ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Γιάννης Δ. Καραντζής τ. Επίκουρος Καθηγητής ΠΤΔΕ Μάιος 2016.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ Επαγγελματικά Λύκεια & Σχολές
Advertisements

Σχεδιασμός και ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες ΗΜΕΡΙΔΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ.
ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ
ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ.
Διαχείριση Στοιχείων Διαγωνισμών ΑΣΕΠ. Η εφαρμογή Ανοίγοντας το κεντρικό παράθυρο της εφαρμογής, εμφανίζονται πάνω αριστερά, οι επιλογές Αρχείο και Προκηρύξεις,
Σχεδιασμός και ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ Σύρος.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΑΡΧΕΙΟ – ΒΙΒΛΙΑ - ΕΝΤΥΠΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ.
4η Διημερίδα Πληροφορικής στη Δυτική Μακεδονία Πτολεμαΐδα, 22 & 23 Σεπτ 2006 Η Καινούργια Νομοθεσία για τα Εργαστήρια Πληροφορικής και τα Κέντρα ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.
Αρχική Κατάρτιση και Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών Στελεχών στην Ελλάδα
Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Τμήμα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΑ Ι.Ε.Κ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΕΣΥΠ ΔΡΑΜΑΣ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Υπουργική Απόφαση: Φ.353.1/324/105657/Δ1) Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης 1.
Ο τομέας της Πληροφορικής
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ. Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής.
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 7 η Νικόλαος Καρανάσιος Προσλήψεις.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ομιλητής : Αθανάσιος Πάπιστας.
Σχολικό Έτος Ενημέρωση Γονέων-Κηδεμόνων
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αρχικός Διορισμός στη Β/θμια Εκπαίδευση ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΓΕΛ ΤΕΕ ΣΕΚ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ Π.Ε.Κ. Εισαγωγική Επιμόρφωση.
ΦΥΣΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ Ε΄ & ΣΤ΄ΤΑΞΕΩΝ.
Πρόεδρος: Κοντογιάννης Μιχάλης, Ειδικός Γραμματέας Υπ.Παιδείας ΔΒΜΘ
« Όργανα διοίκησης του σχολείου –Όργανα λαϊκής συμμετοχής »
Ποιότητα και αποτελεσματικότητα στην Εκπαίδευση: Παράγοντες που την επηρεάζουν Συνέδριο του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου Σάββατο 24 Οκτωβρίου, 2015.
ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ Ν.4336/2015 & 4337/2015.
Μια συλλογή από απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις
Μια όμορφη, σχετικά απλή αλλά υπεύθυνη δουλειά… ΕΚΦΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΕΥΗ ΖΑΜΠΕΤΑ.  Α. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  Β. Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ  Γ. Ο ΒΑΘΜΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ.
 Το 1978 τονίζεται ότι ο θεσμός του Επιθεωρητή είναι ξεπερασμένος, καθώς οι δάσκαλοι εκφράζουν την απαγοήτευσή τους απέναντι στο πρόσωπο του Επιθεωρητή,
Υπεύθυνοι Προγράμματος: Προδρόμου Χρυσούλα (ΠΕ. 05) Γαβριηλίδου Ευθυμία (ΠΕ. 02) Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης Τμήμα: Γ2 Επιμέλεια:
ΕΥΗ ΖΑΜΠΕΤΑ.  Α. ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ  Β. Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ  Γ. Ο ΒΑΘΜΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ.
ΣΥΣΤΑΣΗ 6 ου ΣΔΕΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΦΕΚ 2197/13/10/2015 ΕΤΟΣ
Δυναμικό του σχολείου μαθητές, Τμήματα Α=7,Β=6,Γ=5 33 Καθηγητές Κενά: 14 ώρες Γερμανικών 18 ώρες Καλλιτεχνικών 10 ώρες Φιλολογικών 15 ώρες.
Εκπαιδευτικά Συστήματα Στην Ευρώπη ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ Τάξη Β’
1 ο Γυμνάσιο Ρέντη Πρόγραμμα μαθημάτων της Γ! Τάξης.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Τρίτη 25 Απριλίου 2017
ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π. Τ. Δ. Ε
Π.Ε.Κ.Α.Δ.Ε. 11 Οκτωβρίου 2008 Επιμέλεια: Φωτεινή Βενέτη
Καλώς ορίσατε στην εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες.
Ερωτηματολόγιο Α.Κί.ΔΑ για τις βασικές πρόνοιες ενός Νέου Σχεδίου Αξιολόγησης Απόψεις Εκπαιδευτικών.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Το ολιγοθέσιο Δημοτικό Σχολείο – Νέο Ολοήμερο
«Ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών για την ένταξη και συμπερίληψη στην εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του.
«Ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του.
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ Α.Π.Θ. Γιώργος Μπλέκας Αναπληρωτής Καθηγητής
Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχολ. Έτος
Συγκριτικά στοιχεία ελληνικής και διεθνούς νομοθεσίας
Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Δ.Ι.Ε.Κ. ΑΙΓΑΛΕΩ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ
Erasmus EMaTTech.
Επιμορφωτικός κύκλος ΕΑΕ
Ένας Χρόνος ΠΕΑΠ Επίκουρη Καθηγήτρια Ευδοκία Καραβά
Πώς γίνονται οι τοποθετήσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
Καθηκοντα και αρμοδιοτητεσ των Σχολικων συμβουλων
Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν.4440/2016 Γιάννης Σπηλιωτόπουλος ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ 
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Δημοτικό Σχολείο
Κινητικότητα  Με βάση τον Υπαλληλικό Κώδικα, η κινητικότητα είναι η δυνατότητα μετακίνησης ενός δημοσίου υπαλλήλου από μία υπηρεσία σε μία άλλη, με σκοπό.
ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Επιμέλεια-παρουσίαση
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Γιάννης Δ. Καραντζής τ. Επίκουρος Καθηγητής ΠΤΔΕ Μάιος 2016

