Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βιβλιογραφική αναφορά ενός κοινωνικού δικτύου:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βιβλιογραφική αναφορά ενός κοινωνικού δικτύου:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βιβλιογραφική αναφορά ενός κοινωνικού δικτύου:
Εργασία στα πλαίσια του μαθήματος “Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης“ Θέμα: Βιβλιογραφική αναφορά ενός κοινωνικού δικτύου: Η περίπτωση του “Tumblr” Αγγελική Ηλία (15/151) Δέσποινα Λεοντή(15/009) Εμμανουηλία Παναγιωτοπούλου Ουρανία- Βασιλική Γεράκη(15/029) Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Εξάμηνο: Ά Χειμερινό Αργοστόλι, 2015

2 Τι είναι το Tumblr; Το Tumblr είναι μια πλατφόρμα microblogging που ιδρύθηκε το 2006 από τον Ντέιβιντ Κάρπ. Βρίσκεται σε συνεργασία με τη Yahoo! και περιλαμβάνει πάνω από blogs σε 16 διαφορετικές γλώσσες. Οι χρήστες του μπορούν να τοποθετούν πολυμέσα, περιεχόμενα, να ακολουθούν τα blogs άλλων χρηστών καθώς και να προωθήσουν την επιχείρησή που μπορεί να έχουν. Η χρήση του είναι επίσης πολύ απλή και δεν απαιτεί καμία γνώση του HTML (γλώσσα Σήμανσης Υπερκειμένου) ή CSS (γλώσσα υπολογιστή).

3 Ιστορική αναδρομή…. Το ότι δεν είχε επιχειρηθεί κάτι παρόμοιο, αποτέλεσε έναυσμα για τον Ντέιβιντ Καρπ και τον Μάρκο Άρμεντ και προχώρησαν στη δημιουργία του Tumblr. Σεπτέμβριος 2010: Ο Άρμεντ αποχωρεί από την εταιρία θέλοντας να επικεντρωθεί στο Instapapper. Ιούνιος του 2012: Το Tumblr έκανε την πρώτη μεγάλη διαφημιστική καμπάνια της μάρκας της σε συνδυασμό με την Adidas. 20 Μαΐου του 2013: Aνακοινώθηκε ότι το Yahoo! και το Tumblr είχαν καταλήξει σε συμφωνία να αποκτήσει το Yahoo! το Tumblr για 1,1 δις δολάρια σε μετρητά. 3 Δεκεμβρίου 2015: Tο Tumblr πλέον διαθέτει 352 εργαζόμενους και σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα η διεύθυνση είναι 35 Ε 21st Street, Ground Floor, New York City,

4 Σκοπός λειτουργίας του Tumblr
Μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στον εκπαιδευτικό τομέα, σε καθηγητές, μαθητές αλλά και φοιτητές. Ένα σημαντικό πλεονέκτημά του, συγκριτικά με άλλα blogs, είναι ότι χρειάζεται μόνο 10 δευτερόλεπτα να φορτώσει οποιαδήποτε πληροφορία ή αρχείο.

5 Σύστημα λειτουργίας Ταμπλό “Dashboard” : Το ταμπλό είναι το κύριο εργαλείο για τον απλό χρήστη του Tumblr. Είναι μια παραστατική μορφή μετάδοσης των δεδομένων από τις πρόσφατες δημοσιεύσεις των blogs που ακολουθούν. Επίσης έχουν τη δυνατότητα να κάνουν “reblogging” και like σε όσα blogs τους αρέσκονται που εμφανίζονται στη γραμμή αναζήτησης του “dashboard” τους. Επιπλέον τους δίνει τη δυνατότητα να συνδέσουν το λογαριασμό τους με άλλα κοινωνικά δίκτυα (Τwitter, Facebook).

6 Ουρά “Queue” : Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα που θα καθυστερεί τις δημοσιεύσεις που κάνουν. Οι δημοσιεύσεις τους γίνεται να διαρκέσουν αρκετές ώρες ή ακόμα και μέρες. Ετικέτες Tags : Για κάθε δημοσίευση που κάνει ο χρήστης, μπορεί να βοηθήσει το κοινό να βρει σχετικές δημοσιεύσεις με την προσθήκη ετικετών. Επεξεργασία “editing” HTML : Το Tumblr επιτρέπει στους χρήστες του να επεξεργαστούν το κωδικοποιημένο σύστημα της εμφάνισης του blog τους. Οι χρήστες επίσης, έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ένα προσαρμοσμένο όνομα στο πεδίο ορισμού του ιστολογίου τους. Είναι δεκτές όλες οι ερωτήσεις ή οποιαδήποτε σχόλια που έχει το κοινό σχετικά με το Tumblr. Η ομάδα υποστήριξής του Tumblr είναι ανοιχτή σε αυτά τα ζητήματα και έχει ήδη τοποθετήσει ένα FAQ. Το Tumblr κατάφερε να εξασφαλίσει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με την εταιρεία NetBase η οποία ανταποκρίνεται περισσότερο στις συζητήσεις μεταξύ των μελών του Tumblr, και αφορά κυρίως τις ηλικίες

