Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ

2 ΔΑΛΜΑΤΙΑΣ Ο σκύλος της Δαλματίας πήρε το όνομά του από την περιοχή Δαλματία της Κροατίας και τα σκυλιά αυτά έγιναν ευρύτερα γνωστά μετά το έργο του Ντίσνεϋ τα 101 σκυλιά της Δαλματίας. Τα μωρά γεννιούνται λευκά χωρίς καθόλου βούλες που τις αποκτούν αργότερα στη ζωή τους. - See more at:

3 ΚΑΝΑΡΙΝΙ Καναρίνια, οι αγαπημένοι μας μικροί τραγουδιστές.
Μας εντυπωσιάζουν με το κελαΐδισμα τους, τα χρώματα τους, την ομορφιά τους. Βρίσκονται κοντά μας, και με το πρώτο φως της ημέρας, ακούμε την γλυκιά φωνή τους να μας καλημερίζει, με έναν τρόπο που μόνο αυτά ξέρουν.

4 ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ   Τα χρυσόψαρα είναι τα πιο γνωστά ψάρια, αλλά και τα πιο κοινά ψάρια που εκτρέφονται σαν κατοικίδια ζώα. Τα χρυσόψαρα είναι γνωστά στην Άπω Ανατολή, σύμφωνα με την παράδοση, περισσότερο από 2400 χρόνια και είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι εδώ και τουλάχιστον 1000 χρόνια, τα φιλοξενούσαν ως διακοσμητικά. Στην Ευρώπη ήρθαν τον 17ο και 18ο αιώνα και κοσμούσαν τα σαλόνια των πλουσίων και αριστοκρατών.

5 ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ Η ομορφιά είναι πολύ σημαντική φυσικά, αλλά το Λαμπραντόρ είναι πολύ περισσότερο από ένα όμορφο σκυλί. Τα Λαμπραντόρ είναι ευγενικά καλόψυχα σκυλιά που ο σκοπός τους στην ζωή είναι να ικανοποιούν τα αφεντικά τους.

6 ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ Το Ντόμπερμαν οφείλει το όνομά του στον Louis Dobermann, έναν εισπράκτορα φόρων, που βοήθησε στην εξέλιξη της ράτσας και έτσι δημιουργήθηκε ένα σκυλί φρουρός, φύλακας και κυνηγός. Χρησιμοποιήθηκε και στους δυο Παγκόσμιους Πολέμους και στις μέρες μας παραμένει πιστός φύλακας και άγρυπνος φρουρός.

7 ΤΣΙΝΤΣΙΛΑ Το τσιντσιλά είναι μικρό σε μέγεθος και μοιάζει με λαγό. Συνήθως έχει χρώμα γκρίζο ασημί, αλλά υπάρχουν διάφορες χρωματικές παραλλαγές που αναπτύχθηκαν στην αιχμαλωσία. Έχει τρίχωμα λεπτό και μαλακό σαν μετάξι, και διαθέτει τη μεγαλύτερη πυκνότητα τριχοφυΐας από όλα τα ζώα της ξηράς, με περισσότερες από τρίχες ανά τετραγωνικό εκατοστό.

8 ΧΑΜΣΤΕΡ Το χάμστερ είναι το πιο σύνηθες κατοικίδιο τρωκτικό. Πατρίδα του είναι οι στέπες της ερήμου. Το γνωστότερο είδος είναι το Χάμστερ Γκολντ που κατάγεται από τη Συρία. Ένας καθηγητής πριν από 70 χρόνια το ανακάλυψε και το έφερε στη Δύση, σαν κατοικίδιο, όπου γρήγορα προσαρμόστηκε σ' αυτόν τον καινούργιο του ρόλο. Δυστυχώς έχει εκλείψει από το φυσικό του περιβάλλον από τα τέλη του 80.

9 ΚΟΚΕΡ Αυτός ο σκύλος δεν είναι γνωστός μόνο για τα τεράστια χαριτωμένα αυτιά του. Είναι εξίσου γνωστός και για τον υπέροχο χαρακτήρα του. Το κόκερ είναι ένας σκύλος που λατρεύει το αφεντικό του και γίνεται ένα με αυτό. Είναι σκυλιά γεμάτα ενέργεια και τους αρέσει πολύ το παιχνίδι και οι βόλτες στο πάρκο. Τ α παιδιά μπορεί να είναι οι καλύτεροι του φίλοι και μπορούν να περάσουν ατελείωτες ώρες παίζοντας μαζί τους. 

10 ΣΙΧ ΤΣΟΥ Το Σιχ Τσου είναι ένα μικρός συμπαγής σκύλος, με κοντή μουσούδα και φαρδύ, στρογγυλό κεφάλι. Τα αυτιά του είναι μεγάλα και μακριά, κρεμαστά με πολύ τρίχωμα. Τα μάτια του είναι στρογγυλά, σκουρόχρωμα και σε απόσταση μεταξύ τους. Η ουρά είναι φουντωτή και γυρίζει πάνω στην πλάτη. 

11 ΚΟΥΝΕΛΙ Η λέξη κουνέλι δεν είναι όρος της συστηματικής βιολογίας. Χρησιμοποιείται για αυτά τα είδη διάφορων γενών, που μοιάζουν με το ευρωπαϊκό κουνέλι, ενώ τα άλλα είδη των γενών αυτών ονομάζονται λαγός ή πίκα. Γι' αυτόν το λόγο το ταξινομοπλαίσιο στην δεξιά πλευρά δεν ορίζει τα κουνέλια, αλλά μόνο απαριθμεί τα γένη, 

12 ΚΑΝΙΣ Ο εξυπνότερος σκύλος σύμφωνα με τα λεγόμενα πολλών, που προέρχεται από τη Γαλλία και διαθέτει μια εξαιρετική προσωπικότητα και έναν καταπληκτικό χαρακτήρα, μα που πάνω από όλα δίνει στον υποψήφιο ιδιοκτήτη του ένα μοναδικό προνόμιο. Το προνόμιο της επιλογής του μεγέθους που του ταιριάζει…..

13 ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ Το μπούλντογκ είναι ο πιό ωραίος ασχημάντρας της υφηλίου. Απίθανος σε εκφράσεις και ροχαλητό, λόγω της μύτης του, πάντα σε ακολουθεί κατά πόδας και έτοιμος να σε υπερασπιστεί. Αλλά βαριέται εύκολα και πάντα είναι για αυτόν "ώρα για έναν υπνάκο".

14 ΤΣΙΟΥΑΟΥΑ Το Τσιουάουα είναι το μικρότερο από όλες τις ράτσες. Έχει μικροσκοπικό λεπτό σκελετό, το κεφάλι είναι στην κορυφή στρογγυλό σαν θόλος με στενή απόληξη και τα αυτιά στητά. Το τρίχωμα μπορεί να είναι ή κοντό και λείο ή μακρύ. Το λείο τρίχωμα αποτελείται από γυαλιστερή, μαλακή τρίχα, λιγοστή στο κεφάλι και τα αυτιά. 

15 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΙΑ


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google