.

Για να μπλοκάρεις κάποιον… Σε περίπτωση που δεν επιθυμείς πλέον να έχει κάποιος πρόσβαση στο προφίλ σου, έχεις τη δυνατότητα αποκλεισμού (block). Για να μπλοκάρεις κάποιον μέσω iPhone, iPad ή Android συσκευών : • άνοιξε το προφίλ του, • επέλεξε το εικονίδιο με τις τρεις τελείες, • και πάτησε «Μπλοκάρισμα χρήστη».

Nα θυμάσαι ότι όταν μπλοκάρεις κάποιον, τα σχόλιά του και τα «Μου αρέσει» δεν εξαφανίζονται από το προφίλ σου. Μπορείς απλώς να διαγράψεις τα σχόλιά του.

Για να κάνεις αναφορά… Σε περίπτωση που εντόπισες περιστατικό εκφοβισμού ή παρενόχλησης, έχεις δικαίωμα να το αναφέρεις ως χρήστης ή μή του Instagram. Μεταβαίνοντας στις συμβουλές ασφαλείας του Κέντρου Απορρήτου και Ασφαλείας του Instagram, επιλέγεις την ενότητα «Αναφορά παρενόχλησης ή εκφοβισμού στο Instagram». Σε περίπτωση που συναντήσεις περιεχόμενο το οποίο παραβαίνει τους Κανόνες της Κοινότητας, μπορείς να αναφέρεις το λογαριασμό του χρήστη που το έχει δημοσιεύσει είτε να αναφέρεις την ίδια τη δημοσίευση.

Για να αναφέρετε το λογαριασμό κάποιου: μπες στο προφίλ του, επέλεξε το εικονίδιο με τις τρεις τελείες δίπλα από το όνομα του χρήστη, επέλεξε «Αναφορά Χρήστη». Για να αναφέρεις μία δημοσίευση: πάτησε το εικονίδιο με τις τρεις τελείες κάτω δεξιά από τη φωτογραφία έπειτα επέλεξε «Αναφορά ως ακατάλληλης».

Αναφορά περιεχομένου Τα στοιχεία του χρήστη που προχώρησε σε αναφορά είναι απόρρητα. Αν επιθυμείς να αναφέρεις επιβλαβές περιεχόμενο στο Instagram και δεν έχεις λογαριασμό, μπορείς να ανατρέξεις στο Κέντρο Βοήθειας του Instagram. Στη συνέχεια, μέσω της ενότητας «Κέντρο Απορρήτου και Ασφάλειας», επιλέγεις την ενότητα «Κατάχρηση και Σπαμ» και έπειτα την ενότητα «Πώς μπορώ να αναφέρω μια δημοσίευση ή ένα προφίλ για κατάχρηση ή σπαμ». Στην ενότητα αυτή, θα βρεις μία φόρμα προκειμένου να αναφέρεις προσβλητικό περιεχόμενο.

Στην ενότητα «Λογαριασμοί Μίσους», μπορείς να μάθεις πώς θα αναφέρεις ένα λογαριασμό, μία φωτογραφία ή ένα σχόλιο το οποίο σκοπό έχει να παρενοχλήσει ή να εκφοβίσει κάποιον.

Επίσης, μέσω της ενότητας «Κέντρο Απορρήτου και Ασφαλείας» και επιλέγοντας την ενότητα «Impersonation Αccounts» μάθε πώς μπορείς να δράσεις σε περίπτωση που κάποιος παριστάνει ότι είσαι εσύ στο Instagram.