7 Σχετικά με το κινητό : 17 Απριλίου 2010: Το Tumblr είναι διαθέσιμο για τα κινητά τηλέφωνα μέσω μιας εφαρμογής “Mobelux” όπου ανήκει στο “BlackBerry World (κόσμο)”. Ιούνιος 2012: Tο Tumblr κυκλοφoρεί νέα έκδοση της εφαρμογής “iOS app” που του ανήκε. 23 Απριλίου 2013: Κυκλοφορεί το Windows Phone app. 16 Μαΐου 2013: Κυκλοφορεί μια νέα εφαρμογή για το Google Glass.

8 Μηνύματα και Εισερχόμενα : Οι χρήστες δύνανται να υποβάλουν ερωτήσεις προαιρετικά, είτε ως οι ίδιοι είτε ανώνυμα στο κάθε blog και με τη λειτουργία του "Fan Mail”, έχουν την ικανότητα να στέλνουν μηνύματα στα blogs που ακολουθούν. Στις 10 Νοεμβρίου του 2015, το Tumblr παρουσίασε μια ολοκληρωμένη λειτουργία άμεσων μηνυμάτων, η οποία διαδόθηκε με έναν «ιογενή» τρόπο και αρχικά ήταν διατεθειμένη για μια ομάδα χρηστών. Αυτή πλέον επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να συνομιλούν με άλλους χρήστες του Tumblr. Το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων υποστηρίζει μόνο τις συζητήσεις που βασίζονται σε κείμενο.

9 Πραγματική άμεση επικοινωνία μέσω των μηνυμάτων υπάρχει στα τελευταία Android και iOS apps (εφαρμογές) και το διαδίκτυο. Τα εισερχόμενα μυνήματα ελέγχονται από τους χρήστες, όταν εκείνοι παρακολουθούν το τρισδιάστατο ‘’μπαλόνι’’ στην οθόνη τους. Περίπου το 50 τοις εκατό των χρηστών του Tumblr είναι κάτω από την ηλικία των 35, όπου στερεοτυπικά ως επί των πλείστων θεωρείται δημιουργικό. Οι δημοφιλέστερες δημοσιεύσεις του Tumblr είναι φωτογραφίες (που περιλαμβάνουν αρχεία GIF), και είναι συνήθως αστείες, έχουν περιθωριοποιημένο ακροατήριο, ή είναι απλά εκτός του μέσου όρου του Instagram ή Vine.

10 Συντακτικό Περιεχόμενο “Editorial content” :
Tον Μάιο του 2012, το Tumblr ξεκίνησε το Storyboard, ένα blog που είναι διαχειριζόμενο από μία κλειστή “in-house” συντακτική ομάδα και διαθέτει ιστορίες και βίντεο σχετικά με αξιοσημείωτα blogs και χρήστες του Tumblr. Τον Απρίλιο του 2013, το Storyboard έκλεισε. Σύστημα Μπλοκαρίσματος : Το Tumblr άλλαξε την ονομασία του (πλήκτρου απόρριψης) "Ignore" σε “Block”. To “block” αποκρύπτει τις δημοσιεύσεις και τα blog του χρήστη από τα αποτελέσματα αναζήτησης των μπλοκαρισμένων ατόμων. Ακόμη, τους απαγορεύει να τον ακολουθούν, να του στέλνουν μήνυμα, να του κάνουν “Like” και “Reblogging” σε δημοσιεύσεις του.

11 Μελλοντικά: Προς το παρόν υποστηρίζονται συνομιλίες μεταξύ μόνο δύο ατόμων. Στο μέλλον σχεδιάζεται ότι θα υποστηρίζονται τα ομαδικά μηνύματα τα GIF και τα βίντεο. Επιπλέον, η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων θα αντικαταστήσει επίσης το σύστημα ανεμιστήρα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο έχει καταργηθεί.

