 O Σκύλος είναι το ανώτερο θηλαστικό ζώο του γένους Canis. Η καταγωγή του προέρχεται από τον κοινό λύκο. Ο σκύλος αποτελεί ένα από τα κοινότερα κατοικίδια.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
To χρυσό τσακάλι.
Advertisements

Ο ΤΡΙΧΩΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΡΟΥΖΟΥ.
Κώστας Βλάχος e-kids A "ΟΙ φίλοι μας τα ζώα".
Αλεξία -Ιωάννα -Γιώργος Ε2’ ΤΑΞΗ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Ανδρέας Στρατηγάκης Έλενα Συλλαίου Χρήστος Σπηλιόπουλος
10 Αγαπημένα μου ζώα Χριστίνα Στ ΄1.
ΕΝΟΤΗΤΑ 8: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
ΤΙΓΡΗΣ Το μεγαλύτερο αιλουροειδές του πλανήτη μας.Το μήκος του φτάνει τα 3 μέτρα και το βάρος του τα 300 κιλά. Έχει το χαρακτηριστικό  κιτρινοκόκκινο τρίχωμα.
Σπονδυλωτά Ονομάζονται τα ζώα που έχουν σπονδυλική στήλη. Χωρίζονται σε 5 υποκατηγορίες: Ψάρια Αμφίβια Ερπετά Θηλαστικά Πτηνά.
Καρέτα-καρέτα.
Εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Τα ζώα του δάσους»
Ζώα της Σαβάνας και κατοικίδια
1. Είδος τροφής 2. Ο τρόπος που γεννούν
6.3 Η αναπαραγωγή στους ζωικούς οργανισμούς
54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ E1
Φώκια Monachus Monachus
Διονύσης Νίκος Βασίλης
Πληροφορική υποστήριξη για το μάθημα της Επιστήμης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Πώς κατασκευάζ ω ένα εννοιολογικό χάρτη;
Kαφέ αρκούδα Είναι ζώο σωματώδες με μεγάλη μυϊκή δύναμη, ιδιαίτερα στο λαιμό και στα άκρα. Έχει τριγωνικό κεφάλι, κυκλικά μικρά αφτιά και μικρά μάτια.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ… ΗΛΙΑΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ.
“Ο λύκος των παραμυθιών και ο λύκος της φύσης ”
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
Σάββας ,Μάριος , Γιώργος, Κώστας
ΣΚΑΤΖΟΧΟΙΡΟΣ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΖΩΑ.
Χρυσό τσακάλι Το χρυσό τσακάλι (Canis aureus - Κύων ο χρυσός) ένα από τα τρία είδη τσακαλιού που απαντώνται , είναι ένα μεσαίο θηλαστικό που ανήκει στην.
Τα αγαπημένα μας είδη ζώων
Πώς κατασκευάζουμε ένα εννοιολογικό χάρτη
ΖΩΑ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΌ ….
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΘΙΟΥ
ΛΥΚΟΣ.
ΤΑ ΖΩΑ Των μαθητριών της Στ τάξης Ακριτίδου Χρυσή-Φωτεινή
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΚΑΛΑΜΕΛΟΥ
ΞΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΛΟΜΠΟΥΡΔΑ
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΤΖΕΝΓΚΟ ΑΝΙΣΑ ΛΛΟΖΙ
Ο Λύκος (Canis lupus) είναι θηλαστικό της τάξης των Σαρκοφάγων (Carnivora). Έχει κοινή καταγωγή με τον σκύλο (Canis lupus familiaris) και θεωρείται πρόγονος.
Λευκή Τίγρης.
Προσαρμογή των ζώων στο περιβάλλον
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ – ZΩΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δάφνη +Ηλίας.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Γ 2 ΤΑΞΗ.
Σπονδυλωτά και ασπόνδυλα ζώα
Χαριτωμένα ζωάκια ΑΠΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ & ΒΙΚΥ Γ΄2.
ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ !!! Έχει χρώμα μπλε σκούρο στη ράχη και λευκό στην κοιλιά. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το ρύγχος του, που σχηματίζει ένα πραγματικό ράμφος.
Σέβομαι το περιβάλλον 1.φυτά 2.ζώα Στόχος: να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές που δείχνουν σεβασμό στο περιβάλλον, στη φύση και στα πλάσματα της φύσης.
 Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Ανήκει στην τάξη των Αρτιοδάκτυλων στο οποίο ανήκει ένα μόνο είδος, η κοινή Καμηλοπάρδαλις. Το εν.
Σονίλα Τζεχαλίου Άνδεις. ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΤΜΗΜΑ A3 Σχολικό έτος: Καθηγητής: Κατσοπρινάκης Σταύρος.
Τα θαλασσινά ζώα Ευτυχία!!!. Τα δελφίνια είναι πολύ καλά. Είναι πολύ επιδέξια κολυμπούν πολύ γρήγορα αλλά οι καρχαρίες θέλουν να τα φάνε για γεύμα αυτά.
 Τα σκυλιά λένε πως είναι η καλύτερη φίλοι του ανθρώπου και ζουν πολλά χρόνια και υπάρχουν διάφορα σκυλιά όπως τα Δαλματίας.
ΣΚΑΤΖΟΧΟΙΡΟΣ Οι σκαντζόχοιροι ξεχωρίζουν εύκολα από τα αγκάθια τους, που έχουν μήκος περίπου 2 εκατοστά και χρώμα απαλό κίτρινο με ραβδώσεις. Πρόκειται.
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΚΑΙ ΜΑΡΕΝΙΑ
Ομαδοποιώ τα ζώα.
Τα άγρια ζώα της ζούγκλας
Θηλαστικά που δεν γεννούν μικρά
Το κλίμα.
ΤΣΑΚΑΛΙ Στέλλα – Εμμανουήλ Δ2.
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ Τα οικόσιτα ζώα μπορεί να μας προσφέρουν τροφή όμως προϋποθέσει όλων είναι η ασφάλεια τους και ο σωστός εμβολιασμός για να έχουμε υγιή ζώα.
Ζώα της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας
Εργασία Σχ έτος: Λίλα -Ελένη
Αντώνης Χατζηστυλλής Ε’1 Σταχτοτσικνιάς
Δελφίνια Μια παρουσίαση από τις:
Τα οικοσυστήματα.
ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ
ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ.
Τα Πάντα Για Τα Πάντα Το Πάντα ζει στα βουνά της Κίνας, μέσα σε δάση με υψόμετρο από ως μέτρα. Δεν κατεβαίνει πιο χαμηλά γιατί συναντά ανθρώπους.
Εξαμηνιαία εργασία στο μάθημα “Εισαγωγή στην χρήση Η/Υ”'
Η φύση είναι το σπίτι μας
Πώς κατασκευάζω ένα εννοιολογικό χάρτη;
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β΄ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ
Αγριόγατος.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

