Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Καραζαφείρη Αρχοντία Τριαντάφιλλος Ζιλιλής Καραγεώργη Κερασία Ανθή Πέτρου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Καραζαφείρη Αρχοντία Τριαντάφιλλος Ζιλιλής Καραγεώργη Κερασία Ανθή Πέτρου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Καραζαφείρη Αρχοντία Τριαντάφιλλος Ζιλιλής Καραγεώργη Κερασία Ανθή Πέτρου

2 Η Μασσαλία είναι η σημαντικότερη πόλη-λιμάνι της Γαλλίας και η τρίτη σημαντικότερη (ως λιμάνι) της Ευρώπης. Βρίσκεται στον κόλπο της Λυών, στην Δυτική Μεσόγειο. Με περίπου 820.000 κατοίκους, η Μασσαλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι και ανήκει στην ευρύτερη ιστορική περιοχή της Προβηγκίας. Ολόκληρη η αστική περιοχή γύρω από την Μασσαλία έχει περίπου 1,2 εκατομμύρια κατοίκους. Η Μασσαλία βρίσκεται σε υψόμετρο 12 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Όμως, οι λόφοι βόρεια της Μασσαλίας, ξεπερνούν και τα 700 μέτρα σε ύψος. Ανατολικά της πόλης βρίσκονται οι εκβολές του ποταμού Ροδανού.ΓαλλίαςΛυώνΜεσόγειοΠαρίσιΠροβηγκίαςΡοδανού

3 Η Μασσαλία είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη στην Βιομηχανία και παράγει κρασί και σαπούνι. Η Μασσαλία, η ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα του 2013, προσφέρει στους επισκέπτες της, την αυθεντικότητα 26 αιώνων ιστορίας, την φιλικότητα των κατοίκων της, και τον πλούτο της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Ελάτε να εξερευνήσετε τις 111 συνοικίες της, ν'απολαύσετε τον γλυκό τρόπο ζωής της, ν'ανακαλύψετε τα μουσεία της, να περιηγηθείτε στους εκπληκτικής ομορφιάς ορμίσκους της. Η Μασσαλία διαθέτει την γοητεία των πόλεων, που δεν λησμονιούνται ποτέ.

4 Πληροφορίες : ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ


Κατέβασμα ppt "Καραζαφείρη Αρχοντία Τριαντάφιλλος Ζιλιλής Καραγεώργη Κερασία Ανθή Πέτρου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google