Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λειτουργικά Συστήματα και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων Επαναφορά Συστήματος σε προηγούμενη κατάσταση λειτουργίας (σημείο επαναφοράς) Αντίγραφο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λειτουργικά Συστήματα και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων Επαναφορά Συστήματος σε προηγούμενη κατάσταση λειτουργίας (σημείο επαναφοράς) Αντίγραφο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Λειτουργικά Συστήματα και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων Επαναφορά Συστήματος σε προηγούμενη κατάσταση λειτουργίας (σημείο επαναφοράς) Αντίγραφο ασφαλείας ειδώλου συστήματος Αντίγραφο ασφαλείας αρχείων (σε windows 7) Καπετανίδης Απόστολος

2 Επαναφορά Συστήματος σε προηγούμενη κατάσταση λειτουργίας (σημείο επαναφοράς)
Η Επαναφορά Συστήματος χρησιμοποιεί μια δυνατότητα που ονομάζεται προστασία συστήματος για την τακτική δημιουργία και αποθήκευση σημείων επαναφοράς στον υπολογιστή σας. Αυτά τα σημεία επαναφοράς περιέχουν πληροφορίες σχετικά με ρυθμίσεις μητρώου και άλλες πληροφορίες συστήματος που χρησιμοποιούν τα Windows. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τα δικά σας σημεία επαναφοράς με μη αυτόματο τρόπο.

3 Η Επαναφορά Συστήματος δεν προορίζεται για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας προσωπικών αρχείων, επομένως δεν μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε ένα προσωπικό αρχείο που διαγράφηκε ή καταστράφηκε. Θα πρέπει να δημιουργείτε τακτικά αντίγραφο ασφαλείας των προσωπικών αρχείων και των σημαντικών δεδομένων σας με κάποιο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

4

5

6

7

8

9 Δημιουργία Ειδώλου Συστήματος
Δημιουργία Ειδώλου Συστήματος

10 Αντίγραφο ασφαλείας ειδώλου συστήματος
Το Πρόγραμμα αντιγράφων ασφαλείας των Windows σάς παρέχει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα είδωλο συστήματος, το οποίο αποτελεί ακριβές είδωλο μιας μονάδας δίσκου. Ένα είδωλο συστήματος περιλαμβάνει τα Windows και ρυθμίσεις του συστήματός σας, προγράμματα και αρχεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα είδωλο συστήματος για επαναφορά των περιεχομένων του υπολογιστή σας εάν κάποια στιγμή σταματήσει να λειτουργεί η μονάδα σκληρού δίσκου ή ο υπολογιστής σας. Όταν πραγματοποιείτε επαναφορά του υπολογιστή από το είδωλο συστήματος, πραγματοποιείτε πλήρη επαναφορά. Δεν μπορείτε να επιλέξετε μεμονωμένα στοιχεία για επαναφορά και όλα τα τρέχοντα προγράμματα, οι ρυθμίσεις συστήματος και τα αρχεία θα αντικατασταθούν.

11 Παρότι αυτός ο τύπος αντιγράφων ασφαλείας περιλαμβάνει τα προσωπικά σας αρχεία, προτείνεται να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας τακτικά, χρησιμοποιώντας το Πρόγραμμα αντιγράφων ασφαλείας των Windows, ώστε να είναι δυνατή η επαναφορά μεμονωμένων αρχείων και φακέλων, αναλόγως. Όταν ρυθμίσετε μια προγραμματισμένη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας, μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε να συμπεριληφθεί ένα είδωλο συστήματος. Αυτό το είδωλο συστήματος περιλαμβάνει μόνο τις μονάδες δίσκου που απαιτούνται για την εκτέλεση των Windows. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα είδωλο συστήματος με μη αυτόματο τρόπο εάν θέλετε να συμπεριλάβετε πρόσθετες μονάδες δίσκου δεδομένων.

