Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΑΛΛΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΑΛΛΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΑΛΛΙΑ

2 Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Είναι μια χώρα της Δυτικής Ευρώπης.
Συνορεύει βόρεια με το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο ενώ βορειοανατολικά με τη Γερμανία. Ανατολικά με την Ελβετία και την Ιταλία. Νότια με την Ισπανία και με την Ανδόρα. Βορειοδυτικά βρέχεται από τη Βόρεια θάλασσα, δυτικά από τη Μάγχη και τον Ατλαντικό και Νότια από τη Μεσόγειο θάλασσα.

3

4 ΚΟΡΣΙΚΗ Η Κορσική είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στην Μεσόγειο Θάλασσα, μετά τη Σικελία, τη Σαρδηνία και την Κύπρο. Βρίσκεται βόρεια της Σαρδηνίας, δυτικά της Ιταλίας και νοτιοανατολικά της Γαλλίας στην οποία ανήκει.

5 ΚΟΡΣΙΚΗ ΕΙΚΟΝΕΣ

6 ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Τα σπουδαιότερα βουνά της Γαλλίας είναι οι Γαλλικές Άλπεις, τα Πυρηναία, τα Ιούρα και τα Βόσγια. Τα πιο γνωστά ποτάμια της Γαλλίας είναι ο Σηκουάνας ,ο οποίος διασχίζει το Παρίσι, ο Λίγηρας που είναι ο μακρύτερος ποταμός της Γαλλίας. Γνωστοί ποταμοί επίσης είναι ο Ροδανός, ο Γαρούνας και ο Ρήνος.

7 Λευκό Όρος η ψηλότερη κορυφή των Γαλλικών Άλπεων
Πυρηναία Όρη Γαλλικές Άλπεις

8 Ροδανός Σηκουάνας Ρήνος Λίγηρας

9 ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Πρωτεύουσα της Γαλλίας είναι το Παρίσι.
Ενώ οι μεγαλύτερες πόλεις της είναι η Μασσαλία, η Λυών, η Τουλούζ, η Νίκαια, το Μπορντό, το Στρασβούργο, η Λιλ, η Ναντ και η Ρουέν.

10

11

12 Τουλούζη Λιμάνι Νίκαιας Νίκαια

13 Καμπαναριό παλιού νοσοκομείου
Ουνέσκο Μνημέίο Λυών Μπορντώ

14 Στρασβούργο Ρουέν Καέν Λιλ

15 Στρασβούργο Μοντπελιέρ Μασσαλία

16 Έχει πληθυσμό 66.000.000 κατοίκους περίπου.
Επίσημη γλώσσα είναι τα Γαλλικά. Η θρησκεία που επικρατεί στη Γαλλία είναι το Χριστιανικό ρωμαιοκαθολικό δόγμα αν και δεν υπάρχει επίσημη θρησκεία. Το νόμισμά της είναι το Ευρώ ενώ παλαιότερα ήταν το Φράγκο [μέχρι το 1999].

17 Άλλες Πληροφορίες Η Γαλλία διαθέτει τους ταχύτερους συρμούς στην Ευρώπη (TGV / Train de Grande Vitesse, δηλαδή «Τραίνο Υψηλών Ταχυτήτων» στα Γαλλικά) με ταχύτητες έως και 320χλμ/ώρα. Η Γαλλία αποτελεί μια από τις πιο γνωστές χώρες παραγωγής του κρασιού.

18 TGV Γαλλικό Φράγκο Λεβάντες Προβηγκίας

19 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΓΑΛΛΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google