Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

“Εφαρμογές Κοινωνικής δικτύωσης & Σύγχρονης ανταλλαγής μηνυμάτων”

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "“Εφαρμογές Κοινωνικής δικτύωσης & Σύγχρονης ανταλλαγής μηνυμάτων”"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 “Εφαρμογές Κοινωνικής δικτύωσης & Σύγχρονης ανταλλαγής μηνυμάτων”
Εισαγωγή Facebook Twitter Instagram Viber WhatsApp Skype Ασφάλεια, προσωπικά δεδομένα και δικτυακή παρενόχληση

2 Το Facebook μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης όπου οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν μέσω αναρτήσεων (posts) και μηνυμάτων με τους φίλους. Η χρήση του Facebook έχει να κάνει κυρίως με τα νέα φίλων και γνωστών, με την καθημερινή επικοινωνία μέσω μηνυμάτων και με την ενημέρωση από επιχειρήσεις και σελίδες άλλων ενδιαφερόντων. Το Facebook σήμερα έχει πάνω από 1 δις ενεργούς χρήστες και ένα από τα δημοφιλέστερα sites για ανέβασμα φωτογραφιών με πάνω από 14 εκατομμύρια φωτογραφίες καθημερινά.

3 Εγκατάσταση της εφαρμογής Facebook και παραχώρηση δικαιωμάτων
Εγκατάσταση της εφαρμογής Facebook και παραχώρηση δικαιωμάτων. Η εφαρμογή εγκαθίσταται από το store στο οποίο έχετε εγγραφεί και δεν απαιτεί άλλες ρυθμίσεις.

4 Σε αυτήν την οθόνη, μπορούμε να συνδεθούμε με κάποιον υπάρχοντα λογαριασμό στο Facebook ή να δημιουργήσουμε κάποιον νέο, πατώντας «Εγγραφή στο Facebook»

5 Είναι σημαντικό να καταχωρήσουμε τον αριθμό τηλεφώνου μας, για να μπορέσουμε να λάβουμε τον κωδικό πρόσβασης αν δεν τον θυμόμαστε.

6 Για το προφίλ μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια από τις υπάρχουσες φωτογραφίες, επιλέγοντας από τη Συλλογή της συσκευής μας ή να τραβήξουμε μια καινούρια, χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή της.

7 Η χρήση ενός κοινωνικού δικτύου απαιτεί τη σύνδεση με προφίλ άλλων χρηστών, οργανισμών ή εταιριών. Η εφαρμογή μάς δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσουμε επαφές από τη λίστα του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου ή από τις επαφές της συσκευής, αν πρόκειται για κινητό τηλέφωνο.

8 Μετά τον εντοπισμό των επαφών μας που χρησιμοποιούν το Facebook, μπορούμε να επιλέξουμε σε ποιους θα στείλουμε αίτημα φιλίας (friend request)

9 Μπορούμε επίσης να αναζητήσουμε κάποιο προφίλ με βάση το όνομα χρήστη, το ψευδώνυμό του στο Facebook ή τη διεύθυνση του.

10 Κεντρικό χώρο στο προφίλ του χρήστη κατέχει η χρονοσειρά (timeline) η οποία παρουσιάζει τις αναρτήσεις του (τα posts όπως τα λέμε συχνά) ή αναρτήσεις άλλων που αναφέρουν το όνομά του.

11 Εκτός από την επισκόπηση κάποιων προφίλ, το Facebook μάς δίνει τη δυνατότητα να στείλουμε άμεσα μηνύματα σε άλλους χρήστες της υπηρεσίας, χωρίς κάποια χρέωση, όπως συμβαίνει με τα SMS.

12 Εγκαθιστώντας την εφαρμογή Messenger μπορούμε να στείλουμε μηνύματα σε όλους τους δικτυακούς μας φίλους ή στις επαφές του κινητού μας τηλεφώνου.

13 Αυτή η οθόνη πρέπει να εμφανιστεί μετά την επιτυχή εγκατάσταση της εφαρμογής Messenger.

14 Για να στείλουμε ένα άμεσο μήνυμα, επιλέγουμε την επαφή προς την οποία θα σταλεί το μήνυμα και γράφουμε το κείμενό του, όπως γράφουμε οποιοδήποτε κείμενο. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε εικόνες, stickers ή σύμβολα emoji από το σχετικό τμήμα του πληκτρολογίου της συσκευής ή της εφαρμογής.

