Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η δύναμη της εικόνας Το φετινό μήνυμα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου είναι «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο». Η υποκατηγορία «Η δύναμη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η δύναμη της εικόνας Το φετινό μήνυμα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου είναι «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο». Η υποκατηγορία «Η δύναμη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η δύναμη της εικόνας Το φετινό μήνυμα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου είναι «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο». Η υποκατηγορία «Η δύναμη της εικόνας» επικεντρώνεται στους τρόπους με τους οποίους οι νέοι χρησιμοποιούν τις εικόνες και τα βίντεο στην διαδικτυακή τους επικοινωνία.

2 Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι τρόποι από ποτέ να δημιουργήσεις, να επεξεργαστείς και να κοινοποιήσεις φωτογραφίες κα βίντεο στο διαδίκτυο. Το διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά και τους νέους να συνδέονται, να επικοινωνούν και να γίνονται δημιουργικά μέσω ποικίλων τρόπων και με τη χρήση πολλών διαφορετικών ηλεκτρονικών συσκευών. Κάποιες φορές μπορεί να αισθάνεστε ότι τα παιδιά σας έχουν περισσότερες τεχνολογικές γνώσεις από εσάς, δεν παύουν, όμως, να χρειάζονται τη συμβουλή και την βοήθειά σας για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και τη σωστή διαχείριση των προσωπικών τους πληροφοριών. Η χρήση φωτογραφιών και βίντεο στην επικοινωνία των νέων αυξάνεται όλο και περισσότερο. Πολλά κοινωνικά δίκτυα, εφαρμογές και υπηρεσίες έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια λόγω της ευκολίας με την οποία οι χρήστες δημιουργούν, επεξεργάζονται και κοινοποιούν φωτογραφίες και βίντεο.

3 Γνωρίζεις ότι… Στο Instagram, οι φωτογραφίες που δείχνουν πρόσωπα είναι κατά 38% πιο πιθανό να πάρουν «like» από τις φωτογραφίες χωρίς πρόσωπα Οι εικόνες και τα βίντεο στο Instagram παίρνουν 8,500 like και 1,000 σχόλια το δευτερόλεπτο 400 εκατομμύρια snaps αποστέλλονται κάθε μέρα μέσω Snapchat Αυτά είναι κάποια χρήσιμα στατιστικά των εφαρμογών που επιτρέπουν την δημοσίευση και την επεξεργασία φωτογραφιών. 1.8 εκατομμύρια εικόνες δημοσιεύονται καθημερινά στο διαδίκτυο 300 εκατομμύρια φωτογραφίες δημοσιεύονται στο Facebook κάθε μέρα

4 Γιατί οι άνθρωποι δημοσιεύουν φωτογραφίες;
Για να μοιραστούν αναμνήσεις Για να τραβήξουν την προσοχή; Για να δείξουν στους άλλους τι κάνουν Για να ενημερώσουν Υπάρχουν πολλοί λόγοι και κίνητρα πίσω από τη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο. Μπορεί κάποιος να θέλει να μοιραστεί μία εμπειρία του, να θέλει να τραβήξει την προσοχή ή να διαφημίσει ένα προϊόν. Όποιο κι αν είναι το κίνητρο, η δημοσίευση μιας φωτογραφίας μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία του χρήστη. Μπορεί να αυξηθεί η αυτοπεποίθησή του ή να στεναχωρηθεί από τυχόν αρνητικά σχόλια. Για να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους

5 Τι είναι η selfie; Προσωπική πληροφορία Μια ιστορία; Ένα μήνυμα;
Μια πρόκληση; Δημιουργεί εντύπωση/ Επηρεάζει τη διαδικτυακή φήμη Μια πρόσκληση για επικοινωνία ή σχολιασμό Γεωγραφικά δεδομένα; Πραγματικότητα ή φαντασία Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο περιέχουν πολλές πληροφορίες, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τους νέους με διάφορους τρόπους. Η κοινοποίηση φωτογραφιών μπορεί να αποτελέσει μια πολύ θετική εμπειρία, αλλά είναι σημαντικό οι νέοι να γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους, ειδικά στην περίπτωση δημοσίευσης προσωπικών φωτογραφιών. Η ανάρτηση μιας φωτογραφίας στο διαδίκτυο περιλαμβάνει τους εξής κινδύνους: - Η ιστορία: Η φράση «μια εικόνα ίσoν χίλιες λέξεις» ισχύει σε μεγάλο βαθμό στην περίπτωση των φωτογραφιών που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Πρέπει να θυμόμαστε ότι εμείς γνωρίζουμε την ιστορία πίσω από μία φωτογραφία που ανεβάζουμε, αλλά οι άλλοι δεν την γνωρίζουν. Αυτό μπορεί να οδηγήσεις σε παρεξηγήσεις και παρερμηνεύσεις. - Το μήνυμα: Οι εικόνες είναι ένας ισχυρός τρόπος για να εκφράσουμε ένα μήνυμα, μια ιδέα ή σκέψη. Μια εικόνα ή ένα meme που θεωρείται αστείο από κάποιον χρήστη, μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό από κάποιον άλλο. Οι φωτογραφίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη διαφήμιση ενός προϊόντος ή για την προώθηση μιας συγκεκριμένης συμπεριφοράς ή ενός τρόπου ζωής.