 O Σκύλος είναι το ανώτερο θηλαστικό ζώο του γένους Canis. Η καταγωγή του προέρχεται από τον κοινό λύκο. Ο σκύλος αποτελεί ένα από τα κοινότερα κατοικίδια ζώα.

 Η Γάτα είναι ζώο που ανήκει στην οικογένεια των Αιλουροειδών. Πρόκειται για το πιο διαδεδομένο κατοικίδιο ζώο. Ζει στο περιβάλλον του ανθρώπου εδώ και τουλάχιστον χρόνια.  Δεινός θηρευτής, η γάτα κυνηγά πάνω από είδη ζώων για τροφή.Μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να υπακούει σε απλές διαταγές.Οι γάτες επίσης έχει διαπιστωθεί ότι μαθαίνουν να χειρίζονται απλούς μηχανισμούς, όπως πόμολα πόρτας.

 Το Χρυσόψαρο ανήκει στην οικογένεια Κυπρινίδες,στην υποοικογένεια Κυπρινίναι, το γένος Καράσσιος. Σύμφωνα με παρατηρήσεις η καταγωγή του Χρυσόψαρου ήταν από την Κίνα.

 Το Χάμστερ είναι ένα συνηθισμένο κατοικίδιο ζώο.Είναι νυκτόβιο θηλαστικό, που θα πει πως προτιμά να αναπαύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.  Ξυπνάει συνήθως νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.Έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να δένεται με τον ιδιοκτήτη του. Είναι όμως ευπαθή σε αρρώστιες των άλλων ζώων, των ανθρώπων ή ακόμα από άσχημες συνθήκες ζωής (π.χ ακαθάριστο κλουβί,βρόμικο νερό,λιγοστή άσκηση,κ.α).

 Τα Πτηνά (πουλιά) είναι ζώα ομοιόθερμα σπονδυλωτά, που στη συντριπτική πλειονότητά τους μπορούν να πετούν με τις πτέρυγες ή φτερούγες, οι οποίες βρίσκονται στη θέση των πάνω άκρων τους.

 Ο Λαγός ο κοινός είναι φυτοφάγο θηλαστικό, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των λαγιδών.Το μήκος του φτάνει τα 75 εκ. και η ουρά του τα 8 εκ.Το βάρος του φτάνει τα 4-6 κιλά.Το τρίχωμά του αποτελείται από κοντές τρίχες σαν μαλλί και μακριές σαν στάχυα. Τρέχει με 70 χιλιόμετρα την ώρα αλλά ποτέ σε ευθεία, ώστε να παραπλανεί τους διώκτες του. Μπορεί να πηδήξει πάνω από 5 μέτρα.  Κατοικεί σε εύφορες πεδιάδες και δασώδεις βουνοπλαγιές αλλά έχει παρατηρηθεί και σε υψόμετρα έως 1500 μ.Την φωλιά του την κατασκευάζει σε μικρό βάθος το καλοκαίρι και μεγαλύτερο τον χειμώνα.

 Η Χελώνα είναι ερπετό. Ανήκει στην αρτίγονη τάξη της πρωτόγονης υφομοταξίας αναψιδωτά.  Ζουν και σε εύκρατα και σε τροπικά κλίματα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των χελωνών είναι το καβούκι τους,το οποίο προστατεύει το σώμα τους.

 Υπευθυνότητα  Αυτοπεποίθηση  Λιγότερο επιρρεπείς σε αλλεργίες και άσθμα  Άσκηση και παιχνίδι  Ηρεμία  Ανακούφιση άγχους  Μαθαίνει για τις συνέπειες  Μαθαίνει για την δέσμευση  Πειθαρχία

 Αντόνιο Πρένγκα  Άγγελος Αναγνωστόπουλος  Γιάννης Μακρίδης  Κλαούντια Πρέντι