Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η εταιρεία Monsanto.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η εταιρεία Monsanto."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η εταιρεία Monsanto

2 Τιμή μετοχής: MON (NYSE) 90,10 $ +0,03 (+0,03%)
Κεντρικά γραφεία: Σαιντ Λούις, Μιζούρι, ΗΠΑ Μονσάντο Ίδρυση: 1901, Σαιντ Λούις, Μιζούρι, ΗΠΑ

3 Η εταιρεία Monsanto Η Monsanto είναι μια εταιρεία παραγωγής φυτοφαρμάκων όπως είναι το roundup καθώς επίσης είναι υπεύθυνη και για το μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής μεταλλαγμένων τροφίμων, σε καλλιέργειες που χρησιμοποιείται αυτό το φυτοφάρμακο…

4 Τι είναι η Monsanto; Η ίδια ισχυρίζεται ότι είναι μια πολυεθνική αγροτική εταιρεία, η οποία βοηθά τους αγρότες να παράγουν πιο υγιεινά τρόφιμα μειώνοντας την επίδραση της γεωργίας στο περιβάλλον. Η μόνη αλήθεια στην παραπάνω πρόταση είναι οι λέξεις πολυεθνική, αγροτική. Στην πραγματικότητα είναι μια πρώην χημική, νυν βιοτεχνολογική εταιρεία.

5 Η εταιρική απληστία πιο πάνω από την υπηρεσία στην ανθρωπότητα
Οι δράσεις της, έχουν σχεδιαστεί για την μεγιστοποίση των κερδών της. Η ποικιλία βλαβερών σπόρων και ζιζανιοκτόνων της επιχείρησης έχει σχεδιαστεί για να μετατρέψει τους αγρότες σε μισθωμένους υπηρέτες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στην παραδοσιακή γεωργία αφού το έδαφός τους έχει πια καταστραφεί με Roundup.

6 Βιοτεχνολογία και Μονοπώλιο
Σύμφωνα με τη Monsanto: η συνδυαστική χρήση των σπόρων με το αντίστοιχο ζιζανιοκτόνο επιτρέπει στους καλλιεργητές να σπείρουν, χωρίς μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των φυτών, μεγιστοποιώντας την απόδοση. Στις ΗΠΑ το 90% της καλλιέργειας αραβοσίτου, σόγιας, βαμβακιού, ζαχαρότευτλων και ελαιοκράμβης είναι ανθεκτική στο γλυφοσικό οξύ άρα έχει υποστεί γενετική μετάλλαξη.

7 Ο θάνατος πιο πάνω από τη ζωή
Τα προϊόντα της Monsanto επιφέρουν το θάνατο. Π.χ. το μεταλλαγμένο καλαμπόκι της εμπεριέχει μια τοξική χημική ουσία. Κι αυτό μετά καταναλώνεται από τους ανθρώπους είτε με αυτή τη μορφή είτε ως ένα άλλο προϊόν που το έχει ως βασικό του συστατικό.

8 Η μυστικότητα πιο πάνω από τη διαφάνεια
Η Monsanto δαπανά εκατομμύρια δολάρια για να πολεμήσει την Πρόταση 37 της Καλιφόρνια - ένα νομοσχέδιο που απαιτεί να υπάρχει υποχρεωτικά στις ετικέτες των τροφίμων η ένδειξη για μεταλλαγμένα προϊόντα. Μαζί με τη Monsanto και άλλες εταιρείες δεν συμφωνούν με αυτή την πρόταση όπως είναι η Larabar, η Silk and Kashi.

9 Κυριαρχία τεχνολογίας παρά μοίρασμα σοφίας
Περιβαλλοντική καταστροφή για την περιβαλλοντική διαχείριση Όσοι αγρότες αρνούνται να φυτέψουν τους σπόρους της,  η Monsanto παρουσιάζεται ότι έχει τα 'δικαιώματα' και προχωρεί σε μηνύσεις των αγροτών. Το ζιζανιοκτόνο Roundup καταστρέφει τα εδάφη αποτέλεσμα είναι αδύναμα να παράγουν υγιή φυτά χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή μέθοδο καλλιέργειας. Με την καταπίεση των γεωργών να ψεκάζουν εκατομμύρια στρέμματα με Roundup, η Monsanto τους εμπλέκει σε μια συνωμοσία και μετατρέπει όλους τους καταναλωτές σε «σκλάβους των τροφίμων" της Monsatan.