6 Πιστεύεις ότι βλέπεις;
Τι πιστεύετε ότι συμβαίνει σε αυτή τη φωτογραφία;

7 Πιστεύεις ότι βλέπεις;
Αυθεντική selfie Επεξεργασμένη selfie Αλλαγμένο χρώμα μαλλιών Πιο αδύνατο σχήμα προσώπου Το δέρμα έχει εξομαλυνθεί Τα μάτια είναι πιο καθαρά Προστέθηκε μακιγιάζ Τα φίλτρα και οι εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών είναι πολύ εύκολα στη χρήση και μπορούν να αλλάξουν δραματικά μια εικόνα. - Τι αλλαγές παρατηρείτε; Όταν οι νέοι συναντούν στο διαδίκτυο επεξεργασμένες φωτογραφίες μπορεί να νιώσουν λιγότερο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι με την εμφάνισή τους και να χάσουν την αυτοπεποίθησή τους.

8 Διαδικτυακή επικοινωνία
Συμβουλές Συζητήστε διαδικτυακές εμπειρίες Κλειδί είναι η κριτική σκέψη Πως βλέπουν την επίδραση του διαδικτυακού περιεχομένου στα συναισθήματά τους; Διαδικτυακή συμπεριφορά Συμβουλές Οι επόμενες δύο διαφάνειες παρέχουν πρακτικές συμβουλές και βήματα για να στηρίξετε το παιδί σας. Οι συμβουλές έχουν χωριστεί σε τρεις κατηγορίες: Διαδικτυακό περιεχόμενο, διαδικτυακή συμπεριφορά και διαδικτυακή επικοινωνία. Σκέψου πριν δημοσιεύσεις Πως επηρεάζουν τους άλλους οι φωτογραφίες; Χτίστε τη διαδικτυακή φήμη σας Χρησιμοποιείστε τις ρυθμίσεις απορρήτου

9 Διαδικτυακή επικοινωνία
Συμβουλές Πόσους φίλους και ακόλουθους έχουν; Προσέξτε τις προσωπικές σας πληροφορίες Γιατί μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σας Κάντε αναφορά και block σε προκλητικές εικόνες, μηνύματα και χρήστες Ελέγξτε τις ρυθμίσεις τοποθεσίας

10 Sexting Κίνδυνοι Παράνομη δημιουργία, διάδοση και κατοχή προκλητικών φωτογραφιών παιδιών Συναισθηματική και ψυχολογική επίδραση Επιβλαβές για τη φήμη Διαδικτυακή χειραγώγηση ή εκμετάλλευση Ένας ακόμη κίνδυνος που σχετίζεται με την δημοσίευση φωτογραφιών στο διαδίκτυο είναι το sexting, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως την αποστολή γυμνών ή προκλητικών φωτογραφιών σε ένα άλλο χρήστη. Η συμπεριφορά αυτή είναι αποτέλεσμα της ανάγκης των νέων για εξερεύνηση της σεξουαλικότητάς τους ή της πίεσης που δέχονται από κάποιον άλλο.

11 Sexting Συμβουλές Μιλήστε στο παιδί σας για τους κινδύνους
Αναζητήστε βοήθεια από το σχολείο/ αστυνομία Αναφέρετε περιστατικά διαδικτυακής εκμετάλλευσης στην Safeline ή την αστυνομία Είναι σημαντικό να συζητήσετε αυτούς του κινδύνους με το παιδί σας ώστε να είναι ενήμερα για τις συνέπειες και να νιώσουν ότι μπορούν να συζητήσουν τέτοιου είδους θέματα μαζί σας.

12 Τι μπορώ να κάνω τώρα; Συζητήστε ανοιχτά με το παιδί σας
Εγγραφείτε στο newsletter του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet4kids.gr Συζητήστε ανοιχτά με το παιδί σας Οικογενειακή συμφωνία Ρυθμίσεις απορρήτου και αναφοράς Σκεφτείτε πριν δημοσιεύσετε Κατανοήστε τους νόμους Βρείτε λογισμικά φιλτραρίσματος Αποθηκεύστε τις αποδείξεις και αναφέρετε το περιστατικό Ζητήστε κατάλληλη βοήθεια Παρακολουθήστε το σχετικό υλικό Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στη διατήρηση ενός ανοιχτού διαλόγου με το παιδί σας για τη χρήση του διαδικτύου. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να σας μιλάει για τη διαδικτυακή του δραστηριότητα π.χ. σε ποιον μιλάει κ.τ.λ. Δημιουργήστε μια οικογενειακή συμφωνία για να τοποθετήσετε όρια στη χρήση του διαδικτύου στο σπίτι. Επισημάνετε στο παιδί ότι οι διαδικτυακή του δραστηριότητα μπορεί να έχει επίδραση όχι μόνο στη δική του ζωή, αλλά και στη ζωή των άλλων χρηστών. Ακόμα και το περιεχόμενο που στέλνουμε ιδιωτικά σε κάποιον χρήστη ξεφεύγει από τον έλεγχό μας.

13 Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;
Θα χαρούμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας Ακολουθήστε μας saferinternet4kids @SaferInt4Kids

14 Safer Internet Day 2017 Education Packs by UK Safer Internet Centre is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.


Κατέβασμα ppt "Η δύναμη της εικόνας Το φετινό μήνυμα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου είναι «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο». Η υποκατηγορία «Η δύναμη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google