Τα θαλασσινά ζώα Ευτυχία!!!. Τα δελφίνια είναι πολύ καλά. Είναι πολύ επιδέξια κολυμπούν πολύ γρήγορα αλλά οι καρχαρίες θέλουν να τα φάνε για γεύμα αυτά.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ!!!
Advertisements

10 Αγαπημένα μου ζώα Χριστίνα Στ ΄1.
Χρήστος Τομαράς Βασίλης Σωτηρακόπουλος
ΕΝΟΤΗΤΑ 8: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Σπονδυλωτά Ονομάζονται τα ζώα που έχουν σπονδυλική στήλη. Χωρίζονται σε 5 υποκατηγορίες: Ψάρια Αμφίβια Ερπετά Θηλαστικά Πτηνά.
Εργασία βιολογίας Γ’5 Σχολικό έτος:
Καρέτα-καρέτα.
Το αλφάβητο των ζώων.
Το σύνολο των ζώων μιας περιοχής αποτελεί την πανίδα της περιοχής
Ζώα της Σαβάνας και κατοικίδια
1. Είδος τροφής 2. Ο τρόπος που γεννούν
ΖΩΑ.
Η θάλασσα με τα ψάρια της
ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ.
All things in time Αφήνω το γόνο να γίνει γονιός 1 ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου Δ τάξη Εκπαιδευτικός: Σοφία Κουζούλη
Δασκάλα της τάξης: Τσέκου Σύλα
ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Χατζηδάκης Στράτος Γ'5 ΒΙΟΛΟΓΙΑ:Κ' Ψαλλιδάς.
Η ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ Το κειμενικό είδος της περιγραφής Σκεύη Στυλιανού – Χατζηαναστάση Σύμβουλος Ελληνικών
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
Σάββας ,Μάριος , Γιώργος, Κώστας
Πολλά ζώα σιγά-σιγά εξαφανίζονται!
Θαλασσινα - seafood.
Η θαλάσσια χελώνα Καρέτα-Καρέτα
ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ   ΚΑΡΕΤΤΑ - ΚΑΡΕΤΤΑ Η Καρέττα - Καρέττα είναι ένα παλιό και μεγάλο ερπετό που κατάγεται από τους δεινοσαύρους. Ζει στη θάλασσα για.
ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ Οι καμηλοπαρδάλεις δεν ανήκουν όλες σε ένα είδος αλλά χωρίζονται σε έξι ξεχωριστούς γενετικούς πληθυσμούς, από τους οποίους πολλοί πρέπει.
ΟΜΑΔΑ 2 Νίκος, Ευτυχία, Σοφία, Δήμητρα.  Τροφή  Νερό  Αποφυγή κινδύνων  Αναπαραγωγή  Ανταγωνισμός.
Τα αγαπημένα μας είδη ζώων
ΡΟΖ ΔΕΛΦΙΝΙ.
♥Δελφίνι♥.
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΘΙΟΥ
2.1 Η παραγωγή θρεπτικών ουσιών στα φυτά – Η φωτοσύνθεση
ΤΑ ΖΩΑ Των μαθητριών της Στ τάξης Ακριτίδου Χρυσή-Φωτεινή
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΚΑΛΑΜΕΛΟΥ
ΞΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΛΟΜΠΟΥΡΔΑ
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΤΖΕΝΓΚΟ ΑΝΙΣΑ ΛΛΟΖΙ
Ζώα υπό εξαφάνιση Φώκια Μονάχους-Μονάχους Δελφίνι Κοάλα Πολική αρκούδα
ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ Ονομάζονται τα ζώα που δεν έχουν σπονδυλική στήλη. Χωρίζονται σε 6 υποκατηγορίες: Σκώληκες Μαλάκια Εχινόδερμα Αρθρόποδα Κνυδόζωα Σπόγγοι.
Προσαρμογή των ζώων στο περιβάλλον
ΦΑΛΑINA ΟΡΚΑ ΔΑΝΑΗ - ΦΑΡΙΝΤΕ.
Δελφίνι Μαριαλένα & Αιμιλία Δ΄1.
Βάτραχος Σαλιγκάρι Σκουλήκι Μέλισσα σκορπιός πέστροφα καβούρι σκύλος
ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ !!! Έχει χρώμα μπλε σκούρο στη ράχη και λευκό στην κοιλιά. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το ρύγχος του, που σχηματίζει ένα πραγματικό ράμφος.
OΡΚΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΥΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΪΖΟΥ.
ΤΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΝΝΑ.
 Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Ανήκει στην τάξη των Αρτιοδάκτυλων στο οποίο ανήκει ένα μόνο είδος, η κοινή Καμηλοπάρδαλις. Το εν.
ΖΩΑ ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΑ Τα ζώα που έχουν σπονδυλική στήλη και σκελετό ονομάζονται σπονδυλωτά. Τα σπονδυλωτά ταξινομούνται σε πέντε υποκατηγορίες: τα ψάρια, τα αμφίβια,
ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΑ ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ ΖΩΑ Γιώργος φιλίππου Γιώργος Μουστακέας Αντωνία Σταυρίδη.
Γεια σας παιδιά, είμαι η Μάγια η μέλισσα. Τι λέτε πάμε να μάθουμε κάποια πράγματα για μας τις μέλισσες;
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
 O Σκύλος είναι το ανώτερο θηλαστικό ζώο του γένους Canis. Η καταγωγή του προέρχεται από τον κοινό λύκο. Ο σκύλος αποτελεί ένα από τα κοινότερα κατοικίδια.
ΣΚΑΤΖΟΧΟΙΡΟΣ Οι σκαντζόχοιροι ξεχωρίζουν εύκολα από τα αγκάθια τους, που έχουν μήκος περίπου 2 εκατοστά και χρώμα απαλό κίτρινο με ραβδώσεις. Πρόκειται.
Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΜΠΑΝΤΑΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ομαδοποιώ τα ζώα.
Θηλαστικά που δεν γεννούν μικρά
Διάφορα, παράξενα και ενδιαφέροντα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
4.3 Η αναπνοή στους ζωικούς οργανισμούς
Θαλάσσια ζώα Τα θαλάσσια κήτη, επίσημα καλούμενα κητώδη είναι μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά άριστα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον τους, στα οποία περιλαμβάνονται.
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Εργασία Σχ έτος: Λίλα -Ελένη
ΕΡΓΑΣΙΑ Μάθημα:Γεωγραφία Καθηγητής κ. Φανουρίου Μαθήτρια Τσουλφά Σοφία
ΤΑ ΨΑΡΙΑ Ακής Δημήτρης.
Δελφίνια Μια παρουσίαση από τις:
Τα οικοσυστήματα.
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
ΓΕΩΡΓΙΑ & ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤ2 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΗ.
ΤΣΙΠΟΥΡΑ Η τσιπούρα μπορεί να φτάσει τa 70 cm, συνήθως την συναντάμε μέχρι 40cm.  Όταν ξεπεράσει τα 25cm, το φύλλο της από αρσενικό γίνεται θηλυκό. Την.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β΄ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τα θαλασσινά ζώα Ευτυχία!!!