15 Στο Twitter κάθε χρήστης δημιουργεί δωρεάν το δικό του προφίλ, το οποίο αποτελείται από εικόνες και διάφορες πληροφορίες, όπως μίνι βιογραφικό, περιοχή διαμονής, username κλπ. Το username, ή αλλιώς ψευδώνυμο, έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς χρησιμοποιείται περισσότερο και από το όνομα του χρήστη. Οι περισσότεροι είναι γνωστοί από το ψευδώνυμο τους, καθώς ένας χρήστης για να αναφέρει έναν άλλον χρησιμοποιεί το username. Κάθε προφίλ μπορεί να δημοσιεύσει μηνύματα με μέγιστο όριο τους 140 χαρακτήρες, τα λεγόμενα και ως tweets. Από προεπιλογή, κάθε λογαριασμός δημοσιεύει δημόσια, με οποιονδήποτε χρήστη του ίντερνετ να μπορεί να προβάλλει τα μηνύματα του. Στο Twitter δε συναντάει κανείς φιλίες, αλλά ακόλουθους, ή αλλιώς followers. Δεν είναι απαραίτητο για δύο χρήστες να ακολουθεί ο ένας τον άλλον.

16 Η Εγκατάσταση εφαρμογής Twitter από το περιβάλλον του store στο οποίο έχετε εγγραφεί και δεν απαιτεί κάποια πρόσθετη διαδικασία.

17 Αυτή είναι η Αρχική οθόνη σύνδεσης με υπάρχοντα λογαριασμό (επιλογή Log In) ή δημιουργίας νέου λογαριασμού (Sign Up)

18 Αυτή η οθόνη επιτρέπει τον Ορισμό ονόματος χρήστη κατά την δημιουργία νέου λογαριασμού

19 Αυτή η οθόνη επιτρέπει τον Ορισμό αριθμού τηλεφώνου, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν όνομα χρήστη, αν πρόκειται για κινητό τηλέφωνο.

20 Μετά την εισαγωγή του αριθμού τηλεφώνου, το twitter θα στείλει έναν κωδικό στο τηλέφωνό μας με μορφή SMS. Εδώ συμπληρώνουμε αυτόν τον κωδικό για να ολοκληρωθεί η πιστοποίηση της συσκευής μας.

21 Αντίστοιχα, ορίζουμε τον κωδικό πρόσβασης στην υπηρεσία
Αντίστοιχα, ορίζουμε τον κωδικό πρόσβασης στην υπηρεσία. Όσο πιο πολύπλοκος είναι αυτόν ο κωδικός, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τον μαντέψει κάποιος τρίτος. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε συνδυασμούς πεζών και κεφαλαίων, αριθμούς και σύμβολα σε έναν κωδικό και σίγουρα να αποφεύγουμε κύρια ονόματα, ημερομηνίες ή κάτι άλλο που να σχετίζεται με το προφίλ μας.

22 Αντίστοιχα με τον αριθμό τηλεφώνου, εισάγουμε και επιβεβαιώνουμε και τη διεύθυνση email μας.

23 Εδώ γίνεται η Επιβεβαίωση της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πατώντας το σύνδεσμο στο που θα μας στείλει το twitter

24 Το πρώτο βήμα για τον καθορισμό του προφίλ είναι να ορίσουμε το όνομα χρήστη. Προσοχή, γιατί αυτό πρέπει να είναι μοναδικό και δε μπορεί να αλλάξει στη συνέχεια.

25 Εδώ υποδεικνύουμε κάποια από τα ενδιαφέροντά μας, ώστε το Twitter να μας προτείνει συγκεκριμένους χρήστες για να παρακολουθούμε.

26 Αυτές είναι κάποιες Προτάσεις λογαριασμών σύμφωνα με τις προτιμήσεις χρήστη που ορίσαμε προηγουμένως.

27 Και αυτές είναι Προτάσεις λογαριασμών σύμφωνα με τις επαφές του χρήστη

28 Εδώ κάνουμε Αναζήτηση λογαριασμού χρήστη Twitter με βάση το όνομα χρήστη του

29 Αυτή είναι Η χρονοσειρά (timeline) του χρήστη Twitter με τις αναρτήσεις των λογαριασμών που ακολουθεί ο συγκεκριμένος χρήστης

30 Εδώ γίνεται η Δημιουργία νέας ανάρτησης από τον χρήστη
Εδώ γίνεται η Δημιουργία νέας ανάρτησης από τον χρήστη. Μπορούμε να εισάγουμε εικόνες και βίντεο, αρκεί να μην ξεπερνάμε συνολικά τους 140 χαρακτήρες, μαζί με το κείμενο της ανάρτησης.

