ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Χημικοί και χημικοί μηχανικοί έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις στη διατροφή και τη γεωργία που θα μας επιτρέψουν.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Από το χωράφι στο πιάτο μας Σκέψεις, εμπειρίες, ερευνητικά δεδομένα.
Advertisements

8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ
Βιολογικές καλλιέργειες
στάδια στην εξέλιξη της Τεχνολογίας
1 Μεταλλαγμένα και Ποιότητα Τροφίμων Ποιοτική Γεωργία Δευτέρα Θεσσαλονίκη Οργάνωση : Υ.Α.Α.Τ και ο Α΄ Σοροπτιμιστικός Όμιλος Θεσ/νικης. Η χρήση.
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Από τον Βαγγέλη Καπετανάκη, Γεωπόνο Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης
Εισαγωγή στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ •Είναι εξαιρετικά ασφαλή •Είναι εξαιρετικά ασφαλή, καθώς ελέγχονται στο σύνολό τους πριν φτάσουν στον καταναλωτή •Δεν.
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Τι είναι η βιολογική γεωργία;
H Εισαγωγή της Πράσινης Χημείας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση Η Χημική Ρύπανση Αέρα, Νερού, Εδάφους (ΙV) Σακλά Ι.1, Σολομανίδου Α.1, Μαρούλης Α.Ι.2 , Χατζηαντωνίου-Μαρούλη.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Χημικοί και χημικοί μηχανικοί έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις για την ενέργεια και τις μεταφορές που μας επιτρέπουν.
Μορφεσ και δυνατοτητεσ κομποστοποιησησ στο νησι τησ κω
Εισαγωγή στην Τροφογνωσία
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ; 50: ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ 500, ,000.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.
ΘΑΝΑΣΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤ1 109 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ποιότητα Τροφής και Είδη Καλλιεργειών
Η συμβουλή της ημέρας.
Οικονομικές Συνέπειες των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Εισαγωγή Με τον βιομηχανικό τρόπο παραγωγής παράγονται προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες, ικανοποιητική ποιότητα και χαμηλό κόστος, βελτιώνοντας το βιοτικό.
ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ… ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Χημεία και καθημερινή ζωή Ομάδα Εργασίας
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Βιολογικός Καθαρισμός
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Έτσι είπε ο Θεός... «Ας βλαστήσει η γη χλωρό χόρτο, χόρτο που κάνει σπόρο κατά το είδος του, και δέντρο που κάνει καρπό, του οποίου ο σπόρος να βρίσκεται.
Project:”Διατροφή και υγεία”
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΖΩΤΟΥ Το άζωτο (Ν) είναι ένα σημαντικό χημικό στοιχείο για τη ζωή, καθώς είναι συστατικό πολλών βιομορίων όπως: Των νουκλεïκών οξέων και των.
4ο μαθημα στο τραπεζι την ωρα του φαγητου
Βιολογική Γεωργία Μ. Σταυρινίδης Επίκουρος Καθηγητής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ. Γραπτή αξιολόγηση / διαγωνίσματα (προειδοποιημένα και απροειδοποίητα ) 60% Προφορική αξιολόγηση (συμμετοχή στο μάθημα)
Η πυραμίδα των τροφίμων!
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΘΕΜΑ: “Τεχνολογία και αγροτική κτηνοτροφική παραγωγή
Σόνια Αρχοντάκη, Νάντια Βασιλικού, Θεοδώρα Τσουτσουλιανούδη
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
«Ρύπανση και Ποιότητα Υπόγειων Νερών»
Άζωτο στερέωσης Η σταθεροποιησις του άζωτου αποτελεί απαραίτητη φυσική διαδικασία κατά την οποία μικροοργανισμοί μετατρέπουν τα άλλα, λιγότερο δραστικού.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
Επιστημονικοί Κλάδοι της Γεωπονίας (Οι κυριότεροι κλάδοι της Γεωπονικής επιστήμης και το αντικείμενο της μελέτης τους - Επαγγελματικές προοπτικές)
ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ, ΠΕΚ 2014 Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία Για να μπορεί να λειτουργεί ο μεταβολισμός του κολύβριου σε πλήρη ανάπτυξη για τόσες πολλές ώρες συνεχώς,
1 Βιολογικά ή Οργανικά Τρόφιμα – Θρεπτική Αξία και Ασφάλεια ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 11η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ.
Πρωτεΐνες ή Λευκώματα:. Πρωτεϊνες Το όνομά τους « πρωτεΐνες » προέρχεται από το ρήμα πρωτεύω και υποδηλώνει την πρωταρχική τους σημασία για τη ζωή, αν.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 Αρχές και μεθοδολογία της Βιοτεχνολογίας Ζαχόπουλος
Πληροφορική και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση
Καινοτομία και Νέες Τεχνολογίες στην Αγροτική Παραγωγή
Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
‘Περί ορέξεως…’ Project 2ου τετραμήνου
2.1 Το νερό στη ζωή μας Μετά τη μελέτη αυτού του κεφαλαίου θα μπορείς:
Τζένη Ρούτσι. Τζένη Ντίνε. Θεοδώρα Βλαχάκη..
Η εταιρεία Monsanto.
Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Το Κρυστάλλινο Παλάτι φτιάχτηκε για να στεγάσει την πρώτη Διεθνή Έκθεση που οργανώθηκε το 1851 στο Λονδίνο. Ήταν ένα κτίριο από γυαλί και μέταλλο, ένα.
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο "κατανάλωση", αναφερόμαστε στη χρησιμοποίηση, το ξόδεμα ενός οικονομικού αγαθού για την ικανοποίηση κάποιας συγκεκριμένης.
ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Χημικοί και χημικοί μηχανικοί έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις στη διατροφή και τη γεωργία που θα μας επιτρέψουν να αυξήσει, τη συγκομιδή, και να καταναλώνουμε άφθονα και θρεπτική τροφή. Στο γύρισμα του δέκατου ένατου και εικοστού αιώνα, ένα μέσο τραπέζι της κουζίνας θα είναι φορτωμένα με προϊόντα από το κελάρι ρίζα, τον κήπο, ή την τοπική φάρμα? Βουτύρου από μία καρδάρα? Αυγά από κότες που σταβλίζονται στο κατώφλι? Λαχανικά από τον κήπο και αποθηκεύονται με βάση το κρέας σε μια παγωνιέρα και ψημένα πάνω από ένα φούρνο άνθρακα ή του ξύλου. Ο προηγούμενος αιώνας έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα έχουμε φαγητό στο τραπέζι μας, καθιστώντας μας αγροκτήματα πιο παραγωγικές και την τροφή μας και παροχές νερού είναι άμεσα διαθέσιμα. Σύγχρονη αγρότες έχουν χρησιμοποιησεί νέες χημικές προόδους για τη βελτίωση της γεωργικής παραγωγής με τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα για να αναπτύξουν άφθονες προμήθειες τροφίμων. Οι καταναλωτές έχουν επωφεληθεί από τις νέες τεχνολογίες που έχουν ενισχύσει τη γεύση, την εμφάνιση, τη διαθεσιμότητα και τη θρεπτική αξία των τροφίμων τους. Αυτές οι πρόοδοι στη χημεία βοηθούν να θρέψουν τον κόσμο σε πλήρη ανάπτυξη του πληθυσμού. IV.1. Λιπάσματα και θρεπτικά συστατικά του εδάφους Άζωτο στερέωσης Haber-Bosch διαδικασία Προοδος σε χημικά λιπάσματα Πράσινη Επανάσταση και μικτογενων φυτων IV.3. Επεξεργασίας Τροφίμων, Διαχείριση και Ασφάλεια Ζαχαρίνη και των γλυκαντικών Βιταμίνες και μέταλλικα Διατήρηση και προοδοι κατασκευής Η ασφάλεια των τροφίμων και ποιοτικός έλεγχος IV.2. Crop Protection και διαχείρισης επιβλαβών oργανισμών Bordeaux μέθοδος και μυκητοκτόνα DDT και τα φυτοφάρμακα Κτηνοτροφία προστασία Farm μηχανοποίηση IV.4. Τρόφιμα Φύλαξη Η συσκευασία τροφίμων Ψυκτικών και χλωροφθοράνθρακες Φούρνοι μικροκυμάτων Καθαρό νερό IV. Τροφίμων και Γεωργίας

IV. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Χρονολογία 1881 Ο Γαλλος επιστήμων Louis Pasteur ανακαλύπτει εμβόλιο της ασθενειας του άνθρακα για τα πρόβατα και τα γουρούνια Δανική χημικός Γιόχαν Γκούσταβ Kjeldahl ανέπτυξε μια μέθοδο ανάλυσης της περιεκτικότητας σε άζωτο του κάθε οργανική ένωση ο Γάλλος βοτανολόγος Pierre MA Millardet εφευρίσκει το μείγμα Bordeaux για την καταπολέμηση του ωιδίου αμπελώνα John F. Quenny, ο ιδρυτής της Monsanto Company κατασκευάζει Ζαχαρίνη Δύο γερμανικά φαρμακεία, Fritz Haber και Carl Bosch ανέπτυξαν τη διαδικασία για την παραγωγή της αμμωνίας σε βιομηχανικό επίπεδο Elmer V. McCollum και Marguerite Ντέιβιντ ανακαλύψαν βιταμίνη Α σε βούτυρο και κρόκους αυγών Η εταιρεία Kelvinator λανσάρει το πρώτο επιτυχημένο συμπιεστή που λειτουργεί με ψυγείο για οικιακή χρήση Γάλα εμπλουτισμένο με βιταμίνη D πωλούνται στο εμπόριο Ο Ελβετος χημικός Paul Mueller ανακαλύπτει τον εντομοκτόνες ιδιότητες του φυτοφαρμάκου DDT Χημικοι του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ αναπτύξαν χημικούς αερολύματος διασπορας για τα εντομοκτόνα και αγροτικά Η εταιρεια Dow παρουσιαζει Saran wrap για οικιακή χρήση Η «πράσινη επανάσταση»: Εφαρμογή των νέων υβριδικών φυτών και υγρά λιπάσματα του εδάφους βοηθάει στην επίλυση προβλημάτων διατροφής στον αναπτυσσόμενο κόσμο Η χρήσις του DDT απαγορευετε στις Ηνωμένες Πολιτείες. (Όπως η πρώτη χώρα στον κόσμο, η Ουγγαρία το απαγορευσε το 1968) Monsanto παρουσιαζει συνολική και μη οργώνουν ζιζανιοκτόνου Roundup της Τα Novel οχυρωματικά έργα στα τρόφιμα και τα «nutriceutical« προϊόντα καταστούν εμπορικως δημοφιλή. Louis Pasteur εμβολιάζουν τα ζώα Μονάδα για τον προσδιορισμό της περιεκτικότητας σε άζωτο των οργανικών υλικών με τη μέθοδο Kjeldahl Pierre M. A. Millardet Αρχικά συσκευασμένα Ζαχαρίνη Κρόκος αυγού περιέχει βιταμίνη Α Το γάλα με προσθήκη βιταμίνης D Αρχικά συσκευασμένα DDT Το γάλα με προσθήκη βιταμίνης D