Τα δελφίνια είναι πολύ καλά. Είναι πολύ επιδέξια κολυμπούν πολύ γρήγορα αλλά οι καρχαρίες θέλουν να τα φάνε για γεύμα αυτά τρέχουν να σωθούν δελφίνια είναι θαλασσινά όπως και η φάλαινα.Το μέγεθος του είναι 1,2μέτρα.το όνομα του είναι Δελφοί.

 οι φάλαινες είναι θηλάστηκα, αναπνέουν με πνεύμονες και ζουν στην θάλασσα.  Η φάλαινα τρώει ψάρια και τα καταπίνει  Η φάλαινα ανήκει στην ίδια οικογένεια με το δελφίνι  Στο τεράστιο στόμα της δεν έχει δόντια.

Η χελώνα είναι ερπετό. Ανήκει στην τάξη της πρωτόγονης υφομοταξίας. Υπάρχουν χερσαίες, θαλάσσιες και αμφίβιες χελώνες. κατά την. Γεννούν αυγά τα οποία αφήνουν σε τρύπες τις οποίες σκάβουν. Οι χελώνες στη συνέχεια δεν έχουν καμιά σχέση με τα μικρά τους, τα οποία μεγαλώνουν μόνα τους.

. Το καλαμάρι (επιστημονική ονομασία είναι γένος θαλάσσιων ζώων, που ανήκουν στην οικογένεια. Διαθέτει τα γενικά χαρακτηριστικά που έχουν τα. Υπάγεται στα και επίσης ανήκει στα και δ. Η κύρια τροφή του είναι τα Κολυμπά διαρκώς και ζει σε κάποια απόσταση από τις ακτές.

Το χταπόδι είναι μαλάκιο, κεφαλόποδο με 8 πλοκάμια, δίχως καθόλου όστρακο Στο κέντρο των πλοκαμιών υπάρχει το στόμα το οποίο φέρει σιαγόνες από για τον τεμαχισμό της τροφής, όπως επίσης και μασητική κατασκευή (Το χταπόδι έχει.Οι οχτώ άλλος κάνει όλες τις υπόλοιπες.Φέρει επίσης τον κεντρικό πολύ ανεπτυγμένο νευρικό σύστημα και πολύ ανεπτυγμένα μεγάλα μάτια πολύπλοκης δομής και η όραση τους είναι οξεία.

Οι αχινοί, ή αχινιοί, (καθαρεύουσα εχίνοι), είναι μικρά, θαλάσσια ζώα με ασβεστολιθικό σφαιρικό κέλυφος που φέρουν αγκάθια. Ανήκουν στην -συνομοταξία των (ή της συνομοταξίας των Εχινοδέρμων, στην οποία ανήκουν και οι αστερίες.

Τα χέλια είναι ψάρια. Υπάρχουν 800 είδη. Τα περισσότερα χέλια είναι αρπακτικά ψάρια. Ο όρος χέλι χρησιμοποιείται και για άλλα είδη που δεν είναι μέλη της τάξης, όπως για παράδειγμα το ηλεκτροφόρο χέλι. Έχουν επίμηκες σώμα, σαν φίδι, με μήκος από 5 εκατοστά μέχρι 4 μέτρα. Τα χέλια δεν έχουν πυελικά πτερύγια, ενώ αρκετά είδη δεν έχουν και θωρακικά πτερύγια. Τα ραχιαία και πρωκτικά πτερύγια έχουν ενωθεί και σχηματίζουν μια ενιαία κορδέλα κατά μήκος μεγάλου μέρους του σώματός τους.