10 Τεχνητή χειραγώγηση της φύσης και όχι προς τιμήν της
Η Monsanto προσπαθεί να παραβιάσει τη φύση, αντικαθιστώντας τα υγιή γονίδια των φυτών με γονίδια που παράγουν δηλητήριο εντομοκτόνο αναπτύσσοντας έτσι "σπόρους Terminator".  Ο λόγος για τον οποίο δεν επιθυμούν μακροπρόθεσμες δοκιμές είναι η γρήγορη ανάπτυξη καρκινικών όγκων που προέκυψε μετά από μόλις  90 ημέρες έρευνας και δοκιμής σε αρουραίους .

11 Roundup Το κύριο συστατικό του ζιζανιοκτόνου Roundup της Monsanto συνδέεται με την πρόκληση καρκίνου, γενετικών ανωμαλιών και της νόσου του Πάρκινσον. Το Roundup και η ενεργή του ουσία glyphosate, χρησιμοποιείται στη γεωργία, την κηπουρική και σε δημόσιους χώρους παρ’όλο που αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Μια πρόσφατη ανασκόπηση κατέδειξε ότι η έκθεση στην ουσία μπορεί να προκαλέσει μια σειρά σοβαρών ασθενειών όπως πέρα από καρκίνο, ορμονικές διαταραχές, γενετικές ανωμαλίες και νευρολογικές ασθένειες όπως η νόσος του Πάρκινσον.

12 Γνώριζαν αλλά απέκρυπταν…
Συγκεκριμένα 1980: Η Monsant γνώριζε ήδη και από δίκες της μελέτες ότι το glyphosate προκαλεί δυσπλασίες σε πειραματόζωα σε υψηλές δόσεις. 1993: Η βιομηχανία γνώριζε ότι τα αποτελέσματα αυτά εμφανίζονται επίσης και σε χαμηλότερες δόσεις. 1998: Η γερμανική κυβέρνηση γνώριζε από τότε ότι το glyphosate προκαλεί δυσπλασίες. 1999: Η ομάδα εμπειρογνωμόνων αναθεώρησης της Κομισιόν γνώριζαν ότι το glyphosate προκαλεί δυσπλασίες. 2002: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνώριζε ότι το glyphosate προκαλεί δυσπλασίες. Αυτή ήταν η χρονιά που υπογράφτηκε η τρέχουσα έγκριση του glyphosate.

13 Η αντίσταση (των ζιζανίων) εξαπλώνεται
. Η ανθεκτικότητα στο glyphosate έχει ήδη επιβεβαιωθεί στην Αργεντινή, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ. Υπάρχουν ανησυχίες ότι η Monsanto για την καταπολέμηση της ανθεκτικότητας θα δημιουργήσει μια “κούρσα χημικού πολεμικού εξοπλισμού”.

14 Ειρηνική επανάσταση Δεν πρέπει να καταναλώνονται μεταλλαγμένες τροφές από μεγάλες εταιρίες και επίσης πρέπει να ψωνίζουμε από γνωστές πηγές γεωργικές ή κτηνοτροφικές. Θα πρέπει να σταματήσουμε να αγοράζουμε μη-βιολογικά προϊόντα καλαμποκιού, όπως τα δημητριακά πρωινού, tortillas καλαμποκιού, και τα τσιπ σνακ καλαμποκιού. Και όλα τα προϊόντα που αναγράφονται στη φωτογραφία παρακάτω: Πρέπει να σταματήσουμε την αγορά χημικών φυτοφαρμάκων γκαζόν. Πρέπει να σταματήσουμε να αγοράζουμε φυτοφάρμακα. Πρέπει να σταματήσουμε να αγοράζουμε τοξικά αρώματα, καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Ο καταναλωτής έχει μια δύναμη: Το ίδιο του το πορτοφόλι!

15 Πηγές http://www.pronews.gr/portal/o/46634

16 Συγγραφείς- Μαθητές Αγγελή Έλενα Δαρζέντας Γεράσιμος
Θεοφιλόπουλος Παναγιώτης Μαργέτη Ολυμπία 2ο Λύκειο Πειραιά 2016 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Η εταιρεία Monsanto."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google