Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΑΛΣ Ένας Αριστοκρατικός Χορός. Τι Είναι το Βάλς? Πόσα Είδη Υπάρχουν? Θεωρείται, χορός της ισορροπίας λόγω του ότι περιλαμβάνει πολλές στροφές και αποτελεί.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΑΛΣ Ένας Αριστοκρατικός Χορός. Τι Είναι το Βάλς? Πόσα Είδη Υπάρχουν? Θεωρείται, χορός της ισορροπίας λόγω του ότι περιλαμβάνει πολλές στροφές και αποτελεί."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΑΛΣ Ένας Αριστοκρατικός Χορός

2 Τι Είναι το Βάλς? Πόσα Είδη Υπάρχουν? Θεωρείται, χορός της ισορροπίας λόγω του ότι περιλαμβάνει πολλές στροφές και αποτελεί εξαιρετική γυμναστική για τα πόδια. Υπάρχουν πολλά είδη, τα κυριότερα είναι : Το βιεννέζικο βαλς με γρήγορα κυκλικά βήματα και το μοντέρνο, που διακρίνεται για τις απαλές του κινήσεις

3 Το βαλς, και ιδιαίτερα η κλειστή θέση του, έγινε το παράδειγμα για τη δημιουργία πολλών άλλων ballroom χορών. Στη συνέχεια, οι νέοι τύποι του βαλς έχουν αναπτυχθεί, συμπεριλαμβανομένων πολλών λαϊκών και πολλά ballroom χορούς.

4 Πότε Πρωτοεμφανίστηκε ? Οι αγρότες της Βαυαρίας,άρχισαν να χορεύουν ένα χορό που ονομαζόταν Walzer, ένα χορό για ζευγάρια, γύρω στο 1750. Έμελλε όμως τελικά να γίνει ένας από τους πιο κομψούς χορούς στις σάλες των αριστοκρατικών σπιτιών της Βιέννης.

5 Σε ποιες χώρες έγινε γνωστό ? 1) Βιέννη : Το βαλς έγινε της μόδας στη Βιέννη γύρω τη δεκαετία του 1780. 2) Μεγάλη Βρετανία : Έφθασε στην Αγγλία το 1815, μετά τους Ναπολεόντειους Πολέμους. Εξαπλώνεται και σε πολλές άλλες χώρες τα υπόλοιπα χρόνια.

6 Έγινε της μόδας κατά τη διάρκεια της περιόδου της αντιβασιλεία, και με την έγκριση της Δωροθέα Lieven, σύζυγος του Ρώσου πρεσβευτή. Αργότερα,ο Thomas Wilson δημοσίευσε μια περιγραφή του για τη σωστή μέθοδο Waltzing το 1816.

7 Αγγλία Εκείνη την εποχή, το βαλς ήταν ένας σχετικά νέος χορός στην Αγγλία, και το γεγονός ότι ήταν πιασμένοι σε ζευγάρια (σε αντίθεση με την παραδοσιακή ομάδα χορού), και ότι ο κύριος πραγματικά περνούσε τα χέρια του γύρω από τη μέση της κυρίας, έδωσε μια αμφίβολη ηθική υπόσταση στα μάτια κάποιων.

8 Η Μουσική ! Το όνομα «βαλς» προέρχεται από το γερμανικό ρήμα Walzen, με τη σειρά του προέρχεται από το λατινικό ρήμα Volvere, το οποίο περιγράφει τη στροφή ή εκ περιτροπής χαρακτηριστική κίνηση του χορού.

9 Ένα βαλς είναι χορευτική μουσική συχνά γραμμένη στην υπογραφή χρόνο 3/4.

10 Πώς αντιμετωπίστηκε ? Συνθέτες όπως ο Γκούσταβ Μάλερ, Ιγκόρ Στραβίνσκι, και William Walton αντιμετώπιζαν τον χορό σαν ένα νοσταλγικό ή γκροτέσκο τρόπο ως ένα πράγμα του παρελθόντος. Παρ 'όλα αυτά το Βαλς συνέχισε να είναι γραμμένο από συνθέτες της ελαφριάς μουσικής, όπως ο Eric Coates, ο Robert Stolz, Ivor Novello, Richard Rodgers. Κ.Α

11 Πώς Εξελίχθηκε?. Μέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα γίνεται αποδεκτό από την υψηλή κοινωνία. Στην συνέχεια μπήκε στα ευρωπαϊκά σαλόνια, και κυρίως στα παριζιάνικα. Ο ρυθμός γίνεται πιο αργός και μετατρέπεται στην σημερινή μοντέρνα εκδοχή.

12 Γνωστά Βαλς: Το βαλς των ματιών. Το βαλς των λουλουδιών. Waltz of flower (nutcracker). Blue Danube. The second waltz (Dmitri Shostakovich).

13

14

15

16 ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ: STREET DANCE Iωάννα Βαρκαράκη


Κατέβασμα ppt "ΒΑΛΣ Ένας Αριστοκρατικός Χορός. Τι Είναι το Βάλς? Πόσα Είδη Υπάρχουν? Θεωρείται, χορός της ισορροπίας λόγω του ότι περιλαμβάνει πολλές στροφές και αποτελεί."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google