12 Ασφάλεια: Το Tumblr σέβεται την ιδιωτικότητα των χρηστών του, συλλέγοντας προσεκτικά τις πληροφορίες τους. Όταν κάποιος χρησιμοποιεί τις Υπηρεσίες, αποδέχεται τη συλλογή, τη μεταφορά, το χειρισμό, την αποθήκευση, τη δημοσιοποίηση και άλλες χρήσεις των πληροφοριών του. Προστατεύει τη μεταχείριση μιας οποιαδήποτε πληροφορίας σχετικά με κάποιον χρήστη όπου οι συνεργάτες του μοιράστηκαν μαζί του ή ότι εκείνος μοιράστηκε με τους συνεργάτες του. Επίσης, λαμβάνει την ευθύνη για το περιεχόμενο ή τις πολιτικές απορρήτου των εν λόγω Υπηρεσιών Τρίτων.

13 Η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων, την συλλογή πληροφοριών των επιμέρους blogs από τους bloggers. Επιπλέον υπάρχει η επιλογή όπου ο κάθε χρήστης επιλέγει τι μπορούν να δουν οι άλλοι, το “customizability”.

14 Τι συλλέγεται και πώς χρησιμοποιείται:
Στοιχεία λογαριασμού: Οι πληροφορίες λογαριασμού χρησιμοποιούνται, είτε μόνες τους είτε σε συνδυασμό με άλλες. Αυτό συμβάλλει στην ενίσχυση και στη βελτίωση των υπηρεσιών, όπως είναι η εξατομίκευση των δημοσιεύσεων ως προσωπικές. Απαραίτητη είναι η νόμιμη ηλικία για την χρήση των υπηρεσιών. Ακόμη, χρησιμοποιείται η διεύθυνση των χρηστών για να επαληθευτεί ο λογαριασμός τους, να επικοινωνήσουν με την εταιρία ή να αναζητήσουν τους φίλους τους. Ο κάθε χρήστης του Tumblr είναι ανώνυμος, αλλά τα μηνύματα, τα blogs, οι σελίδες, και το όνομα χρήστη είναι ορατά στο κοινό από προεπιλογή.

15 Επικοινωνία μέσω Email:
Οι διοικητικές ανακοινώσεις που αφορούν το λογαριασμό των χρηστών (π.χ., για τους σκοπούς της ανάκτησης του Λογαριασμού ή επαναφοράς κωδικού πρόσβασης) είναι μέρος των Υπηρεσιών και του Λογαριασμού τους. Άλλα είδη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου οι χρήστες δύνανται προαιρετικά να μην ακολουθήσουν, επιλέγοντας το στη σελίδα των Ρυθμίσεων του λογαριασμού τους ή με τη χρήση του “opt-out” συνδέσμου στα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Περιεχόμενο Χρήστη: Παρέχεται επίσης, ο κωδικός πρόσβασης που προστατεύει από τα blogs, “Asks”, και “Fan Mail”, να επιτρέπουν δημοσιεύσεις περιεχομένων ιδιωτικών. Σε καμία περίπτωση, δεν αποτελεί πλήρη ασφάλεια, καθώς οι πληροφορίες που ανταλλάσσονται δημόσια, μπορούν να αντιγραφούν και να μοιραστούν σε όλο το διαδίκτυο μεταξύ άλλων, (“reblogging”). Για τον λόγο αυτό πρέπει να αποφευχθεί η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο λογαριασμό, να υπάρχει προστατευμένος κωδικός πρόσβασης και περιορισμένη πρόσβαση στον υπολογιστή.

16 Πληροφορίες συσχετιζόμενες με το περιεχόμενο χρήστη :
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ενδέχεται να συλλεχθούν πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο που παρέχεται στις Υπηρεσίες. Για παράδειγμα στις εικόνες με τη συλλογή στοιχείων της φωτογραφικής μηχανής του χρήστη, τις ρυθμίσεις της ή τις πληροφορίες EXIF. Αυτό γίνεται με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουν πρόσθετες δυνατότητες και λειτουργίες. Οικονομικές Πληροφορίες: Περιστασιακά, συλλέγονται οικονομικές πληροφορίες (π.χ. έγκυρο αριθμό πιστωτικής κάρτας), οι οποίες αποθηκεύονται από τον επεξεργαστή πληρωμών του Tumblr. Η χρήση και η αποθήκευση τους διέπεται από τους όρους του επεξεργαστή πληρωμής της υπηρεσίας και την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, συμβάλλοντας στην αποφυγή υποκλοπών και την πρόσβαση σε περαιτέρω αγορές.

