Μία εργασία της Παππά Κυριακής στο μάθημα της γεωγραφίας Νομίσματα Κύπρου Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαιάς Σχολής Ιωαννίνων Τμήμα:Β’3 Σχολικό έτος:2015-16.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου στο δρόμο για την υιοθέτηση του ευρώ
Advertisements

Η Πρωτεύουσα της Κύπρου
Η Κύπρος ετοιμάζεται για το ευρώ… …το νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Κύπρος ετοιμάζεται για το ευρώ… …το νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Νομισματικό Μουσείο της ΣΤ’ τάξης. Σκοποί Γνωστικοί Να γνωρίσουν τα παιδιά την έννοια του μουσείου και τη σπουδαιότητα του για τον πολίτη και το κοινωνικό.
Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου στο δρόμο για την υιοθέτηση του ευρώ
Από τη λίρα στο ευρώ Έκθεση Ιστορική αναδρομή του νομίσματος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ευρώ Τα χαρακτηριστικά των χαρτονομισμάτων & κερμάτων ευρώ.
μαθητές Δημοτικών Σχολείων
« Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Ζ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΑΠ.ΑΝΔΡΕΑ) - (Κ.Α) Π.Ι., ΛΕΜΕΣΟΣ, ΤΡΙΤΗ 21/02/2012.
Μπουραντά Κωνσταντίνα
Ελληνικές Βιβλιοθήκες Συνολική Παρουσίαση Θέσεων Ομάδα Εργασίας Δημοσίων Βιβλιοθηκών Ιανουάριος 2011.
•Η•Η Κεντρική Τράπεζα επέλεξε την υιοθέτηση 3 εθνικών όψεων, από 3 θεματικές ενότητες, που προβάλλουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Κύπρου. Τα Κυπριακά νομίσματα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΣΧΕΔΙΑΖΩ :ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΒΑΡΤΑΝΙΑΝ ΜΙΧΑΗΛ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΑ:ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΥΛΙΦΤΑΡ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΤΜΗΜΑ ΑΡ1 ΣΧΕΔΙΑΖΩ , ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ, ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ
21ος αιώνας-Η μετάβαση στο Ευρώ
Ευρωπαϊκή Ένωση – E.E. European Union – E. U..
Ενδημικά Ζώα / Πουλιά Του Τόπου Μας
ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ- 19ος ΑΙΩΝΑΣ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Δρ Νικόλαος Λυμούρης.
Ευρώπη-Νόμισμα Μαλαπάνη Βασιλική Μανωλέας Νικόλας Ντεμάι Τζένη.
Η σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απουσία πολεμικών συγκρούσεων ανάμεσα σε κράτη-μέλη και σταθερότητα Κατάργηση της θανατικής ποινής, προσήλωση στους δημοκρατικούς.
Κερύνεια Σοφία Στόικα.
ΧΡΥΣΟΥ, ΑΡΓΥΡΟΥ, ΧΑΛΚΟΥ ΤΗΞΕΙΣ
ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Καστάνη.
ΠΙΓΓΟΥΡΑΣ1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
Θεωρία αναγκών του Μάσλοου
TEXNH EKKΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ Α) ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ Η’ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ;
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΧΗΜΕΙΑ.
Η ανάπτυξη των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών Τον 6ο αιώνα π.Χ. άρχισε να προβάλλει ένας νέος τρόπος σκέψης στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό. Γιατί έγινε.
Μάθημα: Κοινωνιολογία του Τουρισμού
ΛΙΘΟΞΟΪΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Α.Ε.Μ  Ένα βασικό κι αναγνωρισμένο πεδίο εισαγωγής της στα προγράμματα σπουδών και της γενικής εκπαίδευσης.  Ένα συχνό θέμα.
ΕΡΕΥΝΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ Α'3 Τμημα Γενικου Λυκειου Ερετριας Καθηγητης:Προβατας Γεωργιος Μαθητες:Ιλντι Τατο (Συντονιστης) Ιγκλι Τατο Αποστολης Μπαγανης.
Πόλη του Βατικανού Κέρματα Τηλιόπουλος Ζήσης Τμήμα: Β’3 Σχολικό Έτος:
Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας. Μόλι Γκούσκου Β3.
Τα αναμνηστικά κέρματα των 2 ευρώ είναι ειδικά κέρματα που εκδίδονται από τις χώρες μέλη της ευρωζώνης με την ευκαιρία κάποιας ιστορικής επετείου ή για.
Μαθαίνω για τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, το Δ.Ν.Τ. και το Νέο Πρόγραμμα Στήριξης και Σταθερότητας της Ελληνικής Οικονομίας. Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σχολικών.
«Μ΄ ένα Αστέρι κι ένα Μύθο την Ευρώπη θα γνωρίσω» 2 ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας
Η χώρα που διάλεξα να σας παρουσιάσω είναι η Γαλλία.
Αξίες με την ίδια… αξία!! ανάδειξη των αξιών, της ιστορίας και του πολιτισμού της Ευρώπης μέσα από τις αναπαραστάσεις στην εθνική όψη του € των κρατών.
ΜΑθητησ: Αλεξανδρος Ντατσης Υπευθυνη καθηγητρια: Κωνσταντινα μαλαμου
Εισαγωγή στις Επιστήμες της Αγωγής
Η εκστρατεία και το έργο του
ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας
Όνομα Καθηγητή: Χρήστος Τερέζης
Ο αριθμοσ φ Χριστίνα Λιακοπούλου Γιώργος Μαυροματίδης
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΜΑ: «H ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
Εκπαιδευτικός Διαδραστικός Χάρτης της Ευρώπης για Mobile Συσκευές
Ατομική εργασία στο μάθημα της Γεωλογίας-Γεωγραφίας
5ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Ιωάννης Ευστρατίου Αναπληρωτής Διευθυντής Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας
Ερευνητική εργασία (Project)
«Η χώρα μου η Ευρώπη!!!» (ταξίδι γνωριμίας)
Το ευρώ στις Κάτω Χώρες Κωσταδήμα Ναταλία Β2.
Τα κέρματα του Λουξεμβούργου
Βιργινία Κούσπαρου Μιχαηλίνα Κούσπαρου
Νόμισμα της Φινλανδίας
Εργασία γεωγραφίας Β’ Τρίμηνο
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Μονακό: Νομίσματα Εργασία του μαθητή: Αλέξη Σκούρα
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Μύθοι και Επιστήμη.
8.6. Πολιτισμικά χαρακτηριστικά της Ε.Ε.
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis
Ο Κυκλαδικός Πολιτισμός
Το κοχύλι στη ζωή του ανθρώπου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μία εργασία της Παππά Κυριακής στο μάθημα της γεωγραφίας Νομίσματα Κύπρου Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαιάς Σχολής Ιωαννίνων Τμήμα:Β’3 Σχολικό έτος:

