ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 1 ο Γυμν. Φιλιππιάδας 1 Η φωτογραφία ως τέχνη Καλλιτεχνικά κινήματα που επηρέασαν τη φωτογραφία Η αισθητική της φωτογραφίας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
Advertisements

Ιστορία της φωτογραφίας Οι καλύτερες φωτογραφίες στην ιστορία…
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ music: STARS OF THE LID - Articulate Silences Part 2.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ Α ) Β )
Κεφάλαιο 8-Δίκτυα υπολογιστών ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Επικοινωνία και Διαδίκτυο 1.
Tαυτότητα, αυτοεκτίμηση Όλα τα ανθρώπινα όντα, που είναι αρκετά ώριμα, για να αποκτήσουν έστω και μια υποτυπώδη εικόνα του εαυτού τους, έχουν ανάγκη να.
Τα είδη της φωτογραφίας Πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» Πριόβολος.
Εμφιαλωμένο νερό 1.Διαχείρηση πηγών 2.Κόστος 3.Ποιότητα και ασφάλεια για τον καταναλωτή 4.Το εμφιαλωμένο νερό στην Ελλάδα Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα-Απόστολος.
Σύμπραξη AGNovel Εκπαίδευση Δασκάλων - Ενότητα 3 : AGnovel - Το μυθιστόρημα - Ιστορία και Χαρακτήρες AGnovel Προηγμένα Διαδραστικά Εικονογραφημένα Μυθιστορήματα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ Πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» Πριόβολος Θεοφάνης.
Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία Ι Παρουσίαση Δρ. Δημήτρης Λαμπρούλης ΤΕΙ Λάρισας.
Παναγιώτης Νταβαρίνος Σχολικός Σύμβουλος ( ΠΕ 02) Διαπολιτισμική Γλωσσική Αγωγή και Διαθεματικότητα Διαπολιτισμική Γλωσσική Αγωγή και Διαθεματικότητα.
ΒΑΛΣ Ένας Αριστοκρατικός Χορός. Τι Είναι το Βάλς? Πόσα Είδη Υπάρχουν? Θεωρείται, χορός της ισορροπίας λόγω του ότι περιλαμβάνει πολλές στροφές και αποτελεί.
1 ο Γυμν. Φιλιππιάδας 1 Φωτογραφία και τέχνη. Πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ.
Τεχνολογίες φωτιάς α. Θέρμανση. Τεχνολογίες φωτιάς γ. Αφή / Φύλαξη (αποθήκευση, μεταφορά)
Φωτογραφια 1 ο Γυμν. Φιλιππιάδας 1 Πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ»
Φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων. Κατηγορίες εισοδήματος προς φορολόγηση Εισόδημα από ακίνητα Εισόδημα από κινητές αξίες Εισόδημα από εμπορικές.
"Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο" Διακογεωργίου Αρχοντούλα, Σχολική Σύμβουλος, 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Σάμου
Μέλη ομάδας: Κατσιγιάννη Δήμητρα
Η ιστορία της φωτογραφίας
Επίκ. Καθηγήτρια Ελένη Λεοντσίνη, Τομέας Φιλοσοφίας,
Επιχειρηματική Στρατηγική και Καινοτομία ΙΙ
Πρόθεση. Ἡ Ἄκρα Ταπείνωση Prothesis. Man of Sorrows
JSIS E 111: Elementary Modern Greek
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α1 To σχολείο που ήταν οι δικοί μου, το σχολείο που είμαι και το σχολείο που θα ήθελα να είμαι.
ΤΟΥΑΡΕΓΚ.
«Παραπέταξαν το Θεό και το Έθνος»
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Παρουσίαση Προβλημάτων Msc , μαθηματικού Κοσόγλου Ιορδάνη
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Επικοινωνία και Διαδίκτυο
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Ερευνητική εργασία: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ Ομάδα: High-five
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Α ΤΑΞΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
Να κάνεις αυτά που νομίζεις πως είναι σωστά, έστω κι αν κάνοντας αυτά πρόκειται να σε κακολογήσουν. Γιατί ο όχλος είναι κακός κριτής κάθε καλού πράγματος.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ 2017
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ : Πειραματικό ΓΕΛ. ΠΑΤΡΩΝ
Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Σπορ και ηθική συμπεριφορά
Ινδιάνοι.
ΕΠΕ – Εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ Γκόγκα Έλενα Μασούρα Στεφανία
Βουβός Κινηματογράφος
Ερευνητική εργασία: «Μια τρύπα στο νερό»
ΜικροοικονομικΗ Θεωρια
ΞΕΝΕΣ!!! ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ.
ΜικροοικονομικΗ Θεωρια
ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΕ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΡΟΦΗΣ 1. ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ 2
Κεφάλαιο 8 Αναδυόμενα θέματα στον τουρισμό
2ο ΓΕΛ Αλίμου «Γεώργιος Καραϊσκάκης»
Μάθημα 1ο Τι είναι το σενάριο Δομή του σεναρίου Κεντρικός χαρακτήρας
Ισόθερμες μεταβολές Ισόχωρες μεταβολές Ισοβαρείς μεταβολές
ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ Διδάσκων: κ
Η φωτογραφία ως ιστορική πηγή
Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ
Κινήσεις και γραφικές παραστάσεις
ΜικροοικονομικΗ Θεωρια
Ιστορία της φωτογραφίας Οι καλύτερες 50 φωτογραφίες στην ιστορία…
Παντείου Πανεπιστημίου
Κεφάλαιο 1ο Το άτομο Το άτομο είναι το πιο μικρό κομμάτι ενός στοιχείου. Στο κέντρο βρίσκεται ο πυρήνας με τα πρωτόνια p+, που είναι θετικά φορτισμένα.
ΜικροοικονομικΗ Θεωρια
ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ Σχολικό έτος
ΜικροοικονομικΗ Θεωρια
music: STARS OF THE LID - Articulate Silences Part 2
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ :Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ , ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ.
Σχεδιασμός Παρέμβασης- Δραστηριότητας Πλαίσιο & μάθηση M
Αποτίμηση Επιχειρήσεων Ενότητα 3
Ο ερμηνευτικός διάλογος
Παιδικά γάλατα Τάξη – τμήμα : Β3β
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 1 ο Γυμν. Φιλιππιάδας 1 Η φωτογραφία ως τέχνη Καλλιτεχνικά κινήματα που επηρέασαν τη φωτογραφία Η αισθητική της φωτογραφίας Πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» Πριόβολος Θεοφάνης Πετσούκη Άννα Παλιάτσου Ουρανία Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας, καθηγητές 1 ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας Σχ. Έτος

