ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Ομάδα: Φανούλη Μαρία Χασιώτου Βαλεντίνα 3 ο Ενιαίο Λύκειο Σταυρούπολης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Η δομή του μαθήματος των μαθηματικών στο σύγχρονο ΤΕΙ Σάλτας Βασίλειος, Τσιάντος Βασίλειος Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών ΤΕΙ Καβάλας.
Tο project από τα μάτια των μαθητών ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Το καλοκαίρι του 2011, όταν άκουγα στην τηλεόραση για ένα καινούριο μάθημα– την ερευνητική.
Μοντέλο Διδασκαλίας Φυσικών Επιστήμων, για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, στην Κατεύθυνση της Ανάπτυξης Γνώσεων και Ικανοτήτων. Π. Κουμαράς.
Αυτοανοσίες και Σκλήρυνση κατα Πλάκας
ΟΜΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ.
KI Τι είναι το ΚΙ. Βασικές Αρχές του ΚΙ.
Δεδομένα, Πληροφορίες και Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
Συναίνεση και Άρνηση στη θεραπεία Τραγ έα Γιώτα Φυσικοθεραπεύτρια Μ Sc (Pain Management) CKVPP 2010.
Η Αστρολογία σήμερα. Ομάδα 2: Ιδιοφυίες του διαστήματος.
Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής, Χρήση Η/Υ και γραφικά περιβάλλοντα επικοινωνίας Δεδομένα και Πληροφορίες Ενότητα 1η.
Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΜΑΥΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΓΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Project 4o Το φως και το χρώμα στην τέχνη και την επιστήμη
Ορισμός – Ιστορικά στοιχεία Μάθημα 1ο
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ
Πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών. Έναυσμα Ενδιαφέροντος Διατύπωση Υποθέσεων.
Νικολάου Κατερίνα Παπαμιχαήλ Μαρία Χριστοδουλίδου Ελένη Χρίστου Χλόη.
Ακραία Φυσικά Φαινόμενα
Tο project από τα μάτια των μαθητών  ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Tο σχολείο χώρισε τους μαθητές της Α’ Λυκείου σε 9 διαφορετικά project, ανάλογα με το.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ Στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το θέμα του καρκίνου του μαστού και της μαστεκτομής.Με.
«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ» Εκπαιδευτικοί: Καραβίδα Αριστούλα
H τριβή στην κίνηση Χάρις Χριστοφή
Από την αρχαιότητα, τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ıκανότη- τες. Όλα τα αρχαία μυστικά του κόσμου των βοτάνων (διάκριση,
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ Διερευνητική εργασία Ά Τετραμήνου
ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
PSY 301 Μάθημα 2ον KOINΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΕΘΟΔΟΙ & ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ.
T.E.I. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ LOGISTICS ΚΑΤΣΟΥΠΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑ Διαχείριση Αποθεμάτων και Πρόβλεψη Ζήτησης.
ΜΑΘΗΜΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ. Η ΛΕΞΗ ΑΡΩΜΑ.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ. Βοτανοθεραπεία Η χρήση των βοτάνων για θεραπευτικούς σκοπούς χάνεται στην αρχαιότητα. Τα βότανα χρησιμοποιούνται σαν συστατικά.
Τεχνικές μάλαξης (Θ) Ενότητα 12: Μάλαξη και εναλλακτικές θεραπευτικές προσεγγίσεις Γεωργία Πέττα Τμήμα Φυσικοθεραπείας Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο.
Σπύρος Αβδημιώτης MBA PhD Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Εαρινό Εξάμηνο 2016.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ. O Παρόλο που πολλά φάρμακα χορηγούνται σήμερα χωρίς συνταγή γιατρού, ποτέ δεν πρέπει να συστήσουμε εμείς, γιατί.
Διάλεξη 10 η ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ (MIS) TEI Κρήτης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΕΝΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ.
1 Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ 2 ΒΙΟΛΟΓΙΑ είναι η θετική επιστήμη που ασχολείται με τη μελέτη των έμβιων όντων και γενικά των φαινομένων της ζωής Μελετά τα.
Μέχρι τώρα στην άσκηση της παραδοσιακής δυτικής ιατρικής ο στόχος είναι κυρίως η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και της διάγνωσης, με αποτέλεσμα να παραγνωρίζονται.
1 Ο Χριστιανός ως Επαγγελματίας Άκης Τρίγκας (οδοντίατρος)
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
ΔΙΑΛΕΞΗ 11η Ποσοτική έρευνα υγείας
ΜΑΘΗΜΑ:ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ “ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ”
Μια φορά ήταν ένα κοριτσάκι….
Ανάλυση κρίσιμου συμβάντος
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ
ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ (ΙΙ)
Διοικητική Πρακτική 3ο μάθημα
Συμμετοχική παρατήρηση Συστηματική παρατήρηση
Εξελικτικές Μαθησιακές Δυσκολίες
Σχεδιασμός και Πραγματοποίηση επιστημονικής ερευνητικής εργασίας
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 1)ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ;
33o Δημοτικό Σχολείο Πάτρας Παιδαγωγική συνάντηση: «Δε φοβάμαι στο σχολείο» Εκπαιδευτική έρευνα Οι γονείς του 33ου Δημοτικού Σχολείου εκφράζουν τις απόψεις.
Ένταξη αποφοίτων στην Αγορά Εργασίας
ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 24Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Ε
Εξελικτικές Μαθησιακές Δυσκολίες
Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας με τη μορφή ερωτηματολογίου
Προσχολική Παιδαγωγική
Δ7: Διδασκαλία και μάθηση των Μαθηματικών με διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων Εργασία στην ενότητα 2 Καράβη Θωμαΐς Θέμα: (3) Μελετήστε το παρακάτω άρθρο.
Προσεγγίσεις στην κοινωνική έρευνα - Ποιοτική και ποσοτική μεθοδολογία
Εισαγωγή στη Στατιστική για τις Βιοεπιστήμες
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ BOTOX (ΜΠΟΤΟΞ) - DYSPORT
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
Μυοσκελετικά προβλήματα Φυσικοθεραπεία
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Καθηγητής Στατιστικής - Βιοστατιστικής
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Ομάδα: Φανούλη Μαρία Χασιώτου Βαλεντίνα 3 ο Ενιαίο Λύκειο Σταυρούπολης