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21 Το είδωλο συστήματος στον εξωτερικό δίσκο

22 Επαναφορά του υπολογιστή από ένα είδωλο συστήματος
Η επαναφορά του υπολογιστή από ένα είδωλο συστήματος είναι μια πλήρης επαναφορά. Δεν μπορείτε να επιλέξετε την επαναφορά μεμονωμένων στοιχείων. Όλα τα προγράμματα, οι ρυθμίσεις συστήματος και τα αρχεία σας θα αντικατασταθούν με ότι υπάρχει στο είδωλο συστήματος Επαναφορά χρησιμοποιώντας τον Πίνακας ελέγχου αποκατάστασης (προτείνεται) Επαναφορά με χρήση προεγκατεστημένων επιλογών αποκατάστασης Επαναφορά χρησιμοποιώντας ένα δίσκο εγκατάστασης των windows ή ένα δίσκο επιδιόρθωσης συστήματος

23 Για επαναφορά χρησιμοποιώντας τον Πίνακας ελέγχου αποκατάστασης (προτείνεται)
Εάν ο υπολογιστής λειτουργεί και έχετε πρόσβαση στον Πίνακα Ελέγχου τότε: Κάντε κλικ για να ανοίξετε την Αποκατάσταση Κάντε κλικ στο κουμπί Εξελιγμένες μέθοδοι αποκατάστασης Κάντε κλικ στην επιλογή Χρησιμοποιήστε ένα είδωλο συστήματος που δημιουργήσατε προηγουμένως για αποκατάσταση του υπολογιστή και ακολουθήστε τα βήματα…

24

25

26 Για να κάνετε επαναφορά χρησιμοποιώντας προεγκαταστημένες επιλογές αποκατάστασης
Εάν δεν έχετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου και δεν διαθέτετε δίσκο εγκατάστασης των windows ή δίσκο επιδιόρθωσης συστήματος τότε: Επανεκκινήστε τον υπολογιστή και κλικ στο F8 Στην οθόνη επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους επιλέξτε Επιδιόρθωση του υπολογιστή σας και Enter Από το μενού Επιλογές Αποκατάστασης Συστήματος κάντε κλικ στο Αποκατάσταση ειδώλου συστήματος και μετά ακολουθείστε τις οδηγίες…

27 Για επαναφορά χρησιμοποιώντας ένα δίσκο εγκατάστασης των windows ή ένα δίσκο επιδιόρθωσης συστήματος
Ρυθμίστε να ξεκινάει ο υπολογιστής από το CD/DVD ROM Επανεκκινήστε τον υπολογιστή Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη…

28 Αντίγραφο ασφαλείας αρχείων
Το Πρόγραμμα αντιγράφων ασφαλείας των Windows σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα των αρχείων δεδομένων για όλους τους χρήστες του υπολογιστή. Μπορείτε να αφήσετε τα Windows για επιλέξουν για ποια αρχεία θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας ή μπορείτε να επιλέξετε μεμονωμένους φακέλους, βιβλιοθήκες και μονάδες δίσκου για τα οποία θέλετε να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας. Από προεπιλογή, τα αντίγραφα ασφαλείας δημιουργούνται ακολουθώντας τακτικό χρονοδιάγραμμα. Μπορείτε να αλλάξετε το χρονοδιάγραμμα και μπορείτε να δημιουργήσετε με μη αυτόματο τρόπο από ένα αντίγραφο ασφαλείας τη φορά. Μόλις ρυθμίσετε το Πρόγραμμα αντιγράφων ασφαλείας των Windows, τα Windows παρακολουθούν τα αρχεία και τους φακέλους που είναι καινούρια ή τροποποιημένα και τα προσθέτουν στο αντίγραφο ασφαλείας.

29

30

31

32

33

34

35 Επαναφορά αρχείων από παλιά Αντίγραφα Ασφαλείας

36 Επαναφορά συστήματος σε σημείο επαναφοράς


Κατέβασμα ppt "Λειτουργικά Συστήματα και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων Επαναφορά Συστήματος σε προηγούμενη κατάσταση λειτουργίας (σημείο επαναφοράς) Αντίγραφο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google