31 Κάπως έτσι θα φαίνεται μια απλή ανάρτηση και τα εργαλεία διαμοίρασης (retweet)

32 Στο Instagram, Κάθε χρήστης έχει το δικό του προφίλ, το οποίο μπορεί να εμπλουτίσει με φωτογραφία προφίλ, βιογραφικό, σύνδεσμο (προς κάποιο site) κλπ. Από προεπιλογή, κάθε προφίλ είναι δημόσιο προς προβολή, όπως και οι φωτογραφίες και τα βίντεο του, κάτι το οποίο μπορεί να αλλάξει μέσω των ρυθμίσεων. Στο Instagram δεν υπάρχουν φιλίες. Αντιθέτως, λειτουργεί η φιλοσοφία των followers, δηλαδή κάθε χρήστης ακολουθεί όποιους χρήστες επιθυμεί και ακολουθείται από όσους ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο του.

33 Εδώ κάνουμε Εγγραφή στην εφαρμογή ή σύνδεση με κάποιο λογαριασμό Facebook που μπορεί να έχουμε

34 Η Εγγραφή νέου χρήστη ξεκινά με την εισαγωγή της διεύθυνσης email μας

35 Μπορούμε να συνδέσουμε τον λογαριασμό μας στο Facebook έτσι ώστε οι αναρτήσεις μας στο Instagram να εμφανίζονται και στο προφίλ μας στο Facebook.

36 Μετά την εισαγωγή της διεύθυνσης email, ακολουθεί ο καθορισμός του ονόματος χρήστη.

37 Στη συνέχεια ορίζουμε μια φωτογραφία για το προφίλ χρήστη
Στη συνέχεια ορίζουμε μια φωτογραφία για το προφίλ χρήστη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια από τις φωτογραφίες της συλλογής στη συσκευή μας ή να τραβήξουμε μια καινούρια, χρησιμοποιώντας την κάμερα της συσκευής.

38 Το Instagram μάς δίνει τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε τους λογαριασμούς των επαφών μας στο Facebook και να βλέπουμε και τις φωτογραφίες τους στο Instagram. Αν ο λογαριασμός Instagram ενός φίλου στο Facebook είναι ιδιωτικός, ο φίλος μας θα πρέπει να πρέπει να εγκρίνει το αίτημά μας για να βλέπουμε τις φωτογραφίες του.

39 Ανάλογα με τους φίλους που ακολουθούμε στο Instagram, η εφαρμογή μάς προτείνει πρόσθετους λογαριασμούς που μπορούμε να παρακολουθήσουμε.

40 Εδώ φαίνεται Η Χρονοσειρά ενός χρήστη με αναρτήσεις των λογαριασμών που ακολουθεί. Καθεμιά από τις αναρτήσεις περιέχει φωτογραφίες και βίντεο που μπορεί να συνοδεύονται από σχόλια και hashtags

41 Το Viber είναι μία δημοφιλής εφαρμογή για υπολογιστές και κινητές συσκευές, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν μηνύματα, εικόνες, βίντεο και να πραγματοποιούν φωνητικές και βίντεο κλήσεις μέσω ίντερνετ και χωρίς χρεώση.

42 Η διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού ξεκινά με την εισαγωγή του αριθμού του κινητού μας τηλεφώνου. Αυτό είναι απαραίτητο, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούμε το Viber από tablet ή από laptop.

43 Μετά την εισαγωγή του αριθμού τηλεφώνου μας, το Viber θα μας στείλει με μήνυμα SMS ένα κωδικό επιβεβαίωσης που θα πρέπει να εισάγουμε στην εφαρμογή.

44 Κι εδώ γίνεται η Εισαγωγή του κωδικού επιβεβαίωσης του αριθμού χρήστη

45 Στο επόμενο βήμα, το Viber εισάγει τους αριθμούς τηλεφώνου των επαφών της συσκευής μας, τους οποίους πλέον μπορούμε να καλούμε μέσα από την εφαρμογή.

