Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ : Πειραματικό ΓΕΛ. ΠΑΤΡΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ : Πειραματικό ΓΕΛ. ΠΑΤΡΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ : Πειραματικό ΓΕΛ. ΠΑΤΡΩΝ
ΜΑΘΗΜΑ : Ερευνητική Εργασία Β΄ Τάξης

2 ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: PHOTO SPECIALISTS
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: κ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ M., ΠΕ06

3 ΥΠΟΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΗΣΑΜΕ
Φωτορεπορτάζ Φωτογραφία άγριας φύσης

4 ΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Τι ονομάζουμε φωτορεπορτάζ; Ποιοι είναι οι πιο αντιπροσωπευτικοί φωτογράφοι και φωτογραφίες αυτού του είδους; Τι είναι η φωτογραφία άγριας φύσης; Ποιοι είναι οι κορυφαίοι φωτογράφοι και φωτογραφίες αυτού του είδους;

5 ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ Αφού χωριστήκαμε σε 2 ομάδες των 2, μοιράσαμε τα ερωτήματα και αρχίσαμε την δουλειά. Δουλέψαμε ομαδικά στο σχολικό εργαστήριο και μερικές φορές ατομικά αλλά με συγκεκριμένες οδηγίες και σωστό πλάνο. Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε άψογη συνεργασία μεταξύ των ατόμων καθ ‘ όλη την διάρκεια της εργασίας! Η Βικιπαίδεια ήταν η κύρια πηγή πληροφόρησής μας, χωρίς βέβαια να υποτιμηθούν οι υπόλοιπες πηγές (εγκυκλοπαίδειες, βιβλία και Διαδίκτυο). Έτσι καταφέραμε, και με τη βοήθεια της καθηγήτριάς μας, να συντονιστούμε όπως πρέπει και να βρει ο καθένας τον ρόλο του.

6 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΙΔΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ

7 ΟΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Με τον όρο φωτογραφία αναφερόμαστε στην τέχνη και επιστήμη της δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της καταγραφής και αποτύπωσης του φωτός, με χρήση κατάλληλων συσκευών (φωτογραφικές μηχανές). Ετυμολογικά, η λέξη φωτογραφία είναι σύνθετη και προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις φως και γραφή. Η φωτογραφία, πέρα από την τεχνολογική της διάσταση, αναγνωρίζεται ως ένα από τα ευρύτερα διαδεδομένα μέσα επικοινωνίας του 20ου αιώνα καθώς και ως μία μορφή τέχνης συγγενική με τη ζωγραφική.

8 ΕΙΔΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Μπορούμε να διακρίνουμε μερικούς από τους σπουδαιότερους τομείς της φωτογραφίας: 1.Φωτοειδησεογραφία 2.Διαφημιστική φωτογραφία - φωτογραφία στούντιο 3.Αρχιτεκτονική φωτογραφία - Εσωτερικών Χώρων 4.Φωτογραφία τέχνης

9 ΟΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ Ονομάζουμε την κάλυψη ενός γεγονότος ή μίας είδησης με φωτογραφία ή και με βίντεο. Αποτελεί ένα από τα είδη της φωτογραφίας και χαρακτηρίζεται ανάλογα με το θέμα που καλύπτει. Τα χαρακτηριστικά του είναι: 1) Επικαιρότητα 2) Αντικειμενικότητα 3) Πολιτιστική διάθεση Το συστατικό της επιτυχίας είναι η ικανότητα του φωτορεπόρτερ να συλλάβει με ταχύτητα και ακρίβεια το θέμα που φωτογραφίζει.

