Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστήμιου Χάρβαρντ είχε δημιουργήσει την Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής.
Μεσογειακή Διατροφή (Πυραμίδα) 9 9 Μεσογειακή Διατροφή (Πυραμίδα) 9 9
Μερικές φωτογραφίες από τη μεσογειακή διατροφή Μερικές φωτογραφίες από τη μεσογειακή διατροφή
Πέννες με ψητά καλοκαιρινά λαχανικά Υλικά Για 4 άτομα 500gr Πέννες (ή άλλο ζυμαρικό που προτιμάτε) 300gr τοματάκια Σαντορίνης φρέσκα 4 κολοκυθάκια καθαρισμένα 1 μικρό φρέσκο κρεμμύδι σε ροδέλλες Ρίγανη ή βασιλικός 5 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες, με το φλούδι) Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Αλάτι Τυρί φέτα ή κατίκι Δομοκού (προαιρετικά)
Εκτέλεση Προετοιμάστε όλα τα λαχανικά και βάλτε τα σε ένα ταψάκι φούρνου: Τα τοματάκια κομένα στη μέση, το κρεμμυδάκι σε φέτες, τα κολοκυθάκια σε ροδέλες. Το σκόρδο αφήστε το με το φλούδι για να ψηθεί και να μαλακώσει μέσα σ' αυτό. Καθώς περιμένετε να βράσει το νερό για τα ζυμαρικά, προθερμάνετε το φούρνο καλά, στους 200°C. Προσθέστε τα μυρωδικά, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι στα λαχανικά. Δε χρειάζεται πολύ λάδι... 2 κουταλιές της σούπας αρκούν, ενώ σίγουρα ένα καλής ποιότητας αλάτι θα σας το ανταποδώσει. Ανακατέψτε τα λαχανικά για να πάει παντού λάδι και αλάτι. Αφού βράσει το νερό, ρίξτε τα ζυμαρικά και βάλτε το ταψί με τα λαχανικά στο φούρνο για 10 λεπτά. Θα είναι έτοιμα σχεδόν ταυτόχρονα Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, σουρώστε τα και βάλτε τα πάλι μέσα στην κατσαρόλα. Ρίξτε μέσα τα ψημένα λαχανικά, μαζί με όλα τα ζουμιά που έμειναν στο ταψί από το ψήσιμο, και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά, και αν νομίζετε οτι είναι στεγνά, προσθέστε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο
Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο. Τα ψημένα σκόρδα μπορείτε να τα αφήσετε ή να τα αφαιρέσετε. Έτσι κι αλλιώς έχουν δώσει πλούσια γεύση στο πιάτο, ενώ το ψήσιμο τα έχει γλυκάνει και τους έχει πάρει όλη τη "φωτιά". Τυχεροί όσοι τα έχουν στα πιάτα τους Αν θέλετε, μπορείτε στο σερβίρισμα να προσθέσετε σε κάθε πιάτο λίγα κομάτια φέτας, ή μια κουταλιά κατίκι Δομοκού. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο. Τα ψημένα σκόρδα μπορείτε να τα αφήσετε ή να τα αφαιρέσετε. Έτσι κι αλλιώς έχουν δώσει πλούσια γεύση στο πιάτο, ενώ το ψήσιμο τα έχει γλυκάνει και τους έχει πάρει όλη τη "φωτιά
Τυχεροί όσοι τα έχουν στα πιάτα τους Αν θέλετε, μπορείτε στο σερβίρισμα να προσθέσετε σε κάθε πιάτο λίγα κομάτια φέτας, ή μια κουταλιά κατίκι Δομοκού. Θα απογειώσει πραγματικά το πιάτο! Ένα κρύο ποτηράκι λευκό κρασί θα το συνοδεύσει άριστα!
Πέννες με ψητά καλοκαιρινά λαχανικά
Νικολέττα Και Δέσποινα Νικολέττα Και Δέσποινα