Η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει για νόμισμα το ευρώ. Εντάχτηκε στην Ε.Ε το 2004.

Τα νομίσματα στην Κύπρο

Γενικά : Η σειρά των κερμάτων ευρώ αποτελείται από οκτώ διαφορετικές ονομαστικές αξίες: 1, 2, 5, 10, 20 και 50 λεπτά/σεντ, καθώς και 1 και 2 ευρώ. Τα κέρματα ευρώ έχουν μια κοινή και μια εθνική όψη. Η εθνική όψη υποδηλώνει τη χώρα έκδοσης. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ  Ενώ και στα κέρματα των 1 ευρών έχουμε την ίδια απεικόνιση.  Στα κέρματα των 2 ευρώ απεικονίζεται ένα σταυρόσχημο ειδώλιο, το οποίο ανάγεται στη χαλκολιθική εποχή (3000 π.Χ.).  Αυτό το χαρακτηριστικό παράδειγμα της προϊστορικής τέχνης της νήσου αντανακλά την κεντρική θέση της Κύπρου στην αρχαιότητα και τον πολιτισμό.

 Στα κέρματα των 10, 20 και 50 λεπτών/σεντ απεικονίζεται το καράβι της Κερύνειας, ένα εμπορικό πλοίο το οποίο ανάγεται στον 4ο αιώνα π.Χ. και συμβολίζει τη ναυτιλιακή ιστορία της Κύπρου και τη σημασία της ως κέντρου εμπορίου.

 Στα κέρματα των 1, 2 και 5 λεπτών/σεντ απεικονίζεται το ενδημικό αγρινό, χαρακτηριστικό είδος της πανίδας της Κύπρου, το οποίο αντιπροσωπεύει την κυπριακή φύση.

Τα Αναμνηστικά Νομίσματα των 2 ευρώ

Γενικά: Κάθε χώρα μπορεί να εκδίδει δύο αναμνηστικά κέρματα τον χρόνο. Τα κέρματα αυτά έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, τις ίδιες ιδιότητες και την ίδια ευρωπαϊκή όψη με τα κέρματα των 2 ευρώ που βρίσκονται σε κυκλοφορία. Διαφέρουν μόνο ως προς το αναμνηστικό σχέδιο που απεικονίζεται στην εθνική τους όψη. Αναμνηστικά κέρματα εκδίδονται αποκλειστικά στην ονομαστική αξία των 2 ευρώ. Ας δούμε κάποια πιο αναλυτικά:

A ΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ των 2 ευρών Το Ευρώ-σύμβολο στο κέντρο του κέρματος δείχνει ότι το ευρώ έχει καταστεί στοιχείο ιδιαίτερης σημασίας στην Ευρώπη, καθώς και σε όλο τον κόσμο, καθώς το ευρώ εξελίχθηκε σε παγκόσμιο παράγοντα στο διεθνές νομισματικό σύστημα τα τελευταία 10 χρόνια. Τα σχεδιαστικά στοιχεία γύρω από το Ευρω-σύμβολο στο κέρμα εκφράζει τη σημασία του ευρώ για τους ανθρώπους, στον οικονομικό κόσμο, για διαπραγμάτευση (πλοία), τη βιομηχανία (εργοστάσια), στον τομέα της ενέργειας και της έρευνας και ανάπτυξης (αιολικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής). Το όνομα της χώρας έκδοσης στην εθνική γλώσσα εμφανίζεται στην κορυφή, ενώ η ένδειξη εμφανίζεται στο κάτω μέρος. Αριθμός κερμάτων: 96 εκατομμύρια κέρματα Ημερομηνία έκδοσης: Ιανουάριος 2012

Το κέντρο του κέρματος απεικονίζει μια στυλιζαρισμένη ανθρώπινη φιγούρα με το αριστερό της χέρι να προεκτείνεται σε σύμβολο του ευρώ. Τα αρχικά ΓΣ του καλλιτέχνη εμφανίζονται κάτω από το σύμβολο του ευρώ. Το όνομα (-τα) της χώρας έκδοσης στην εθνική γλώσσα (ες) εμφανίζονται στην κορυφή, ενώ η ένδειξη και το αρκτικόλεξο EMU μεταφρασμένο στην εθνική γλώσσα (ες) εμφανίζονται στο κάτω μέρος. Αριθμός κερμάτων: κέρματα

Δικτυογραφία morative/cyprus_en.htm morative/cyprus_en.htm Στις διαφάνειες 3,4,5,6,7,10,11 χρησιμοποιήθηκαν εικόνες παρμένες από τις παραπάνω πηγές.