Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΔΑΛΙΟΥ  Κυριακη Καλλη στ'2  Σοφια Ξυνιστερη στ'2.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η Πρωτεύουσα της Κύπρου
Advertisements

ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΟΛΩΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Η κατεχόμενη Αμμόχωστος Εργασία από τον Εμμανουήλ Βαμβατσούλη
ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ
Πεδιάδα Θεσσαλίας.
Η Σάμος διαθέτει πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη της, αυτό οφείλεται τόσο στην μεγάλη ιστορία της όσο και  στης φυσικές ομορφιές της. ΣΑΜΟΣ.
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
(Παλιά εποχή της πέτρας)
Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Σκοπός μαθήματος
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΠΑΦΟΣ.
Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ Η μητέρα μου κατάγεται από τον Άγιο Μέμνωνα από την πλευρά του πατέρα της και από την Ακανθού από την πλευρά της μητέρας της. Ο πατέρας.
Η πόλη της Κερύνειας – εισαγωγικά Θέση Ονομασία Ιστορία
Γιάννης Βαρής Ε2’ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ
ΟΙ ΜΟΥΣΕΣ.
Κερύνεια Σοφία Στόικα.
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Μονή Κύκκου.
ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
(Παλιά εποχή της πέτρας)
Η Πόλη της Πάφου Θέση Ιστορία Πληθυσμός Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Παραδοσιακές φωνές και τραγούδια της κατεχόμενης γης μας, πριν και μετά από την εισβολή Αντώνης Ευαγγέλου Α΄5, Κάλια Σουτζιή Α΄5 Μάγια Ψύλλου Α΄5, Ορθοδοξία.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΞΑΡΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ  114 μαθητές και 13 εκπαιδευτικοί  έτος ίδρυσης: 1980.
ΑΓΙΟΙ ΤΡΙΜΙΘΙΑΣ ΜΑΡΚΟΣ.
Κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα
ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ.
Η ΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ Πολιτιστικό πρόγραμμα των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του12 ου δημοτικού σχολείου Πατρών. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μπεντενίτη Ειρήνη.
ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ.
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Το Πλωμάρι διασχίζεται από το χείμαρρο Σεδούντα.
ΚΥΠΡΟΣ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ. Η Κύπρος βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Μεσογείου, πολύ κοντά στην Τουρκία, το Ισραήλ, τη Συρία και την.
Θέρμο Αιτολωακαρνανίας Το Θέρμο είναι κωμό- πολη της Αιτωλοακα- ρνανίας με επίσημο πληθυσμό κα- τοίκων.
ΘΡΑΚΗ ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΚΟΛΙΑΣ 1 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – τάξη Δ1.
Μυστράς. Ο Μυστράς ήταν Βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου και απέχει έξι χιλιόμετρα ΒΔ της Σπάρτης. Σήμερα είναι ερειπωμένος, αν και έχουν αναστηλωθεί.
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
Κυ π ρογεωμετρική Ε π οχή (1050π. Χ π. Χ.) Κυ π ριακά βασίλεια Μάθημα: Ιστορία Δασκάλα: Μαριάννα Ιωάννου.
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ Η Περιστερώνα είναι ένα χωριό περίπου 32 χιλιόμετρα δυτικά από την πρωτεύουσα Λευκωσία, στους πρόποδες της.
Τριπόταμος. Το ποτάμι Τριπόταμος σχηματίζεται από τρία ρέματα, που ενώνονται σε ένα, περίπου 500 μέτρα έξω και ΒΑ του ομώνυμου χωριού, κοντά στα τελευταία.
Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. 2 3 Εικόνες από την Αμμόχωστο Αμμόχωστος Εισαγωγή Η δεύτερη μεγαλύτερη επαρχία της Κύπρου Βρίσκεται στα ανατολικά της Κύπρου Υπάρχουν.
Τα δημοτικά σχολεία της Λακατάμειας
Το ομόσπονδο κρατίδιο (Laender) της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας
Αρχαιολογικό Πάρκο Πάφου
Το ομόσπονδο κρατίδιο (Laender) της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας
5ο δημοτικό Σχολείο Καβάλας Τμήμα Δ2
Γεια σασ παιδια σημερα θα δειτε για τουσ ωκεανουσ και τισ θαλασσεσ
Ο όρος Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ελληνικό κόσμο κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Αναφέρεται όχι μόνο στις περιοχές του σύγχρονου.
ΠΕΤΡΟΣ ΖΑΚΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΓΕΟΡΓΙΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΝΤΡΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥ
Η περιοχή του Ρουρ στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Με περίπου 5,3 εκατομμύρια πληθυσμό είναι η πέμπτη κατά σειρά περισσότερο πυκνοκατοικημένη.
ΚΟΡΩΝΗ.
Ένα κατεχόμενο χωριό Το χωριό Ζώδια χωριζόταν σε πάνω και κάτω Ζώδια. Αποτελείται από δυο κοινότητες . Το όνομα της σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση.
Απο την λουκια μαρια τσολακη Ταξη ε’1
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Εργασία στη Γεωγραφία Δανία Δημήτρης Πάσχος Β4.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Β’ δημοτικό σχολειό ιδαλιου
Μηλιά Η Μηλιά βρίσκεται στη κατεχόμενη επαρχία της Αμμοχώστου. Βρίσκεται 21 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Αμμοχώστου. Ο πληθυσμός της κοινότητας από.
ΑΝΤΡΕΑ ΤΟΜΑΖΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΡΕΑΝΑ ΦΛΩΡΙΔΗ
το μεγαλύτερο και ομορφότερο φαράγγι στην Ευρώπη
Καρανάσιου Κατερίνα Β’1 26/05/2017
H ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Η αυτοκρατορία χωρίζεται σε Ανατολική και Δυτική
Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ
ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ: ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ή ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΟΝ; Το κάστρο του Μυστρά Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς στο Χρονικόν του Μορέως, ήταν μία.
ΓΡΙΖΑΝΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΣΤΡΟ από τα μεγαλύτερα κάστρα της ηπειρωτικής Ελλάδας παρά το μέγεθός του, το κάστρο δεν υπήρξε ποτέ κάποια αξιόλογη πόλη.
Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης
1/Θ Νηπιαγωγείο Καραιΐκων
ΑΜΦΙΠΟΛΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΔΑΛΙΟΥ  Κυριακη Καλλη στ'2  Σοφια Ξυνιστερη στ'2