ΥΠΕΠΘ Ι.Ε.Π. Εισηγείται Περιφερειακές Δ/νσεις Πρωτ. & Δευτ. Εκπ/σης Περιφερειακός- Διοικητικός Δ/ντής – Προϊστάμενος Σ.Σ. Δ/νσεις Εκπ/σης Σχολικοί Σύμβουλοι Σχολεία

Εγγραφές– Μετεγγραφές - Αξιολόγηση Μαθητών- Σχολικό και διδακτικό έτος Διορισμοί Αναπληρωτών και Μονίμων Εκπαιδευτικών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχείο του Σχολείου Ωράριο - Άδειες – Μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Ποια παιδιά εγγράφονται στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Τα παιδιά τα οποία στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των 6 ετών. Ποια είναι τα δικαιολογητικά εγγραφής; –Πιστοποιητικό γεννήσεως –Επίδειξη του βιβλιαρίου του παιδιού για έλεγχο εμβολίων –Οδοντολογική εξέταση –Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (κατά την κρίση του Διευθυντή)

Αξιολόγηση Μαθητών Α΄ και Β΄: Περιγραφική Αξιολόγηση Γ΄ και Δ΄: Α, Β, Γ Ε΄ και ΣΤ΄: 0 – 10

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Γίνονται με αίτηση των γονέων στο σχολείο που φοιτά ο μαθητής. Εκδίδεται υπηρεσιακό σημείωμα και δίνεται στους γονείς για να δεχθεί το νέο σχολείο τον μαθητή. Εκδίδεται πιστοποιητικό σπουδών και αποστέλλεται υπερεσιακώς στο σχολείο που πάει ο μαθητής.

Σχολικό και διδακτικό έτος - Το σχολικό έτος των σχολείων Πρωτοβάθμιας Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει στις 31 Αυγούστου του επόμενου έτους. - Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει στις 21 Ιουνίου του επόμενου έτους. - Στο δημοτικό η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους. Το διδακτικό έτος χωρίζεται σε τρία τρίμηνα: α΄ τρίμηνο: από 11 Σεπτεμβρίου μέχρι 10 Δεκεμβρίου β΄ τρίμηνο: από 11 Δεκεμβρίου μέχρι 10 Μαρτίου γ΄ τρίμηνο: από 11 Μαρτίου μέχρι 15 Ιουνίου

ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Διευθυντές: 4/θέσιων και 5/θέσιων: ώρες 20. Διευθυντές 6/θέσιων - 9/θέσιων: ώρες 12. Διευθυντές 10/θέσιων και 11/θέσιων: ώρες 10. Διευθυντές 12/θέσιων και πάνω: ώρες 8. Εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε 1/θέσια, 2/θέσια και 3/θέσια δημοτικά σχολεία, ανεξάρτητα από το βαθμό και το χρόνο υπηρεσίας τους, ώρες 25. Εκπαιδευτικοί 4/θέσιων και πάνω δημοτικών σχολείων: Από 0 – 10 χρόνια: ώρες 24 Από χρόνια: ώρες 23 Από χρόνια: ώρες 22 Από 20 και πάνω χρόνια: ώρες 21

