Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟΥΑΡΕΓΚ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟΥΑΡΕΓΚ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟΥΑΡΕΓΚ

2 ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΤΟΥΑΡΕΓΚ
Θα σας παρουσ ΙΩΑΝΝΑ ΥΦΑΝΤΙΔΟΥ ΣΤ2 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΤΡΙΜΙΘΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2016 ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΤΗ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΑΡΕΓΚ

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ποιοι είναι Πού ζουν Ποιες οι συνήθειες τους
Θα σας παρουσιάσω Ποιοι είναι Πού ζουν Ποιες οι συνήθειες τους Οι παραδόσεις τους Ενδυμασία τους Τέχνη Εικόνες ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΤΗ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΑΡΕΓΚ!

4 Ποιοι είναι οι Τουαρέγκ;
Η ονομασία "Τουαρέγκ" είναι αραβική και σημαίνει "περιπλανώμενος". Στη γλώσσα τους ονομάζονται Ιμουχάγ (Imuhaɣ). Είναι νομαδική φυλή της ερήμου H φυλή τους θεωρείται σύμφωνα με το national geographic, η πιο όμορφη του πλανήτη!

5 Οι Τουαρέγκ ζουν: Στη Βόρειο κεντρική Αφρική.
Ο πληθυσμός τους φθάνει περίπου το σε όλη την περιοχή εξάπλωσης τους που περιλαμβάνει τα κράτη ανά σειρά πληθυσμού: Νίγηρας Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο, Αλγερία, Λιβύη.

6 Οι συνήθειες τους: Οι γυναίκες αφήνουν ακάλυπτο το πρόσωπο τους γιατί σύμφωνα με τους άντρες είναι όμορφες και πρέπει να τις βλέπουν.

7 Οι συνήθειες τους: Οι άνδρες της φυλής είναι γνωστοί ως «οι μπλε άνδρες της Σαχάρα» από το χρώμα των υφασμάτων τα οποία τυλίγουν γύρω από τα κεφάλια τους.

8 Οι συνήθειες τους: Οι γυναίκες έχουν δικαίωμα πριν από το γάμο να έχουν σχέσεις με πολλούς άνδρες προκειμένου να διαλέξουν το σύζυγό τους. Για να παντρευτούν οι άνδρες γίνονται «ποιητές», γράφουν δηλαδή ποίηση, αφιερώνοντας ώρες στο πώς θα γοητεύσουν τη σύντροφο τους.

9 Οι συνήθειες τους: Οι Τουαρέγκ πιστεύουν στο Ισλάμ.
Οι Τουαρέγκ πιστεύουν στο Ισλάμ. Σε αντίθεση με άλλες ισλαμικές κοινωνίες όπου τα κορίτσια δεν δικαιούνται να μορφωθούν, οι γυναίκες Tuareg: γνωρίζουν τη δική τους γραφή, που διδάσκεται από μάνα σε κόρη, και ανταποδίδουν τα δικά τους ποιητικά δημιουργήματα. «Υπάρχει πολύς ρομαντισμός», γράφει η Butler, μελετήτρια της φυλής των Τουαρέγκ.

10 Η καθημερινότητα των Τουαρέγκ

11 Ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία.

12 Τους αρέσει πολύ η μουσική κι ο χορός!

13 Η κουλτούρα τους: Οι Tuareg δεν παραπονιούνται ποτέ ούτε καταδέχονται την αυτολύπηση. «Θεωρείται ντροπή. Θα κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους, θα υποφέρουν», λέει η Butler. «Αν δεν τους προσφερθεί νερό δεν θα το ζητήσουν ποτέ, ακόμα κι αν διψούν». Ίσως γι’ αυτό το λόγο η φιλοξενία τους θεωρείται θρυλική. Δεν αμελούν ποτέ να προσφέρουν νερό και οι ταξιδιώτες που συναντούν τυγχάνουν υποδοχή βασιλιά.

14 Ίσως το  πιο παράδοξο χαρακτηριστικό τους είναι πως θεωρείται πολύ αγενές ένας άνδρας να τρώει μπροστά σε μια γυναίκα με την οποία δεν μπορεί να έχει σχέση ή σε γυναίκα που είναι μεγαλύτερή του. Η μεγαλύτερη ντροπή είναι να φάει μπροστά στην πεθερά του.

15 sos sos sos sos!!! Οι Τουαρέγκ κινδυνεύουν από τρομοκρατικές ομάδες (τζιχαντιστές, Μπόκο Χαράμ, ISIS )

16 Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "ΤΟΥΑΡΕΓΚ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google