Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιφιγένεια Ηλιαδου! ΣΤ΄2 1 Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιφιγένεια Ηλιαδου! ΣΤ΄2 1 Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιφιγένεια Ηλιαδου! ΣΤ΄2 1 Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
Βουνά του κόσμου! Ιφιγένεια Ηλιαδου! ΣΤ΄2 1 Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης

2 Η 1 οροσειρά ΙΜΑΛΑΙΑ!

3 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Τα Ιμαλάια είναι η υψηλότερη οροσειρά της Γης.
Βρίσκονται στην Ασία Το όνομα Ιμαλάια προέρχεται από την φράση himālaya, που σημαίνει «η κατοικία του χιονιού» (hima = χιόνι).

4 γιατί οι ψηλότερες κορυφές βρίσκονται όλες στα Ιμαλάια;
Η οροσειρά των Ιμαλαΐων σχηματίστηκε από την κίνηση της Ινδικής ηπειρωτικής πλάκας προς το βορρά τα τελευταία εκατομμύρια χρόνια. Πριν από περίπου 50 εκατομμύρια χρόνια, η Ινδική πλάκα συγκρούστηκε με την Ευρασιατική, κι έτσι αναδύθηκαν τα βουνά, όπως ακριβώς θα συμβεί αν βάλουμε δύο πλάκες μαλακού πηλού πάνω σε ένα τραπέζι και σπρώξουμε τη μία προς την άλλη.

5 Ουαου! Όπως βλέπουμε και σε αυτή τη φωτογραφία αυτή είναι η πιο ψηλη κορυφή των Ιμαλάιων, το Έβερεστ που αγγίζει μεχρι και τα συννεφα!

6 Η 2 οροσειρά ΑΛΠΕΙΣ!

7 Λιγα λογια… Οι Άλπεις είναι σύστημα οροσειρών στην Ευρώπη και εκτείνονται από την Αυστρία και την Σλοβενία στα ανατολικά, μέσω της Ιταλίας, της Ελβετίας, του Λιχτενστάιν και της Γερμανίας έως την Γαλλία στα δυτικά. Η λέξη Άλπεις σημαίνει βουνά. Η ψηλότερη κορυφή των Άλπεων είναι το Λευκό Όρος. Το σύστημα δημιουργήθηκε από τη σύγκρουση της Ευρωπαϊκής με την Αφρικανική τεκτονική πλάκα.

8 Η πιο ψηλή κορυφή των Άλπεων είναι…
…ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΡΟΣ!

9 Η 3 οροσειρά ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ!

10 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Το Κιλιμάντζαρο είναι το υψηλότερο βουνό της Αφρικής.
Βρίσκεται στην Βορειοδυτική Τανζανία και πολύ κοντά στον Ισημερινό.

11 Ποιοι το ανακάλυψαν; Το Κιλιμάντζαρο το αντίκρισαν πρώτοι οι Ευρωπαίοι ιεραπόστολοι Ρέμπαν και Κράπφ το Ακολούθησαν από τότε πολλές αποστολές για την αναγνώριση και εξερεύνησή του.

12 Η ΨΗΛΟΤΕΡΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΟ…
ΤΟ ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ!

13 Η 3 οροσειρά ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΡΗ!

14 Λιγα λογια Τα Βραχώδη όρη είναι μεγάλη οροσειρά της δυτικής Βόρειας Αμερικής που εκτείνεται, σχεδόν κατά μήκος του Ειρηνικού ωκεανού, από Αλάσκα, με κατεύθυνση προς νότο, (Καναδά, ΗΠΑ) και καταλήγει στο Μεξικό.

15 Η ψηλότερη κορυφή του είναι το…
Μακ Κινλεϊ

16 Η 5 οροσειρά ΑΝΔΕΙΣ!

17 Λιγα λόγια Οι Άνδεις (από τη λέξη της γλώσσας Κέτσουα: Anti(s) = «υψηλή κορυφή») είναι η μακρύτερη οροσειρά της Γης. Καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρη τη δυτική ακτή της Νότιας Αμερικής, με γενική κατεύθυνση βορρά-νότου. Τα βουνά των Άνδεων εκτείνονται σε επτά χώρες: Την Αργεντινή, τη Βενεζουέλα, τη Βολιβία, το Εκουαδόρ (Κράτος του Ισημερινού), την Κολομβία, το Περού και τη Χιλή. Μάλιστα κάποιες από αυτές, κυρίως το Περού και η Βολιβία, είναι γνωστές ως «κράτη των Άνδεων».

18 Η πιο ψηλη κορυφη των ανδεων είναι…
ΤΟ ΑΚΟΝΚΑΓΚΟΥΑ!

19 Η 6 ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΕΣ ΑΛΠΕΙΣ

20 Λιγα λόγια Αυστραλιανές Αλπεις είναι ένας γενικός όρος για την υψηλότερη σειρά βουνών στη νοτιοανατολικό Αυστραλία. Οι ορεινές περιοχές φθάνουν στο μέγιστο ύψος τους στην περιοχή μακρινού νότιου Νότια Νέα Ουαλία και ανατολικός Βικτώρια. Είναι μόνο σε αυτήν την περιοχή ότι οι αιχμές που υπερβαίνουν 2000 μέτρα εμφανίζονται και είναι μόνο σε αυτήν την περιοχή ότι το χιόνι εμφανίζεται τακτικά.

21 πηγες Wikipedia.gr Google Qwika.com

22


Κατέβασμα ppt "Ιφιγένεια Ηλιαδου! ΣΤ΄2 1 Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google