Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1/Θ Νηπιαγωγείο Καραιΐκων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1/Θ Νηπιαγωγείο Καραιΐκων "— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1/Θ Νηπιαγωγείο Καραιΐκων Σχολικό έτος 2018-2019

2 Ποιοι είμαστε  Το 1/Θ Νηπιαγωγείο Καραιίκων βρίσκεται στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, περίπου 40 χλμ. από την Πάτρα.  Στεγάζεται σε ανεξάρτητο απ’ το Δημοτικό σχολείο κτήριο (800μέτρα απόσταση) και περιλαμβάνει 1 κλασσικό, πρωϊνό τμήμα.

3 Σκοπός και στόχοι  Σκοπός των δραστηριοτήτων ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο είναι να δημιουργηθεί μία «συνέχεια» ανάμεσα στις 2 βαθμίδες.

4 Κοινές σχολικές γιορτές  Έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, οι σχολικές εορτές για τον εορτασμό των 2 Εθνικών Επετείων να πραγματοποιούνται από κοινού με το Δημοτικό σχολείο, στο χώρο εκδηλώσεων αυτού. Οι μικροί μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου ξεκινάνε τη γιορτή απαγγέλλοντας ποιήματα και τραγουδώντας τραγούδια. Οι μαθητές του Δημοτικού (που συνήθως είναι μεγαλύτερα αδέλφια), βοηθούν τα μικρά παιδιά κατά τη διάρκεια της γιορτής.  Μέσω αυτών των κοινών εκδηλώσεων, τα νήπια γνωρίζουν το χώρο και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού σχολείου, παρουσία γονέων και Νηπιαγωγού (στοιχεία που τους παρέχουν συναισθηματική ασφάλεια).

5  Ακριβώς πριν τις διακοπές του Πάσχα και μετά από συννενόηση με τον Δ/ντή του Δημοτικού σχολείου και τις εκπαιδευτικούς Α΄και Β΄ τάξης, τα νήπια επισκέφθηκαν το Δημοτικό σχολείο. Είχαμε αποφασίσει οι εκπαιδευτικοί, να ξεκινήσουμε με τη Θεματική Ενότητα: η ιστορία του Πάσχα, έθιμα των ημερών. Η εκπαιδευτικός της Α΄ τάξης μίλησε σχετικά στους μαθητές, και κατόπιν μοιράστηκαν στα παιδιά φωτοτυπίες με σκηνές από το Θείο Δράμα. Πασχαλινές δραστηριότητες

6 Αφού έφυγαν τα νήπια απ’ το Δημοτικό, οι μαθητές της Α΄ τάξης ζωγράφισαν τις φωτοτυπίες και τις κόλλησαν σε χαρτόνι κάνσον, κατά σειρά εξέλιξης των γεγονότων, γράφοντας στο κάτω μέρος τί απεικόνιζε η κάθε εικόνα. Την επόμενη ημέρα, έφερε η εκπαιδευτικός της Α΄ το κολλάζ στο Νηπιαγωγείο, και τα νήπια αναπαρήγαγαν την ιστορία, μέσω περιγραφής των εικόνων.

7

8 Ζωγραφική-βάψιμο αυγών  Κατόπιν,με τους μαθητές/τριες της Β΄Δημοτικού,ζωγραφίσαμε και βάψαμε τα Πασχαλινά αυγά,με χρώμα ζαχαροπλαστικής.

9

10 Ξενάγηση στο χώρο  Μετά το τέλος των δραστηριοτήτων, τα νήπια ξεναγήθηκαν στις τάξεις και στους χώρους του Δημοτικού σχολείου από τον Διευθυντή και εκπαιδευτικούς.

11

12 Αποχώρηση  Αφού ευχαριστήσαμε το Δ/ντή του Δημοτικού και τις εκπαιδευτικούς, αποχωρήσαμε από το χώρο πεζοί, συνοδευόμενοι από γονείς, που προσφέρθηκαν να μας συνοδέψουν στο Νηπιαγωγείο.  Φυσικά, δεν ξεχάσαμε να ευχηθούμε «Καλό Πάσχα» με κάρτα φτιαγμένη από μαθήτρια και με «ιδιόχειρες» ευχές!

13 Αξιολόγηση  Πιστεύουμε ότι οι δραστηριότητες του Νηπιαγωγείου μας βοήθησαν τα νήπια να αποκτήσουν νέες εμπειρίες, να ενισχύσουν την προσωπικότητά τους και να αναπτύξουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τα μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και τις εκπαιδευτικούς.


Κατέβασμα ppt "1/Θ Νηπιαγωγείο Καραιΐκων "

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google