17 Πρόγραμμα Περιήγησης:
Λαμβάνονται αυτόματα και καταγράφονται πληροφορίες από το web browser, όταν αλληλεπιδρούν με τις υπηρεσίες, όπως οι πληροφορίες του browser (η έκδοση και το λειτουργικό του σύστημα) και η ανίχνευση της χρήσης ορισμένων επεκτάσεων στο πρόγραμμα περιήγησης στο Web. Στόχος του είναι η βελτιστοποίηση των υπηρεσιών. Πληροφορίες τοποθεσίας: Σε ορισμένες περιπτώσεις, συλλέγονται και αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκεται την εκάστοτε στιγμή ο χρήστης (“geolocation”). Ίσως να ζητηθεί από τον χρήστη, να δώσει πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του (χρησιμοποιώντας το κινητό του για “geotag post”).

18 Σχετικά με την κινητή συσκευή:
Αρκετές φορές συλλέγονται και αποθηκεύονται πληροφορίες, όπως και ο τηλεφωνικός αριθμός των χρηστών, πάντα με τη συγκατάθεση τους. Κατά αυτό τον τρόπο επιτρέπεται η ανάπτυξη των νέων προϊόντων και η βελτίωση των υπηρεσιών (κριτήρια πιστοποίησης γνησιότητας για την είσοδο στον εκάστοτε λογαριασμό). Πληροφορίες των “cookies” και “Web Ετικετών”: Τα cookies χρησιμοποιούνται για την βεβαίωση της σύνδεσης των χρηστών και ότι το web browser έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες. Περαιτέρω, γίνεται να αποθηκευτούν τα μοναδικά ή σχεδόν μοναδικά αναγνωριστικά που συνδέουν το Λογαριασμό των χρηστών στα cookies της εταιρείας. Η απενεργοποίηση των “cookies” απαγορεύει την σύνδεση των ατόμων στο λογαριασμό τους, γι’ αυτό δεν συνιστάται η απενεργοποίηση τους.

19 Με ποιον γνωστοποιούνται οι πληροφορίες;
Πληροφορίες επαφών: Η λίστα των επαφών δεν παρακολουθείται από την εταιρεία, εκτός εάν αυτό ζητηθεί (στην περίπτωση αυτή οι πληροφορίες απορρίπτονται αμέσως μετά). Με ποιον γνωστοποιούνται οι πληροφορίες; Η εταιρεία δεν μοιράζεται ποτέ πληροφορίες που λαμβάνει από τους χρήστες, εκτός εάν: έχει την άδειά τους να τις μοιραστεί προειδοποιήσει ότι οι πληροφορίες θα δημοσιευτούν με την καθορισμένη Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων οι πληροφορίες είναι συγκεντρωτικά στοιχεία ή άλλες πληροφορίες που δεν προσδιορίζουν τους χρήστες Στο μέλλον, μπορεί να επιτραπούν πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας , όπως πολλαπλά κριτήρια πιστοποίησης γνησιότητας.

20 Οι κίνδυνοι που διατρέχονται:
Ενώ το Tumblr παρακολουθεί το περιεχόμενό του, σε συνδυασμό με προγράμματα γονικού λογισμικού ελέγχου που υπάρχουν, παραμένει ανεξοικείωτο με τους γονείς και αποτελεί ένα μέρος όπου οι έφηβοι μπορούν να εξερευνήσουν τα βαθύτερα και σκοτεινότερα θέματα. Στις αναρτήσεις του μπορεί να παριλάβει εικόνες που δείχνουν τρομερά επικίνδυνες συνήθειες και συμπεριφορές (αυτοκτονία, ανορεξία). Το θέμα είναι ότι οι έφηβοι-φοιτητές, εκπλησσόμενοι από όσα ανακαλύπτουν, εκτίθονται σε συμπεριφορά αυτοτραυματισμού. Το Instagram και Pinterest έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις. Τα παιδιά κινδυνεύουν να αποκτήσουν ρομποτική συμπεριφορά και εμμονή με το πορνογραφικό υλικό, διότι διασπείρονται εικόνες απόλαυσης των κακών πράξεων (π.χ. στα σχολεία) και τείνει προς την απροκάλυπτη σεξουαλικοποίηση των πάντων.