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ Το β' Δημοτικο σχολειο Ιδαλιου στεγαζεται στο χωριο Δαλι και βρισκεται ακριβως διπλα απο τον λοφο οπου υπηρχε το Αρχαιο Ιδαλιο.

Το Β΄ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου ιδρύθηκε το Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το σχολείο φιλοξένησε περίπου 200 μαθητές κατανεμημένους σε 6 τμήματα. Πρώτος διευθυντής του Σχολείου υπήρξε ο Θεοδόσης Πιέρος. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Τα επόμενα χρόνια το σχολείο επεκτάθηκε κτιριακά και είναι σήμερα πλήρως εξοπλισμένο.Φέτος φοιτούν 250 παιδιά κατανεμημένα σε 12 τμήματα, ενώ το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από 22 εκπαιδευτικούς.

Ίδρυση - Ονομασία Η ιστορία του χωριού ξεκινά κάπου στο 1100 π.Χ. όταν έγινε η ίδρυση του βασιλείου Ιδάλιον από τον βασιλιά Χαλκάνορα. Χαλκάνορα Σύμφωνα με ιστορικούς ο βασιλιάς Χαλκάνωρ καταγόταν από την Πελοποννησιακή πόλη Αμύκλες κοντά στην Σπάρτη και μετά το πέρας του Τρωικού πολέμου πήρε χρησμό να κτίσει την πόλη του εκεί όπου θα ανέτειλε ο ήλιος.ΑμύκλεςΣπάρτηΤρωικού πολέμου  Έτσι προχωρώντας με το στρατό του στην Κύπρο, όταν κατά τις ώρες της αυγής ανέτειλε ο ήλιος κάποιος στρατιώτης αναφώνησε "ιδού άλιον", δηλαδή "είδα τον ήλιο" και έτσι επεκράτησε από τότε η πόλη να ονομάζεται "Ιδάλιον" από την εκφώνηση του στρατιώτη.Ιδάλιον

Τοποθεσία Η κωμόπολη Δάλι βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας και τοποθετείται περίπου στο μέσο της νήσου Κύπρου. Απέχει περίπου 17 χιλιόμετρα νότια από την Λευκωσία και κείται σε πεδινό έδαφος.Λευκωσίας  Ο πυρήνας-κέντρο του χωριού βρίσκεται μεταξύ δύο μικρών οροσειρών οι οποίες περικλείουν την κοιλάδα του ποταμού Γιαλιά. Το χωριό γειτνιάζει στα δυτικά με το Πέρα Χωριό-Νήσου, στα βόρεια με τα χωριά Ποταμιά, Άγιος Σωζόμενος, Γέρι και Λατσιά στα ανατολικά με τα χωριά Λουρουτζίνα και Λύμπια και στα νότια με το χωριό Αλάμπρα. Πέρα Χωριό-ΝήσουΠοταμιάΆγιος ΣωζόμενοςΓέριΛατσιάΛουρουτζίναΛύμπιαΑλάμπρα Το κέντρο του χωριού διασχίζει ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Κύπρου, "Γιαλιάς" ο οποίος οφείλει την ονομασία του στο χωριό, αφού το σημερινό όνομα του είναι η εξέλιξη του παλαιού ο ονόματος του, "Ιδαλίας".

Παλαιοτερες φωτογραφιες μαθητων

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