Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ. O Παρόλο που πολλά φάρμακα χορηγούνται σήμερα χωρίς συνταγή γιατρού, ποτέ δεν πρέπει να συστήσουμε εμείς, γιατί.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ. O Παρόλο που πολλά φάρμακα χορηγούνται σήμερα χωρίς συνταγή γιατρού, ποτέ δεν πρέπει να συστήσουμε εμείς, γιατί."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ

2 O Παρόλο που πολλά φάρμακα χορηγούνται σήμερα χωρίς συνταγή γιατρού, ποτέ δεν πρέπει να συστήσουμε εμείς, γιατί δεν είναι της αρμοδιότητας μας και εκτός αυτού δεν μας το επιτρέπει ο Νόμος. Καλά όμως θα είναι να ξέρουμε τι περίπου δίνει ο γιατρός σ΄αυτή την περίπτωση.

3 O Ο γιατρός λοιπόν θα χορηγήσει βιταμίνες Α, Ε, και Κ. Αντιβιοτικά τοπικά, ή από το στόμα ή και σκευάσματα κορτικοστεροειδή, τοπικής χρήσης, με αντισμηγματορροϊκή κερατολυτική και μικροβιοστατική ενέργεια. O Το φάρμακο για τη συστηματική θεραπεία της ακμής είναι η τετρακυκλίνη που θέλει να δεσμεύσει τους τριχοσμηγματογόνους αδένες, την παραγωγή του σμήγματος και αποκαθιστά την φυσιολογική σύνθεση των λιπιδίων του σμήγματος.

4 O Οι τετρακυκλίνες χορηγούνται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, που φτάνει τους 3-4 μήνες. Η τετρακυκλίνη και η χορήγησή της, ανεξέλεγκτα, δεν παρουσιάζει σημαντικές παρενέργειες, αλλά μπορεί να προκαλέσει κακή ανάπτυξη του εμβρύου στις έγκυες, γι΄ αυτό και οι γιατροί δεν δίνουν ποτέ τετρακυκλίνες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

5 ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ O ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ O Στο πρώτο στάδιο θα καθαρίσουμε απλώς το δέρμα αφαιρώντας του τους φαγέσωρες και μόνο. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε το δέρμα και να δούμε μέχρι πιο βαθμό είναι ευαίσθητο. O Δεν είναι απαραίτητο να αφαιρέσουμε όλους τους φαγέσωρες με την πρώτη φορά. Μπορούμε να κάνουμε τρεις ή και περισσότερους καθαρισμούς, που θα επαναλαμβάνονται ανά δύο ως επτά μέρες, ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματος. O Τοποθετούμε το άτομο στον ατμό 10 – 15 λεπτά. Κατόπιν, αφαιρούμε τους φαγέσωρες. Εκεί που υπάρχει φαγέσωρας πολύ κοντά σε φλύκταινα προτιμούμε να μην τον αφαιρέσουμε, παρά να ερεθίσουμε σ΄αυτή τη φάση την φλύκταινα.

6 O ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ : ΙΟΝΙΣΜΟΣ O Επειδή το ακνεϊκό δέρμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, μπορούμε να παραλείψουμε αυτή τη φάση, ανάλογα με την κρίση μας. O ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ : ΥΨΙΣΥΧΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ O Αν το δέρμα του ακνεϊκού είναι πολύ λιπαρό, ρυθμίζουμε και την ένταση σε πιο ψηλά επίπεδα από το φυσιολογικό και το ευαίσθητο δέρμα και ακολουθούμε την γνωστή διαδικασία.

7 O ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ : ΜΑΣΑΖ O Το μασάζ εδώ, πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά, γιατί το ακνεϊκό δέρμα είναι συχνά ή πολύ ερεθισμένο ή και πληγωμένο από τον ίδιο τον ακνεϊκό στην προσπάθεια του να σπάσει τις φλύκταινες. O Σκοπός μας είναι να τονώσουμε την κυκλοφορία του δέρματος που τις περισσότερες φορές δεν είναι καλή και θα χρησιμοποιήσουμε μια κρέμα του μασάζ που θα είναι καλμαντική και όχι πολύ λιπαρή.

8 O ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΑΔΙΟ : ΜΑΣΚΑ O Ανάλογα με τον ερεθισμό θα χρησιμοποιήσουμε και την μάσκα που θα φροντίσουμε να είναι καλμαντική και να παρέχει το αίσθημα ανακούφισης και της δροσιάς στο ακνεϊκό δέρμα. O ΕΚΤΟ ΣΤΑΔΙΟ : ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ O Περνάμε το πρόσωπο με μια κρέμα υδατική, όσο το δυνατό λιγότερο λιπαρή. Ακόλουθα, συμβουλεύουμε την πελάτισσα, πια αγωγή θα ακολουθήσει στο σπίτι. Πρέπει να της τονίσουμε ότι δεν πρέπει να πειράζει καθόλου το δερμα της, γιατί μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση της και όχι μόνο να μας δυσκολέψει αλλά να μας εμποδίσει σημαντικά τη θεραπεία της.


Κατέβασμα ppt "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ. O Παρόλο που πολλά φάρμακα χορηγούνται σήμερα χωρίς συνταγή γιατρού, ποτέ δεν πρέπει να συστήσουμε εμείς, γιατί."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google