Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Project 4o Το φως και το χρώμα στην τέχνη και την επιστήμη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Project 4o Το φως και το χρώμα στην τέχνη και την επιστήμη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Project 4o Το φως και το χρώμα στην τέχνη και την επιστήμη

2 Ομάδα μωβ Εφαρμογές του χρώματος Μουσιώνη Χρύσα Πάντου Ειρήνη Πολιτάκη Μαρία Τακτικού Τριάδα

3 Ιατρική και φως Το φως χρησιμοποιείται στην ιατρική με την μορφή Laser και εξυπηρετεί κυρίως στις εγχειρήσεις. Τα αρχικά της λέξης Laser σημαίνουν «ενίσχυση φωτός με διεγερμένη εκπομπή ακτινοβολίας». Η φωτεινή αυτή ακτινοβολία Laser χρειάζεται μία πηγή ενέργειας (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) και ένα φυσικό μέσο για να παραχθεί.

4 Η ακτινοβολία Laser αποτελεί μια δέσμη φωτός με τέσσερα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την ξεχωρίζουν από το συνηθισμένο φως. Αυτά είναι τα εξής: 1. Σταθερή, μη-αποκλίνουσα πορεία. 2. Ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος 3. Συνοχή 4. Συγκεντρωμένη ενέργεια ανά μονάδα επιφανείας.

5

6 Φως και χρώμα στις διαφημίσεις
Το χρώμα θεωρείτε ένα από τα οπτικά σύμβολα επικοινωνίας που χρησιμοποιεί η διαφήμιση για να επιτύχει συγκεκριμένες συσχετίσεις μεταξύ του προϊόντος και διαφόρων συμβόλων- εννοιών. Το χρώμα χρησιμοποιείται στη διαφήμιση για να δημιουργήσει στο καταναλωτικό κοινό δύο ειδών αντιδράσεις: φυσιολογικές και ψυχολογικές.

7 Στα έντυπα και στις διαφημίσεις το χρώμα παίζει σημαντικό ρολό διότι επηρεάζει τον καταναλωτή ή τον αναγνώστη. Όταν τα χρώματα είναι έντονα τότε τραβάνε πιο πολύ το ενδιαφέρον του με αποτέλεσμα να αφιερώνει περισσότερο χρόνο σε αυτό. Όταν οι καταναλωτές δείχνουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο χρώμα και επηρεάζονται από τις υπάρχουσες τάσεις αναμένουν τα προϊόντα που αγοράζουν να έχουν το χρώμα ή τα χρώματα που είναι της μόδας ή τα χρώματα αυτά να χρησιμοποιούνται στην απεικόνιση του προϊόντος που διαφημίζεται.

8 Φως και χρώμα στην ψυχολογία
Στη Χρωματοθεραπεία χρησιμοποιείτε το Χρώμα (Φως). Το φως του ήλιου είναι ζωτικής σημασίας για το σώμα, τα συναισθήματα, το νου και το πνεύμα μας και κάθε χρώμα έχει τις δικές του θεραπευτικές ιδιότητες.

9 Η χρωματοθεραπεία είναι μια σχετικά νέα επιστημονική θεραπευτική αγωγή που αξιοποιεί την φωτεινή ενέργεια των χρωμάτων για να διεγείρει το δέρμα ή τα όργανα του σώματος. Κατατάσσεται στις συμπληρωματικές εναλλακτικές μορφές θεραπείας. Η αγωγή της χρωματοθεραπείας είναι απλή, ευχάριστη, φυσικά εντελώς ανώδυνη και κυρίως χωρίς παρενέργειες. Στηρίζεται στην αντίληψη ότι καθένα από τα χρώματα του φάσματος του ορατού φωτός δρα σε συγκεκριμένα σημεία του οργανισμού, ασκώντας ευεργετική επίδραση στην ψυχική και σωματική υγεία του ατόμου.

10 Φως και χρώμα στην Βιολογία
Φωτοσύνθεση είναι η μετατροπή ανόργανων ουσιών σε οργανικές με την βοήθεια της ενέργειας του φωτός. Η διαδικασία της φωτοσύνθεσης γίνεται σε δυο στάδια: Κατά το πρώτο στάδιο τα μόρια της χλωροφύλλης απορροφούν φωτεινή ενέργεια, ενεργοποιούνται και αποβάλλουν ηλεκτρόνια. Ένα μέρος της ενέργειας των ενεργοποιημένων μορίων της χλωροφύλλης χρησιμοποιείται για να διασπαστούν μόρια του νερού σε οξυγόνο και υδρογόνο. Η διαδικασία αυτή λέγεται φωτόλυση. Κατά το δεύτερο στάδιο με μια σειρά χημικών ενώσεων παράγεται γλυκόζη, η οποία μεταφέρεται σε όλα τα μέρη του φυτού. Γενικά η φωτοσύνθεση είναι μια ενδόθερμη λειτουργία κατά την οποία η ηλιακή ενέργεια μετατρέπεται σε χημική.


Κατέβασμα ppt "Project 4o Το φως και το χρώμα στην τέχνη και την επιστήμη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google