46 Αν καλούμε κάποιες επαφές συστηματικά, μπορούμε να τις προσθέσουμε στα Αγαπημένα, έτσι ώστε να τις εντοπίζουμε πιο εύκολα.

47 Εκτός από κλήσεις, μπορούμε να στείλουμε και άμεσα μηνύματα μέσα από την εφαρμογή.

48 Αν ψάχνουμε κάποια συγκεκριμένη επαφή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο αναζήτησης για να την εντοπίσουμε και να την καλέσουμε ή να στείλουμε ένα άμεσο μήνυμα.

49 Το WhatsApp είναι μία social εφαρμογή και συγκεκριμένα ένα messenger για διάφορα mobile λειτουργικά συστήματα. Στόχος του είναι να αντικαταστήσει την επικοινωνία των χρηστών μέσω SMS και να βάλει στο «παιχνίδι» την επικοινωνία με μηνύματα μέσω ίντερνετ

50 Από την Αρχική οθόνη ρύθμισης της εφαρμογής, θα ξεκινήσουμε τη δημιουργία του λογαριασμού μας.

51 Για να ξεκινήσουμε, πρέπει να εισάγουμε στην εφαρμογή του αριθμό τηλεφώνου μας.

52 Η Επιβεβαίωση του αριθμού τηλεφώνου μπορεί να γίνει με τη λήψη μηνύματος SMS ή με ηχητικό μήνυμα που διαβάζει έναν πενταψήφιο κωδικό.

53 Ακολουθεί ο Ορισμός του ονόματος χρήστη και της φωτογραφίας του προφίλ μας

54 Για να προσθέσουμε επαφές στην εφαρμογή, μπορούμε να ξεκινήσουμε με τις επαφές από άλλες εφαρμογές και κοινωνικά δίκτυα, έτσι ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί τους μέσα από το What’s App

55 Το Skype έχει παρόμοιες δυνατότητες με τις υπόλοιπες εφαρμογές με το συγκριτικό του πλεονέκτημα να είναι πως συνδέεται με την αντίστοιχη εφαρμογή σε επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή, αλλά και τον τεράστιο αριθμό χρηστών σε όλον τον κόσμο. Μας δίνει ακόμα τη δυνατότητα να καλέσουμε σταθερά και κινητά τηλέφωνα ή να στείλουμε γραπτά μηνύματα με μικρή χρέωση.

56 Μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν καινούριο λογαριασμό για το Skype ή να συνδέσουμε τον λογαριασμό Microsoft Που μπορεί να έχουμε δημιουργήσει στα Windows ή το Hotmail.

57 Για τη Δημιουργία νέου λογαριασμού θα πρέπει να εισάγουμε το όνομα χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης και τη διεύθυνση μας

58 Στην Αρχική οθόνη της εφαρμογής βλέπουμε τις επαφές μας και τα πρόσφατα μηνύματα ή κλήσεις που έχουμε κάνει.

59 Για να προσθέσουμε μια επαφή, μπορούμε να τη αναζητήσουμε με το όνομα, το email ή το όνομα χρήστη.

60 Μετά την αποδοχή της επαφής, μπορούμε να στείλουμε κάποιο άμεσο μήνυμα ή να κάνουμε μια κλήση.

61 Αυτή είναι η οθόνη που δείχνει μια Εξερχόμενη κλήση προς επαφή
Αυτή είναι η οθόνη που δείχνει μια Εξερχόμενη κλήση προς επαφή. Στο κάτω μέρος φαίνονται τα κουμπιά από τα οποία μπορούμε να ξεκινήσουμε την κάμερα για εικονοδιάσκεψη, να απενεργοποιήσουμε το μικρόφωνο, να προσθέσουμε κάποια άλλη επαφή στην κλήση ή να την τερματίσουμε

62 Αυτή η οθόνη δείχνει μια Εισερχόμενη κλήση από επαφή
Αυτή η οθόνη δείχνει μια Εισερχόμενη κλήση από επαφή. Όπως και με το τηλέφωνο, μπορούμε να απαντήσουμε στην κλήση ή να την απορρίψουμε με το κόκκινο κουμπί.


Κατέβασμα ppt "“Εφαρμογές Κοινωνικής δικτύωσης & Σύγχρονης ανταλλαγής μηνυμάτων”"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google