Παρουσίαση προβλήματος Για την σημερινή κοινωνία συνηθισμένο φαινόμενο αποτελεί η εκτεταμένη χρήση φαρμάκων για την αντιμετώπιση κάθε είδους ασθένειας. Ορισμένοι γιατροί συμβουλεύουν την προσφυγή σε εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, εφόσον το επιτρέπει κάθε περίπτωση, όπως η ομοιοπαθητική, το σιάτσου, το γιόγκα, το βελονισμό.

Παρουσίαση κάποιων βασικών εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας  Βελονισμός: ονομάζεται η ιατρική θεραπευτικά πράξη, η οποία εκτελείται με την ειδική ανώδυνη εισαγωγή λεπτότατων βελονών σε προκαθορισμένα σημεία του δέρματος, με στόχο τη θεραπεία διάφορων παθήσεων. Τα σημεία βελονισμού, που σήμερα μαζί με τα κλασικά ανέρχονται συνολικά σε όλο το σώμα σε δύο χιλιάδες περίπου

 Ομοιοπαθητική: για τον ομοιοπαθητικό η πάθηση εκδηλώνεται σύμφωνα με το άτομο που προσβάλλει και είναι διάφορη για τον κάθε ασθενή. Η ζωτική ισορροπία έχει μεγάλη σημασία για την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας. Η ομοιοπαθητική ιατρική θέλει ακριβώς αυτό: να προσπαθήσει με βάση τις εμπειρίες, να χαρίσει στα άτομα που καταφεύγουν σ΄αυτήν, εκείνη τη ζωτική ισορροπία που σε πολλούς λείπει.

 Χειροπρακτική: Κοινά γνωστή και σαν > ή σαν >. Είναι εκείνη η επιστήμη που θεραπεύει τις αλλοιώσεις που είναι ικανές να προσβάλλουν την λεκάνη, την σπονδυλική στήλη και γενικά όλα τα άκρα.

 Γιόγκα: κυριολεκτική της σημασία το >, δηλαδή την ένταση όλων των δυνάμεων, την συγκέντρωση και επικέντρωση της πνευματικής δραστηριότητας σ’ ένα σημείο, στον στοχασμό που έγινε τεχνική δεξιότητα. Απώτερος σκοπός της γιόγκα είναι να φτάσει κανείς στο ανώτερο επίπεδο σώματος, πνεύματος και νου.

 Σιάτσου: Το Σιάτσου, που επίσης λέγεται και πιεσοθεραπεία, είναι ένα είδος μασάζ της Άπω Ανατολής, στο οποίο τα δάχτυλα πιέζουν συγκεκριμένα σημεία του σώματος για να προσφέρουν ανακούφιση από τους πόνους. Το Σιάτσου, όπως και ο βελονισμός, όταν γίνεται επιδέξια, μπορεί να ανακουφίσει από πολλά είδη χρόνιων παθήσεων και πόνων.

 Φυτολογία: Για να κατανοήσουμε τις χρήσεις των φαρμακευτικών φυτών και τον τρόπο που ενεργούν, είναι αναγκαίο να γνωρίσουμε πρώτα τα ενεργά τους συστατικά και την αποτελεσματικότητα τους. Τα ενεργά στοιχεία που βρίσκονται σ' ένα φυτό παρουσιάζονται σε διάφορες ποσότητες, καμιά φορά μπορεί και να λείπει εξ ολοκλήρου από ένα φυτό.

Σκοπός έρευνας Σκοπός της έρευνας μας είναι να δώσουμε στους αναγνώστες μας τη δυνατότητα να κρίνουν με το δικό του τρόπο ο καθένας την αποτελεσματικότητα των μεθόδων αυτών.

Υπόθεση έρευνας Η υπόθεση μας είναι ότι το κύριο δείγμα πληθυσμού που θα ερωτηθεί για το τι είναι οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας θα απαντήσει όχι.

Περιγραφή της διαδικασίας  Συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών  Συγγραφή και διεξαγωγή ερωτηματολογίου και συνέντευξης  Καταγραφή αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων  Ολοκλήρωση έρευνας

Γνωρίζετε τι είναι οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας; Το 76% των ερωτηθέντων απάντησε ότι γνωρίζει τι είναι οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας.

Αν δεν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε είναι λόγω: Το 35% των ερωτηθέντων απάντησε ότι επηρεάζεται κυρίως από απόψεις τρίτων, ενώ πολλοί διακατέχονται από φόβο (30%).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ  Οι περισσότεροι γνωρίζουν τι είναι οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας, αλλά δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι για τον τρόπο λειτουργίας τους. Θέλουν όμως να ενημερωθούν.  Βασικός παράγοντας της αποχής τους από τις μεθόδους αυτές είναι η επίδραση από τρίτους. Ένας επίσης παράγοντας είναι ο φόβος και η αβεβαιότητα. Τέλος, ένα μικρό ποσοστό δε χρησιμοποιεί τις μεθόδους αυτές για οικονομικούς λόγους.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εμπιστεύεται την κλασσική ιατρική σε σχέση με τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας.