Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…

2 Eλλάδα Πρωτεύουσα: Αθήνα
Η Ελλάδα είναι χώρα που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ευρώπη, στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου, στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρωτεύουσα της Ελλάδος και μεγαλύτερη πόλη είναι η Αθήνα. Το ψηλότερο βουνό είναι ο Όλυμπος και ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός ο Αλιάκμονας.

3 Ρωσία Πρωτεύουσα: Μόσχα
Η Ρωσικά Ομοσπονδία η Ρωσία είναι το μεγαλύτερο σε έκταση κράτος της γης, με έκταση χλμ. Ο πληθυσμός της ανέρχεται σε κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις για το Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Μόσχα. Η επίσημη γλώσσα είναι τα ρωσικά και νόμισμα το ρούβλι. Διοικητικά διαιρείται σε 83 ομοσπονδιακά υποκείμενα, τα οποία είναι ομαδοποιημένα σε επτά διαμερίσματα.

4 Γαλλία Πρωτεύουσα: Παρίσι Η Γαλλία είναι χώρα της Δυτικής Ευρώπης αλλά
περιλαμβάνει και εδάφη που βρίσκονται σε άλλες ηπείρους. Έχει έκταση τετρ. χιλιόμετρα και πληθυσμό κατοίκων, εκ των οποίων οι βρίσκονταν στη μητροπολιτική Γαλλία. Οι μεγαλύτερες πόλεις της είναι η Μασσαλία, η Λυών, η Τουλούζ , η Νίκαια, το Μπορντό, το Στρασβούργο, η Λιλ, η Ναντ και η Ρουέν.

5 Γερμανία Πρωτεύουσα: Βερολίνο
Η Γερμανία , επίσημα Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, είναι μία από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό χώρες της Ευρώπης, η πολυπληθέστερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κινητήρια δύναμή της, και μία από τις σημαντικότερες βιομηχανικές και ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου

6 Ισπανία Πρωτεύουσα: Μαδρίτη
Η συνολική έκταση της Ισπανίας υπολογίζεται σε τ.χλμ . Το Βασίλειο της Ισπανίας είναι ένα κράτος της νοτιοδυτικής Ευρώπης, που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Ιβηρικής χερσονήσου

7 Αλβανία Πρωτεύουσα:Τίρανα
Η Δημοκρατία της Αλβανίας είναι μια Βαλκανική χώρα της ΝΑ Ευρώπης. Τα εδάφη της Αλβανίας είναι κυρίως ορεινά. Το ψηλότερο όρος είναι το Κοράμπ στην περιοχή της Ντίμπρα (2.753 μ). Το κλίμα της χώρας είναι κυρίως ηπειρωτικό, με κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια.

8 Ηνωμένο Βασίλειο Πρωτεύουσα: Λονδίνο
Το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας είναι κράτος της βορειοδυτικής Ευρώπης, με έκταση τ.χλμ . Το μήκος των ακτών της χώρας φτάνει τα χιλιόμετρα, ενώ υψηλότερη κορυφή είναι το όρος Μπεν Νέβις με ύψος μέτρα

9 Πορτογαλία Πρωτεύουσα: Λισαβόνα
Η Πορτογαλική Δημοκρατία βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Ιβηρικής χερσονήσου στην νοτιοδυτική Ευρώπη. Έχει έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό κατοίκους

10 Τσεχία Πρωτεύουσα: Πράγα Η Τσεχία είναι χώρα στην κεντρική Ευρώπη.
Έχει έκταση τ.χλμ. Πληθυσμός της Τσεχίας είναι κάτοικοι. Το νόμισμα της Τσεχίας είναι η τσέχικη κορόνα.

11 Πολωνία Πρωτεύουσα:Βαρσοβία
Η Δημοκρατία της Πολωνίας είναι χώρα της ανατολικής Ευρώπης. Έχει έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.

12 Ιταλία Πρωτεύουσα: Ρώμη Η Ιταλική Δημοκρατία ή είναι
χώρα της νότιας Ευρώπης. Ο πληθυσμός είναι κάτοικοι. Η Ιταλία αποτελείται κυρίως από μία μεγάλη χερσόνησο σε σχήμα μπότας, που εισχωρεί στην Μεσόγειο, ανάμεσα στην Αδριατική θάλασσα, το Ιόνιο πέλαγος και το Τυρρηνικό πέλαγος. Το ψηλότερο σημείο είναι το Λευκό Όρος με υψόμετρο μέτρα.

13 Σουηδία Πρωτεύουσα:Στοκχόλμη
Το Βασίλειο της Σουηδίας είναι μια σκανδιναβική χώρα στη βόρεια Ευρώπη. Έχει πληθυσμό κατοίκους. Η χώρα διαθέτει πλούσιους φυσικούς πόρους σε νερό, ξυλεία και σιδηρομεταλλεύματα.

14 Νορβηγία Πρωτεύουσα: Όσλο
Το Βασίλειο της Νορβηγίας είναι χώρα της Ευρώπης στο δυτικό μέρος της Σκανδιναβίας. Έχει πληθυσμό κατοίκους. Το ψηλότερο σημείο της χώρας είναι η κορυφή του όρους Γκαλντεπίγκεν, με υψόμετρο μέτρα.

15 Φινλανδία Πρωτεύουσα: Ελσίνκι
Η Φινλανδία είναι χώρα της βόρειας Ευρώπης. Έχει έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό κατοίκους. Η χώρα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1995.


Κατέβασμα ppt "Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google