Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ

2 Η Ελβετία είναι μια χώρα της δυτικής Ευρώπης
Η Ελβετία είναι μια χώρα της δυτικής Ευρώπης. Συνορεύει δυτικά με τη Γαλλία, νότια και νοτιοανατολικά με την Ιταλία, βόρεια και βορειοανατολικά με τη Γερμανία και ανατολικά με την Αυστρία και το Λιχτενστάιν. Είναι μία μικρή χώρα, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό Ο πληθυσμός της πρωτεύουσας είναι 3% σε σχέση με τον πληθυσμό του κράτους. Πρωτεύουσα της Ελβετίας είναι η Βέρνη ενώ μεγαλύτερη πόλη η Ζυρίχη. Άλλες σημαντικές πόλεις είναι η Βασιλεία, η Γενεύη και η Λωζάννη. To νόμισμά της είναι το ελβετικό Φράγκο. Είναι χώρα με υψηλό βιοτικό επίπεδο και ανεπτυγμένο τουρισμό.

3 Οι αρχαίοι κάτοικοι ανήκαν στην κελτική φυλή των Ελβητίων
Οι αρχαίοι κάτοικοι ανήκαν στην κελτική φυλή των Ελβητίων . Η χώρα όμως προσαρτήθηκε από τον Καίσαρα το 57πΧ στη Ρώμη και αποτέλεσε ρωμαϊκή επαρχία. Αργότερα εισέβαλαν στην Ελβετία άλλες φυλές αλλά μετά τον 5ο αιώνα οι Φράγκοι ,οι οποίοι διευκόλυναν τον προσηλυτισμό στο Χριστιανισμό και το εκπολιτιστικό έργο των μοναχών, την κατέλαβαν . Σε νεώτερους χρόνους η Ελβετία περιήλθε στη Γερμανική αυτοκρατορία ενώ αργότερα είχε μεγάλη περίοδο φεουδαρχικής αναρχίας . Από το 1921 όμως, όταν υπήρξε κίνδυνος διάλυσης των Καντονικών συνελεύσεων, έγινε η αρχή για την ένωση των καντονίων που αποτέλεσε τον πυρήνα της Ελβετικής ομοσπονδίας. Από τότε άρχισε ένας μεγάλος αγώνας για την ανεξαρτησία της , με τον οποίο αγώνα σχετίζετε ο θρύλος του Γουλιέλμου Τέλου.

4 Η Ελβετία, όμορφη σαν καρτ-ποστάλ, προσελκύει εδώ και αιώνες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. 0 συνδυασμός των εντυπωσιακών χιονισμένων βουνοκορφών, των γαλήνιων λιμνών και των ολάνθιστων λιβαδιών είναι ακαταμάχητος - για να μην αναφέρουμε τους παγετώνες, τους καταρράκτες, τις μεσαιωνικές πόλεις και χωριά. Εδώ γεννήθηκε το μοντέρνο σκι, κατά συνέπεια αποτελεί ιδανικό μέρος για τους φίλους των χειμερινών σπορ. Μπορείτε επίσης να χαρείτε ένα ονειρεμένο ταξίδι με τρένο, μέσα από δάση και λίμνες ή να περάσετε μία συναρπαστική ημέρα ανακαλύπτοντας τα αξιοθέατα της ιστορικής Βέρνης, της Ζυρίχης, της Λωζάννης, της Γενεύης ή της Λουκέρνης.

5 Αν και μικρή σε έκταση, η Ελβετία καταφέρνει και περικλείει στα λίγα σχετικά τετραγωνικά της χιλιόμετρα, ανεξάντλητες φυσικές ομορφιές, αλλά και γραφικές πόλεις και αξιοθέατα που την κάνουν μοναδικό ταξιδιωτικό προορισμό

6 Αξιοθέατα στη Βέρνη: Το ρολόι στην παλαιά πόλη : Old Town Bern
Καθεδρικός ναός : Church of the Holy Ghost Κήπος : Rose Garden Πάρκο : Gurten

7 Ζυρίχη Η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας είναι ένας δημοφιλής προορισμός για όσους ενδιαφέρονται για τη σύγχρονη τέχνη, αλλά και για ψώνια. Σπουδαία έργα τέχνης εκτίθενται στο Kunsthaus, το μουσείο σύγχρονης τέχνης της πόλης, καθώς και στο μουσείο Rietberg όπου φιλοξενούνται εκθέσεις έργων τέχνης μη ευρωπαϊκής προέλευσης.

8 Βασιλεία Η Βασιλεία βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ρήνου, κοντά στα σύνορα Γαλλίας και Γερμανίας, και φιλοξενεί τα περισσότερα μουσεία της χώρας. Η πόλη είναι επικεντρωμένη στον πολιτισμό.


Κατέβασμα ppt "ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google