Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ Ομάδα: High-five

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ Ομάδα: High-five"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ Ομάδα: High-five
Μέλη: Αναστασία Ασκούνη, Βέρα Καρυώτη Τίμος Δεφίγγος, Στράτος Ζούρος, Νίκος Θεοφανίδης

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΛΟΣ

3 ΕΡΩΤΗΣΗ Βιβλίο σελίδα 75 Ερώτηση 1 Κείμενο α': Ποια συναισθήματα φαντάζεστε ότι είχε αυτή η γυναίκα; (βλ.και Ερμ. 1) Τι σας κάνει εντύπωση στον τρόπο με τον οποίο την υπερασπίστηκε ο Ιησούς;

4 Εισαγωγή απάντησης Η γυναίκα αυτή μάλλον είχε αγανακτήσει με τον τρόπο όπου της συμπεριφερόταν ο άντρας της και για αυτό διέπραξε μοιχεία. Εξάλλου από το ερμηνευτικό σχόλιο μπορούμε να καταλάβουμε πόσο υποβαθμισμένη ήταν η θέση των γυναικών εκείνη την εποχή.

5 Συνέχεια απάντησης Εξάλλου μόνο από το γεγονός ότι οι άντρες δεν μιλούσαν στις γυναίκες στον δρόμο μπορούμε να καταλάβουμε σε πόσο χαμηλό κοινωνικό επίπεδο βρίσκονταν. Από την μία, η γυναίκα αυτή μπορεί να ένιωθε αδικημένη που θα λιθοβολούνταν επειδή υπήρχε ρατσισμός μεταξύ των δύο φύλων. Από την άλλη, είναι πιθανό να ένιωθε τύψεις που είχε διαπράξει μοιχεία και για αυτό θα έχανε την ζωή της.

6 Συνέχεια απάντησης Ο Ιησούς φαίνεται να υπερασπίζεται την γυναίκα που κατηγορήθηκε λέγοντας ότι μπορούν να την λιθοβολήσουν μόνο όσοι δεν έχουν αμαρτήσει, ξέροντας ότι όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν μπροστά του έχουν κάνει κάποια αμαρτία. Έτσι, απλά στο τέλος της λέει να μην ξανακάνει κάτι παρόμοιο, χωρίς να της επιτεθεί. Μας εντυπωσίασε ο ιδιαίτερα διπλωματικός τρόπος υπεράσπισης του Ιησού για την γυναίκα. Ο τρόπος αυτός ταιριάζει απόλυτα στον Ιησου, όπου είναι φιλάνθρωπος και συγχωρεί τους ανθρώπους για τις αμαρτίες τους.

7

8 Οι γυναίκες είχαν περισσότερα δικαιώματα από τους άνδρες.
ΣΩΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΣΥ

9 Οι άνδρες ήταν ίσοι με τις γυναίκες.
ΣΩΣΤΟ ΛΑΘΟΣ

10 Μοιχεία είναι στην εποχή μας αιτία διαζυγίου.
Σωστό Λάθος

11 Ο Ιησούς άφησε την γυναίκα να λιθοβοληθεί.
ΣΩΣΤΟ ΛΑΘΟΣ

12 HIGH-FIVE 1 2 3

13


Κατέβασμα ppt "ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ Ομάδα: High-five"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google