Άδειες εκπαιδευτικών Κανονικές: Μέχρι 10 ημέρες για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους Αναρρωτικές: 2 ημέρες με υπεύθυνη δήλωση και μέχρι το πολύ 4 ημέρες το χρόνο. Αναρρωτικές: 3 ημέρες με γνωμάτευση ιατρού και μέχρι το πολύ 6 ημέρες το χρόνο. Αναρρωτικές: 5 ημέρες με γνωμάτευση Δ/ντή Δημοσίου Νοσοκομείου και μέχρι το πολύ 10 ημέρες το χρόνο. Μετά τα ανωτέρα όρια κάθε περίπτωσης παραπέμπεται στην Α/θμια Υγ. Επιτροπή Εκπαιδευτικές: (μετά από 5 έτη)

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών (Ι) Έχει δικαίωμα ο εκπαιδευτικός να ζητήσει μετάθεση αφού υπηρετήσει στην οργανική του θέση για ένα (1) σχολικό έτος. Οι μεταθέσεις γίνονται από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ από το ΚΥΣΠΕ και από Σχολείο σε Σχολείο από το ΠΥΣΠΕ

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών (ΙΙ) Ο κάθε εκπαιδευτικός μετατίθεται σύμφωνα με τα μόρια της μετάθεσης που συγκεντρώνει. Π.χ. Μόρια περιοχής που υπηρέτησε, χρόνια υπηρεσίας, οικογενειακά μόρια (παιδιά, συνυπηρέτηση κ.λπ.)

Αρχείο Σχολείου Πρωτόκολλο αλληλογραφίας Μητρώου και Προόδου Πιστοποιητικό Σπουδών Βιβλίο Πράξεων Δ/ντή και Συλλόγου Βιβλίο βιβλιοθήκης και Υλικού Βιβλίο Σχολικής Ζωής Βιβλία Σχολικής Επιτροπής

ΒΙΒΛΙΟ ΜΗΤΡΩΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑΕΞΕΡΧΟΜΕΝΑ α/αΗμερ/νίαΥπηρεσίαΘέμαΥπηρεσίαΘέμαημερ,/νία 1 2 Κλείνεται 31/12/κάθε έτους

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ (μεταβατικός πίνακας) ΜΟΡΙΑ: 1 κάθε μήνα υπηρεσίας ή 2 (για δυσπρόσιτα) τόσα μόρια όσοι βαθμοί είναι πάνω από 55 στον πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ+ το ½ όσων βαθμών είναι πάνω από 55 στον προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Με 0 μόρια ή με ισοβαθμία η κατάταξη γίνεται με βάση την ημερομηνία απόκτησης πτυχίου.

ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ Δύο (2) κάθε χρόνο συνολικής υπηρεσίας Μόρια από το μέρος που έχει υπηρετήσει μέχρι τότε είτε ως μόνιμος είτε ως αναπληρωτής (δηλαδή άλλοι τόποι έχουν 1 το χρόνο, άλλοι 5, 6 κ.λπ.). Υπόψη!!! Εντοπιότητα (4 μόρια) Συνυπηρέτηση (4 μόρια) Οικογενειακοί λόγοι (4 για σύζυγο + 4 για κάθε παιδί κτλ.)

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ (3848/2010) Υπάρχει ένας πίνακας στον οποίο εγγράφεται αυτός που έχει μια φορά επιτυχία στον ΑΣΕΠ. Μόρια που υπολογίζονται: Τα μόρια του ΑΣΕΠ (όλα π.χ ) Βαθμός πτυχίου πάνω του 5. Μία Ξένη γλώσσα: 2 -1,5- 1 Πιστοποιημένη δεξιότητα Η/Υ: 1 Άλλο πτυχίο 2,50 – 2. Μεταπτυχιακό του κλάδου: Master (2,50 ή 2)-Διδακτορικό (5 ή 3). Προϋπηρεσία: »Από 0-8 μήνες 0,10 μόρια το μήνα »Από 8-16 μήνες 0,15 μόρια το μήνα κτλ Το ανώτερο: 16,80 μόρια Κοινωνικά κριτήρια (αναπηρίες (7-5), τρίτεκνοι 5, πολύτεκνοι 10)

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ & ΥΓΕΙΑ