Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

MENU ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΓΑΛΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΧΩΡΕΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "MENU ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΓΑΛΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΧΩΡΕΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 MENU ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΓΑΛΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΧΩΡΕΣ
ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΓΑΛΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΧΩΡΕΣ ΤΙΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΛΓΕΡΙΑ ΤΥΝΗΣΙΑ ΛΙΒΥΗ ΣΥΡΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΚΡΟΑΤΙΑ ΒΟΣΝΙΑ

2 ΦΛΩΡΑ ΔΑΚΟΡΩΝΙΑ & ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΟΥ
ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΦΛΩΡΑ ΔΑΚΟΡΩΝΙΑ & ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΟΥ

3 ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΙΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΕΊΝΑΙ : ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΑΡΟΚΟ ΓΑΛΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΤΥΝΗΣΙΑ ΛΙΒΥΗ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΣΥΡΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΚΡΟΑΤΙΑ ΒΟΣΝΙΑ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΜΟΝΑΚΟ

4 ΙΣΠΑΝΙΑ Το Βασίλειο της Ισπανίας  ή Εσπερία των αρχαίων Ελλήνων, των Ρωμαίων, είναι ένα κράτος της νοτιοδυτικής Ευρώπης, που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Ιβηρικής χερσονήσου.

5 ΜΑΡΟΚΟ Το Μαρόκο είναι μια αραβική, μουσουλμανική χώρα της Βόρειας Αφρικής. Το πολίτευμά του είναι η Συνταγματική Μοναρχία και έχει έκταση τετρ. χλμ. και πληθυσμό , με βάση εκτιμήσεις για τον Ιούλιο του 2009.

6 ΓΑΛΛΙΑ Η Γαλλία ή Γαλλική Δημοκρατία όπως είναι η επίσημη ονομασία της, είναι χώρα της οποίας η μητρόπολη βρίσκεται στην Δυτική Ευρώπη, ενώ διαθέτει αριθμό εδαφών ανά τον κόσμο. Αποτελεί την χώρα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως από την δεκαετία του 1990, με περίπου 79 εκατομμύρια επισκεπτών σε ετήσια βάση (στατιστικά του 2006).

7 ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλική Δημοκρατία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα: τη Σικελία και τη Σαρδηνία.

8 ΑΛΓΕΡΙΑ  Αλγερία είναι μία χώρα στη βόρεια Αφρική. Έχει έκταση  km² και πληθυσμό κατοίκους

9 ΤΥΝΗΣΙΑ Η Τυνησία,  είναι μια χώρα στις  μεσογειακές ακτές της Βόρειας Αφρικής.

10 ΛΙΒΥΗ Το Κράτος της Λιβύης είναι χώρα της Βόρειας Αφρικής και βρέχεται βόρεια από τη Μεσόγειο. Ανατολικά της βρίσκεται η Αίγυπτος, νοτιοανατολικά της το Σουδάν, ενώ νότια συνορεύει με το Τσαντ και το Νίγηρα και δυτικά με την Αλγερία και την Τυνησία. 

11 ΑΙΓΥΠΤΟΣ Η Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου είναι ένα κράτος κυρίως της βορειοανατολικής Αφρικής, μαζί με τη χερσόνησο του Σινά, που είναι γέφυρα ξηράς (ισθμός) στη νοτιοδυτική Ασία.

12 ΣΥΡΙΑ Η Συρία είναι μια χώρα της Μέσης Ανατολής που εκτείνεται μεταξύ του Ευφράτη ποταμού, της Αραβικής ερήμου και της Μεσόγειου θάλασσας. Η έκτασή της είναι  km² και έχει πληθυσμό

13 ΚΥΠΡΟΣ Η Κύπρος, επίσημα Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητη νησιωτική χώρα της ανατολικής Μεσογείου. Συνορεύει θαλάσσια με την Ελλάδα την Τουρκία, την Συρία, τον Λίβανο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο

14 ΤΟΥΡΚΙΑ Η Δημοκρατία της Τουρκίας  είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ασία, 

15 ΕΛΛΑΔΑ Η Ελλάδα ή Ελλάς (πολυτονικά: Ἑλλάς, επίσημα: Ελληνική Δημοκρατία), είναι χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου, στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης καταλαμβάνει την 97η θέση, ανάμεσα στις 100 μεγαλύτερες χώρες του κόσμου. 

16 ΑΛΒΑΝΙΑ Η Αλβανία γνωστή επισήμως ως Δημοκρατία της Αλβανίας είναι μια Βαλκανική χώρα της ΝΑ Ευρώπης. 

17 ΣΛΟΒΕΝΙΑ Η Σλοβενία, επίσημα Δημοκρατία της Σλοβενίας είναι χώρα στην Κεντρική Ευρώπη σε σταυροδρόμι βασικών Ευρωπαϊκών πολιτιστικών και εμπορικών δρόμων.

18 ΚΡΟΑΤΙΑ Η Κροατία είναι μία δημοκρατική χώρα στην νότιο-ανατολική Ευρώπη, και συνορεύει στα βόρεια με την Ουγγαρία και την Σλοβενία, στα ανατολικά με την Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ενώ στην νότια άκρη της με το Μαυροβούνιο. 

19 ΒΟΣΝΙΑ H Βοσνία είναι χώρα της Βαλκανικής χερσονήσου, πρώην ομόσπονδη δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. Έχει έκταση  km² και πληθυσμό


Κατέβασμα ppt "MENU ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΓΑΛΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΧΩΡΕΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google