21 Περιεχόμενο ενηλίκων:
Από δημοσιογράφους που ασχολούνται με την τεχνολογία, το Tumblr σημειώνεται ότι έχει ένα αρκετά μεγάλο ποσό ακατάλληλου (πορνό) περιεχομένου. Η τεχνολογική ιστοσελίδα TechCrunch έδειξε ότι πάνω από το 22% του συνόλου της κίνησης μέσα και έξω από το Tumblr έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλη. Επιπλέον, ανέφερε πως το 16,45% των blogs του Tumblr περιέχουν αποκλειστικά πορνό. O Κάρπ αποκάλυψε τον Ιούνιο του 2012 πως 2-4% των αναρτήσεων του Tumblr σχετίζονται με αυτό, όμως το ακριβές ποσοστό του παραμένει γνωστό μόνο στην εταιρεία.

22 Οι οδηγίες προς την Κοινότητα του Tumblr επιτρέπουν το περιεχόμενο με προσανατολισμό προς ενηλίκους, προϋποθέτοντας ότι τα blogs που περιέχουν περιεχόμενο για ενηλίκους, να το επισημαίνουν. Σεξουαλικά βίντεο δεν επιτρέπεται να ανεβούν στην ιστοσελίδα, αλλά βίντεο που φιλοξενούνται από αλλού δύνανται να ενσωματωθούν. Οι σελίδες που ταξινομούνται ως "NSFW" δεν συμπεριλαμβάνονται στις σελίδες με ετικέτα στους χρήστες που δεν έχουν εισέλθει (logged in) ή έχουν το "Safe Mode" ενεργοποιημένο. Όσοι δεν έχουν το "Safe Mode" ενεργοποιημένο, στα NSFW blogs, επιτρέπεται η εμφάνισή τους στην αναζήτηση και στις σελίδες με ετικέτα.

23 Η εταιρεία Tumblr υποστηρίζει ότι το περιεχόμενο “NSFW” τονίζει τη σημασία της ελεύθερης έκφρασης. Γίνεται συνεχώς λήψη μέτρων της διασφάλιση ότι οι χρήστες μπορούν να αποφύγουν αυτό το περιεχόμενο (εκτός αν αυτό αναζητούν να δουν). Επιλέγοντας το “opt-in” απενεργοποιείται η ασφαλής λειτουργία στις Ρυθμίσεις του ταμπλό. Έτσι οι χρήστες έχουν ορατότητα στα “NSFW” και κάποιοι bloggers με αυτό το σύστημα, κερδίζουν χρήματα από την προώθησή τους.

24 Επίλογος: Εν κατακλείδι, στην σημερινή εποχή όλο και περισσότεροι προστρέχουν στα κοινωνικά δίκτυα αναζητώντας την εύρεση νέων ανθρώπων, την επικοινωνία, την ψυχαγωγία και την επιμόρφωση πάνω σε πολλούς τομείς. Το Tumblr τα προσφέρει όλα αυτά και καλλιεργεί την ελεύθερη έκφραση τους, εύκολα και άμεσα. Καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών του και διαδίδεται η φήμη του. Το Tumblr έχει τα τρωτά του σημεία, όπως ασφάλεια καθώς ελλοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι και οι χρήστες πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη περιήγηση τους στον ιστότοπο. Η πολύωρη δαπάνηση χρόνου στο Tumblr περιθωριοποιεί την πραγματική κοινωνική ζωή των ατόμων. Ένα κοινωνικό δίκτυο ανά πάσα στιγμή πάθει να λειτουργεί, ενώ η ανθρώπινη ζωή και εμπειρία μένει ακλώνιστη. Εν κατακλείδι, στην σημερινή εποχή όλο και περισσότεροι προστρέχουν στα κοινωνικά δίκτυα αναζητώντας την εύρεση νέων ανθρώπων, την επικοινωνία, την ψυχαγωγία και την επιμόρφωση πάνω σε πολλούς τομείς. Το Tumblr τα προσφέρει όλα αυτά και καλλιεργεί την ελεύθερη έκφραση τους, εύκολα και άμεσα. Καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών του και διαδίδεται η φήμη του. Το Tumblr έχει τα τρωτά του σημεία, όπως ασφάλεια καθώς ελλοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι και οι χρήστες πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη περιήγηση τους στον ιστότοπο. Η πολύωρη δαπάνηση χρόνου στο Tumblr περιθωριοποιεί την πραγματική κοινωνική ζωή των ατόμων. Ένα κοινωνικό δίκτυο ανά πάσα στιγμή πάθει να λειτουργεί, ενώ η ανθρώπινη ζωή και εμπειρία μένει ακλώνιστη.

25 << ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΓΡΑΦΙΑ>>
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12]

26


Κατέβασμα ppt "Βιβλιογραφική αναφορά ενός κοινωνικού δικτύου:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google