10 ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σπουδαίοι φωτορεπόρτερ είναι: 1) Η Μάργκαρετ Μπέργκ - Χουάιτ 2) Ο Άλφρεντ Άιζενσταιν 3) Ο Πήτερ Στάκπουλ 4) Ο Άντρε Κερτές 5) Ο Ανρί Καρτιέ – Μπρεσόν (είχε δηλώσει πως ‘’η φωτογραφική μου μηχανή είναι προέκταση του ματιού μου’’)

11 Ο ΑΝΡΙ ΚΑΡΤΙΕ – ΜΠΡΕΣΟΝ

12 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

13

14 ΟΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ
Με τον όρο "άγρια ζωή" εννοούμε τα είδη πανίδας και χλωρίδας που ζουν και αναπαράγονται ελεύθερα στη φύση, πέρα από κάθε είδους ανθρώπινο έλεγχο.  Η φωτογραφία φύσης για να είναι δημιουργική και να έχει αισθητικό αποτέλεσμα, απαιτεί προσήλωση και υπομονή. Είναι μοναχική ασχολία και όχι δραστηριότητα κοινωνικοποίησης, όπως πολύ συχνά η παρατήρηση πουλιών. Στην φωτογραφία άγριας ζωής ακόμα και δύο άτομα είναι πολλά. Άλλωστε τα άγρια ζώα πλησιάζονται δυσκολότερα από πολύ κόσμο. Αλλά και η κορυφαία κατηγορία φωτογραφίας φύσης, η φωτογραφία τοπίου, χρειάζεται έμπνευση που σαφώς προϋποθέτει ησυχία και αυτοσυγκέντρωση.

15 ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ
Ο Tim Laman είναι φωτορεπόρτερ της άγριας ζωής. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Ιαπωνία, όπου είχε άμεση πρόσβαση σε βουνά και ωκεανούς, είχε έντονο ενδιαφέρον για την εξερεύνηση της φύσης, τόσο πάνω όσο και κάτω από το νερό. Ο Tim πήγε πρώτα στα τροπικά δάση του Βόρνεο το 1987 και η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ήταν το επίκεντρο για την επιστημονική έρευνα και τη φωτογραφία του από τότε. Η πρωτοποριακή έρευνά του στο τροπικό δάσος στο Βόρνεο τον οδήγησε σε ένα διδακτορικό από το Χάρβαρντ και στο πρώτο άρθρο που έκανε το National Geographic, το 1997.

16 Από τότε, έχει ασκήσει το πάθος του για την εξερεύνηση σε άγρια ​​μέρη και προσπαθεί συνεχώς να βρει τι θέτει σε κίνδυνο την άγρια ​​ζωή ώσπου έγινε ένας τακτικός συνεργάτης του National Geographic. Έχει 21 άρθρα στο ενεργητικό του μέχρι σήμερα, το σύνολο των οποίων είχαν ένα μήνυμα προστασίας. Μερικά έχουν επικεντρωθεί σε απειλούμενα είδη όπως ουραγκοτάγκους, ή Hornbills, ενώ άλλα, όπως μια σειρά από άρθρα σχετικά με τη διατήρηση της Διεθνούς Βιοποικιλότητας ,έχουν τονίσει τις περιοχές κάτω από έντονη πίεση.

17 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Ο διαγωνισμός για τον «Wildlife Photographer of the Year» συνέβη για πρώτη φορά το 1965, όταν το περιοδικό BBC ασχολήθηκε με τα ζώα. Υπήρχαν τρεις κατηγορίες διαγωνισμού με περίπου 500 συμμετέχοντες. Από τότε, γίνεται κάθε χρόνo και μεγαλώνει σε συμμετοχές όσο περνάει ο καιρός.

18 Το 1984 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ενεπλάκη ώστε να δημιουργήσει τον ανταγωνισμό, όπως είναι σήμερα. Πλέον υπάρχουν χιλιάδες συμμετοχές από 100 σχεδόν χώρες παγκοσμίως. Οι νικητήριες εικόνες εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, στο περιοδικό BBC Wildlife και σε διεθνείς δημοσιεύσεις. Ως αποτέλεσμα, οι φωτογραφίες προβάλλονται σε εκατομμύρια ανθρώπους.

19 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

20 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

21 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

22 ΤΟ ΤΕΧΝΗΜΑ ΜΑΣ: Κολάζ

23 ΕΥΧΑ


Κατέβασμα ppt "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ : Πειραματικό ΓΕΛ. ΠΑΤΡΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google