Η αισθητική της φωτογραφίας Η φωτογραφία ως τέχνη 1 ο Γυμν. Φιλιππιάδας 2 Οι περισσότερες συζητήσεις για την φωτογραφία στρέφονται γύρω από το κοινότοπο γεγονός ότι η φωτογραφία παρέχει πληροφορίες για την εμφάνιση αντικειμένων και γεγονότων στον κόσμο. Αυτό με την σειρά του έχει οδηγήσει σε τρία ερωτήματα. Πρώτο, ποιά είναι η σχέση ανάμεσα στην τέχνη και την πληροφόρηση ; Πώς μπορεί η φωτογραφία να είναι τέχνη, αφού είναι στενά συνδεδεμένη με την αυτόματη παράγωγη πληροφοριών ; Δεύτερο, ποιά είναι η σχέση ανάμεσα στη γνώση και την πληροφόρηση ; Πώς μπορεί η φωτογραφία να παράγει γνώση εάν είναι στενά συνδεδεμένη με την καταγραφή των στιγμιαίων εμφανίσεων ; Τρίτο, ποιά είναι η σχέση ανάμεσα στην τέχνη και στη γνώση ; Στο παρελθόν ήταν παραδεκτό πως η τέχνη αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη μορφήγνώσης και με αυτή την στάση υπερασπίστηκαν ή καταδίκαζαν κάθε αισθητική ή επιστημονική θέση.

Δ 2. Καλλιτεχνικά κινήματα που επηρέασαν τη φωτογραφία - Κυριότεροι εκπρόσωποι 1 ο Γυμν. Φιλιππιάδας 3 Τα καλλιτεχνικά κινήματα που εμφανίστηκαν στην τέχνη της φωτογραφίας είναι : ο Ουμανισμός, ο Ιμπρεσιονισμός, ο Μετά - ιμπρεσιονισμός, ο Πικτοριαλισμός, ο Μοντερνισμός, η Straight φωτογραφία και ο Σουρεαλισμός.

