Εμείς τα παιδιά του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου μπορούμε να κολυμπήσουμε και στα βαθιά νερά.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Advertisements

Ενημέρωση και αγωγή υγείας για τη νέα γρίπη στα σχολεία Α. Ξεκαλάκη Παιδίατρος Δ/νση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Διαγνωστικοί αξιολογικοί και υποστηρικτικοί φορείς μαθητών με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες είναι τα: ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης.
Η διαδικασία αξιολόγησης μαθητών σχολικής ηλικίας στο Κ.Δ.Α.Υ. Έβρου
9ο ΕΠΑΛ ΠΑΤΡΑΣ Τομέας Ηλεκτρονικής.
ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (Σύμφωνα με το νόμο 4186/ ) ΚΕ.ΣΥ.Π. Ηρακλείου Δρ. Αντωνίου Θεόδωρος.
ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α’ Βαθμίδας Σύρου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΕΠΑ.Λ)
Στοιχεία Ε.Α.Ε. Πηγή :Χαρτογράφηση Ειδικής Αγωγής, ΥΠΕΠΘ ΕΑΕ  Βασιζόμενοι στα ποσοστά συμπτωματολογίας σε σχέση με το γενικό πληθυσμό.  φαίνεται ότι.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΑ Ι.Ε.Κ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΕΣΥΠ ΔΡΑΜΑΣ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ
ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ – ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΕΣΥΠ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ημερίδα διευθυντών ΠΕ Σερρών Σέρρες 5/12/2013
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Νόμος 4186/2013 Φ.Ε.Κ. 193 τ.Α'
Αναλυτικά Προγράμματα για τα Δημόσια Σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σεμινάρια Σεπτεμβρίου 2010 Κουτσίδης Γιώργος 1.
Η ειδική αγωγή στο σχολείο της γενικής εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικές επιλογές μετά το Γυμνάσιο
Πρακτικές Οδηγίες Εκπαίδευσης στην Κοινωνικοποίηση… Το τρίπτυχο της συνεργασίας: οι ομάδες που πλαισιώνουν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ΕΙΡΗΝΗ.
Το τρίπτυχο της συνεργασίας: οι ομάδες που πλαισιώνουν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Δρ. ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Σχολική Ψυχολόγος Αν. Προϊσταμένη.
Δ/ΝΣΗ Δ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗMΑ
6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Άτυπη παιδαγωγιΚΗ αξιολογηση
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Επειδή η μόρφωση είναι δικαίωμα για κάθε άνθρωπο.
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
ΚΕΣΥΠ ΘΕΡΜΗΣ Διεύθυνση : Απ. & Γρ. Ταβάκη 28 τκ : Θέρμη, Τηλ / fax: Ιστοσελίδα : kesyp-therm.thess.sch.grkesyp-therm.thess.sch.gr
Θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Συνάντηση Στελεχών Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισα 3/09/2015 Κυρατσώ Τσιόπα.
ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ - ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΟ ΕΠΑΛ» 2 Ο ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ 2 Ο ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Εισηγήτριες:
ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Σ.Ε.Κ.).
«Στο δρόμο για την αειφορία».  Βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Κυψέλης, στην οδό Δοϊράνης 43.  Μετρά 90 χρόνια λειτουργίας.  Έχει πλούσια συμμετοχή.
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ. Για να αποκτήσεις γνώσεις, να εξασκηθείς και να πάρεις πτυχίο Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου πρέπει να επιλέξεις σπουδές στο.
ΣΥΣΤΑΣΗ 6 ου ΣΔΕΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΦΕΚ 2197/13/10/2015 ΕΤΟΣ
Υπεύθυνος Σ.Ε.Π. ΚΕ.ΣΥ.Π Ελευσίνας Θεολογής Ευάγγελος Υπεύθυνος Σ.Ε.Π. ΚΕ.ΣΥ.Π Κοζάνης Σταμκόπουλος Θεόδωρος ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Παρουσίαση του Ημερήσιου Επαγγελματικού.
Συμβουλευτική ΑμΕΑ Άτομα με Ειδικές Ανάγκες ή Αναπηρία; Άτομα με Ειδικές Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Ανάγκες.
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
Παρουσίαση του Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου
Bonjour Athenes, Καλημέρα Παρίσι
«Ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του.
Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό
Ανιχνεύοντας και εκπαιδεύοντας παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός (Σ.Ε.Π.)
Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός (Σ.Ε.Π.)
Επιμέλεια Χρίστος Κουσουλής
Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ.
Ενημερωτικη συναντηση με διευθυντεσ σχολικων μοναδων Ν.ΧΑΝΙΩΝ
Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός (Σ.Ε.Π.)
ΕΠΑΛ … τι είναι; Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας
Εμείς τα παιδιά του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου μπορούμε να κολυμπήσουμε και στα βαθιά νερά.
Δρ. Νικόλαος Τσιγγίλης Σχολικός Σύμβουλος Δ/θμιας Εκπ/σης Πέλλας
ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΑΝΕΤΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ
«Αξιολόγηση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» 14/3/2017
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΧΙΟΥ.
3ο Γυμνάσιο Βόλου Κύπρου 9 & Λόρδου Βύρωνος τ.κ , Βόλος
ΣΜΕΑΕ Ορεστιάδα 27/1/2016.
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός (Σ.Ε.Π.)
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
Δ/ΝΣΗ Δ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΕΠΑ.Λ)
Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1975 ΚΑΙ ΜΕΤΑ
2ο ΕΠΑΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εμείς τα παιδιά του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου μπορούμε να κολυμπήσουμε και στα βαθιά νερά.

Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου Πρόγραμμα εκπαίδευσης-κατάρτισης Σε ποιους απευθύνεται Διευθύντρια: Ελένη Κουρρή

Ιστορία του σχολείου μας Ιδρύθηκε με το ΦΕΚ 2513/12-8- 2016 Τεύχος Β και λειτούργησε για πρώτη φορά τη σχολική χρονιά 2016-2017 με την ονομασία Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου. Στεγάζεται προσωρινά στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Γερανίου.

Το έμβλημα του σχολείου μας Σχεδιάστηκε το 2016 Βασίζεται στις ιδέες μαθητών/τριών Το δελφίνι επιλέχθηκε ως σύμβολο Ξεφεύγει από το πλαίσιο για να καταδείξει τη δυνατότητα εκπαίδευσης για μαθητές/τριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Στο δεξί μέρος το Αρκάδι, σύμβολο αγώνων και σημείο για ένα καλύτερο αύριο.

Υποδομές Το σχολείο διαθέτει: 4 αίθουσες διδασκαλίας Μια από τις οποίες χρησιμοποιείται ως εργαστήρι Η/Υ. 1 ανεξάρτητο χώρο που λειτουργεί σαν κουζίνα 1 γραφείο Διευθυντή και εκπαιδευτικών 3 τουαλέτες 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

Προγράμματα και δράσεις Η διαχρονική πορεία της μάσκας/εμψύχωση Η δημιουργία μικρού μουσείου/Η ανάδειξη της αρχαίας ελληνικής κεραμικής μέσα από το μάθημα της Ιστορίας της Α Γυμνασίου . Υλοποιήθηκε ένα προαιρετικό μάθημα (χορωδία)από την κ.Βορνιωτάκη Φωτεινή Ε.Β.Π Προσκλήθηκε στο σχολείο η κ.Φρόσω Μπόρα από τα Εικαστικά Εργαστήρια Ρεθύμνου .(Οι μαθητές κατασκεύασαν καραβάκια και σχεδίες) Συμμετοχή στο 4ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο που διοργανώνεται από το ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου και την Περιφέρεια Κρήτης Ημερήσια εκδρομή στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου, στο Ενυδρείο Κρήτης και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Προγράμματα και δράσεις Ενδεικτικά, μερικές από τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιεί το σχολείο μας κατά το τρέχον σχολικό έτος:

Ποιοι μπορούν να φοιτήσουν; Άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Στα άτομα αυτά περιλαμβάνονται όσοι: Έχουν νοητική ανεπάρκεια ή ανωριμότητα Έχουν προβλήματα όρασης ή ακοής Έχουν νευρολογικά ή ορθοπεδικά ελαττώματα ή προβλήματα υγείας Έχουν προβλήματα λόγου και ομιλίας Έχουν ειδικές δυσκολίες στη μάθηση, όπως δυσλεξία, δυσορθογραφία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία

Έχουν σύνθετες γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες και όσοι παρουσιάζουν αυτισμό και άλλες διαταραχές ανάπτυξης. Ειδικής εκπαιδευτικής μεταχείρισης μπορεί να τύχουν τα άτομα που έχουν ιδιαίτερες νοητικές ικανότητες και ταλέντα. Έχουν ανάγκη από ειδική εκπαιδευτική προσέγγιση και φροντίδα για ορισμένη περίοδο ή για ολόκληρη την περίοδο της σχολικής ζωής τους

Ποιοι μπορούν να φοιτήσουν; Στην Α΄ Τάξη Γυμνασίου μπορούν να φοιτήσουν κατόπιν γνωμάτευσης του ΚΕΔΔΥ μαθητές/τριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες: Απόφοιτοι γενικού ή ειδικού δημοτικού Που φοιτούν στην Α΄ Γυμνασίου (με μετεγγραφή) Δικαίωμα πρώτης εγγραφής έχουν οι μαθητές έως το 16ο έτος της ηλικίας τους Μετά την ολοκλήρωση της φοίτησης των μαθητών στη Δ΄ Τάξη χορηγείται τίτλος απολυτηρίου Γυμνασίου ισότιμος του Γυμνασίου Γενικής Εκπαίδευσης

Ποιοι μπορούν να φοιτήσουν; Απόφοιτοι της Α΄Τάξης Γυμνασίου μετεγγράφονται στη Β΄Τάξη του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου κατόπιν γνωμάτευσης ΚΕΔΔΥ Απόφοιτοι της Β΄Τάξης Γυμνασίου μετεγγράφονται στη Γ΄Τάξη του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου κατόπιν γνωμάτευσης ΚΕΔΔΥ

Πόσες τάξεις διαρκεί η φοίτηση; Όλα τα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Λύκεια μετατρέπονται από το σχολικό έτος 2017-2018 σε Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια Τα ενιαία ειδικά επαγγελματικά γυμνάσια- λύκεια περιλαμβάνουν τις τάξεις Α,Β,Γ,Δ Γυμνασίου και τις τάξεις Α,Β,Γ,Δ Λυκείου Οι απόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες της Δ΄Λυκείου μπορούν να οδηγηθούν σε μεταλυκειακές δομές εκπαίδευσης και σε ανεξάρτητη ή εποπτευόμενη εργασία 

Ποια είναι η δομή του σχολείου;

Γιατί να επιλέξω τη φοίτηση στο σχολείο αυτό; Γιατί το σχολείο θα προσαρμοστεί στις εκπαιδευτικές ανάγκες του παιδιού εφαρμόζοντας εξατομικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (Ε.Ε.Π.) που προτείνεται από το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για κάθε μαθητή έτσι ώστε να διδαχθεί με βάση τις ατομικές του δυνατότητες Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται συναισθήματα απόρριψης και σχολικής αποτυχίας Το σχολείο στελεχώνεται από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων Ε.Α.Ε. και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό όπως: Ψυχολόγοι Κοινωνικοί λειτουργοί Λογοθεραπευτές Φυσικοθεραπευτές Εργοθεραπευτές Σχολικοί Νοσηλευτές Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό

Γιατί να επιλέξω τη φοίτηση στο σχολείο αυτό; Οι μαθητές/ τριες αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα Μετά την ολοκλήρωση της Δ΄ Λυκείου, χορηγείται απολυτήριο ισότιμο του Γενικού Λυκείου και επαγγελματικό πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4 Επίσης θα παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ΑΕΙ-ΤΕΙ Οι απόφοιτοι της Δ΄ Τάξης μπορούν, κατόπιν γνωμάτευσης του ΚΕΔΔΥ, να συνεχίσουν στο Μεταλυκειακό έτος-Τάξη Μαθητείας

Επικοινωνία με το σχολείο Ιστοσελίδα: http://blogs.sch.gr/eegymreth/ Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:mail@gym-ee- rethymn.reth.sch.gr Τηλέφωνο:28310 31320

Ευχαριστούμε Εμείς τα παιδιά του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου μπορούμε να κολυμπήσουμε και στα βαθιά νερά.