Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το τρίπτυχο της συνεργασίας: οι ομάδες που πλαισιώνουν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Δρ. ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Σχολική Ψυχολόγος Αν. Προϊσταμένη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το τρίπτυχο της συνεργασίας: οι ομάδες που πλαισιώνουν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Δρ. ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Σχολική Ψυχολόγος Αν. Προϊσταμένη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το τρίπτυχο της συνεργασίας: οι ομάδες που πλαισιώνουν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Δρ. ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Σχολική Ψυχολόγος Αν. Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Ημαθίας 9-9-2014, Θεσ/νίκη

2 Οι ομάδες που επηρεάζουν την ζωή ενός παιδιού με ΕΕΑ… Οι Ειδικοί Όλων των ειδικοτήτων Οι Γονείς Οι Θεραπευτές Οι εκπαιδευτικοί του κοινού σχολείου Οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής

3 Ομαδική προσέγγιση της αντιμετώπισης… Τακτική επικοινωνία Ενημέρωση φακέλου παιδιού Κοινή εικόνα των δυσκολιών, αναγκών και πλάνο αντιμετώπισης Ισότιμος ρόλος όλων των ομάδων Πρωτόκολλο εχεμύθειας Συνεργασία

4 Η αποτελεσματικότητα της συνεργασίας… ΕΡΩΤΗΜΑ; Ποιος θα συντονίζει το δίκτυο επικοινωνίας – συνεργασίας;

5 Η δυναμική της ομάδας είναι ΥΠΕΡ της αποτελεσματικότητας του προγράμματος αντιμετώπισης δυσκολιών ενός μαθητή…

6 Το πρόγραμμα αντιμετώπισης των πολλαπλών δυσκολιών… Η αντιμετώπιση των δυσκολιών είναι μια παράλληλη διαδικασία όλων των εμπλεκόμενων …

7 Ισότιμο «αναγκαιότητα» του κάθε εμπλεκόμενου σε ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης… Οι εκπαιδευτικοί πολλές φορές καλούνται να γνωστοποιήσουν δυσκολίες που εμφανίζει κάποιος μαθητής στο σχολικό πλαίσιο… αυτό είναι αναγκαίο να το κάνετε.

8 Υπαρκτό το ρίσκο όταν κάποιος δεν λειτουργεί μέσα από την ομαδική προσέγγιση…

9 Οι σχέσεις… βασικά χαρακτηριστικά Επικοινωνία = ακούω, όχι μόνο να μιλάω Ειλικρίνεια Αλληλοσεβασμός ===== ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

10 Το σχολείο είναι μια κοινότητα … αναγκαία φιλοσοφία, όχι ιδεολογική επιλογή Το κάθε θέμα που προκύπτει μέσα σε μία συγκεκριμένη τάξη ή στο σχολείου δεν είναι ευθύνη κάποιου ατόμου μόνο… είναι θέμα συζήτησης και διαχείρισης όλης της κοινότητας.

11 Ο μαθητής… Κοινός ο στόχος όλων των εμπλεκόμενων. Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι όταν δεν λειτουργεί, έστω και λίγο, η ομαδική προσέγγιση… υπάρχει κόστος!!

12 Οι επιλογές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσκολιών δεν είναι μόνο μία…

13 ΟΧΙ!!! στον φόβο της σχολικής αποτυχίας…


Κατέβασμα ppt "Το τρίπτυχο της συνεργασίας: οι ομάδες που πλαισιώνουν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Δρ. ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Σχολική Ψυχολόγος Αν. Προϊσταμένη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google