1 η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 ο Γυμν. Φιλιππιάδας Απεικονίζει το ναό του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα Τραβήχτηκε από το Γάλλο αριστοκράτη Ζοζέφ – Ζιλπέρ Ζιρό ντε Πρανί Πουλήθηκε έναντι ευρώ

H ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 1 ο Γυμν. Φιλιππιάδας 5

Thomas Annan - Glasgow, Close No. 80, High Street ο Γυμν. Φιλιππιάδας 6

Eadweard Muybridge - The Horse in Motion ο Γυμν. Φιλιππιάδας 7

Pentagon Flower, 1967, Mark Riboud 1 ο Γυμν. Φιλιππιάδας 8

Phan Thi Kim Phuc, Nick Ut, ο Γυμν. Φιλιππιάδας 9

Afghan Girl, Steve McCurry, 1984 « Το κορίτσι από το Αφγανιστάν » o Το υπέροχο βλέμμα της, εκφράζει μέσα από την ομορφιά του όλο τον βουβό πόνο ενός λαού σε « εξορία » o Αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα εξώφυλλα του περιοδικού National Geographic στην ιστορία της κυκλοφορίας του. 1 ο Γυμν. Φιλιππιάδας 10

Tank Man, Jeff Widener ο Γυμν. Φιλιππιάδας 11

“Bliss”, Charles o’ Rear ο Γυμν. Φιλιππιάδας 12

Lone Jewish Woman, Oded Balilty, ο Γυμν. Φιλιππιάδας 13

βιβλιογραφία 1 ο Γυμν. Φιλιππιάδας 14 Susan Sontag: Περί φωτογραφίας, Αθήνα : ΥΨΣΟγράφος Gisele Freund: Υωτογραφία και κοινωνία, Αθήνα : ΥΨΣΟγράφος Walter Benjamin: Δοκίμια για την Σέχνη – υνοπτική Ιστορία της Υωτογραφίας, Αθήνα : Κάλβος Peter Wollen, John Szarkowski: Η αισθητική της φωτογραφίας, Αθήνα : Καθρέφτης Πλάτων Ριβέλλης : Υωτογραφία Παναγιώτης Κατερτζιάδης : Βασικά μαθήματα φωτογραφίας Κωστής Αντωνιάδης : Λανθάνουσα εικόνα, Αθήνα : Μωρεσόπουλος Η Υωτογραφία και η Σεχνική της από τους συντάκτες του TIME-LIFE σε μετάφραση του Δημήτρη Θεοδώρου, εκδ. TIME-LIFE, Ματσαγγούρας Η. Ομαδοσυνεργατική διδασκαλία, Μάθηση, Αθήνα : Γρηγόρης, Ματσαγγούρας Η. τρατηγικές Διδασκαλίας. Η κριτική σκέψη στη Διδακτική πράξη, Αθήνα : Gutenberg, Υυσική Γενικής Παιδείας Γ΄ Σάξης Ενιαίου Λυκείου, ΟΕΔΒ, Εικαστικά Α΄Ενιαίου Λυκείου, ΟΕΔΒ, 1999.

Ιστοσελίδες 1 ο Γυμν. Φιλιππιάδας 15 wikepedia.com photocircle.gr agrinioart.gr e-telescope.gr fotoart.gr photodrama.ning.gr davidlachapele.comhttp:// ev1.1host.gr/~asprovav/world press

1 ο Γυμν. Φιλιππιάδας 16

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα : 1 ο Γυμν. Φιλιππιάδας 17 Ερευνητική εργασία με θέμα τη Φωτογραφία. Τμήμα Β 2, ΓΕ. Λ Βασιλικών & 49 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ, Ερευνητική εργασία : « ΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΦΩΣ - Η ιστορία της φωτογραφίας : Από το σκοτεινό θάλαμο στην ψηφιακή εικόνα », Επιβλέπουσα καθηγήτρια : Πεταλά Βάγια 1 ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης - « Ψηφιακή Φωτογραφία » Ερευνητική εργασία - Σχολικό Έτος ο Λύκειο Φιλιππιάδας « ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ … ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ » Ερευνητική εργασία των μαθητών της Α΄ Λυκείου - Υπεύθυνες Σχολικό Έτος