Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΤΑΛΙΑ Αντρέας Παναγιώτου ΣΤ΄2. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΠΠΠότε δημιουργήθηκε η Ιταλία ΠΠΠΠού βρίσκετε και ο πληθυσμό της ΠΠΠΠια είναι η πρωτεύουσα και.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΤΑΛΙΑ Αντρέας Παναγιώτου ΣΤ΄2. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΠΠΠότε δημιουργήθηκε η Ιταλία ΠΠΠΠού βρίσκετε και ο πληθυσμό της ΠΠΠΠια είναι η πρωτεύουσα και."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΤΑΛΙΑ Αντρέας Παναγιώτου ΣΤ΄2

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΠΠΠότε δημιουργήθηκε η Ιταλία ΠΠΠΠού βρίσκετε και ο πληθυσμό της ΠΠΠΠια είναι η πρωτεύουσα και η σύγχρονη Ιταλία ΕΕΕΕπίσημη γλώσσα και νόμισμα ΠΠΠΠως ονομάστηκε και πια είναι η θρησκεία τους ΟΟΟΟι βασικές εξαγωγές και η δημόσια εκπαίδευση και τα αθλήματα της ΕΕΕΕικόνες της Ιταλίας ππππηγή

3 Πότε δημιουργήθηκε η Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ιδρύθηκε στις 2 Ιουνίου του 1946

4 Πού βρίσκετε και ο πληθυσμό της Η Ιταλία βρίσκεται στην ιταλική χερσόνησο στην Νότια Ευρώπη και στα δύο μεγαλύτερα νησιά της μεσογείου η Σικελία και η Σαρδηνία. Η Ιταλία έχει μόλις πάνω από 60 εκατομμύρια κατοίκους και είναι η έκτη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Ευρώπης.

5 Πια είναι η πρωτεύουσα και η σύγχρονη Ιταλία Η Πρωτεύουσα της Ιταλίας είναι η Ρώμη και για αιώνες ήταν το πολιτικό κέντρο του δημοτικού πολιτισμού, ως Πρωτεύουσας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορία. Η σύγχρονη Ιταλία είναι μια αναπτυγμένη χώρα με κορυφαία ποιότητα.

6 Επίσημη γλώσσα και νόμισμα Η επίσημη γλώσσα είναι ιταλική. Το επίσημο νόμισμα της Ιταλίας είναι το ευρώ. Πριν από το 2002 το επίσημο νόμισμά της ήταν η ιταλική λίρα.

7 Πια είναι η θρησκεία τους και πως κατέκτησε το όνομά της. Ο Ρωμαϊκός καθολισμός είναι η μεγαλύτερη θρησκεία στην χώρα. Από ότι λένε το ορεινό και όμορφο χωριό του Βιτάλου να είναι η αιτία που ονομάστηκε η γειτονική Ιταλία.

8 Οι βασικές εξαγωγές και η δημοσιά εκπαίδευση και τα αθλήματα της Οι βασικές εξαγωγές της Ιταλίας είναι [μηχανήματα ακριβείας, τα μηχανοκίνητα οχήματα, πολυτελών οχημάτων, μοτοσικλετών, μοτοποδηλάτων] χημικών προϊόντων και ηλεκτρονικών ειδών, αλλά το πιο διάσιμο απ’ τις εξαγωγές της χώρας βρίσκονται στους τομείς των τροφίμων και ρουχισμών. Η Ιταλία έχει παράδοση τον αθλητισμό. Σχεδόν όλα τα αθλήματα, τόσο σε ατομικό όσο και η ομάδα η Ιταλία έχει καλή αντιπροσωπευτική και πολλές επιτυχίες. Το πιο δημοφιλές άθλημα είναι το ποδόσφαιρο. Το μπάσκετ, το βόλεϊ είναι το επόμενο πιο δημοφιλές άθλημα.

9 Εικόνες της Ιταλίας


Κατέβασμα ppt "ΙΤΑΛΙΑ Αντρέας Παναγιώτου ΣΤ΄2. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΠΠΠότε δημιουργήθηκε η Ιταλία ΠΠΠΠού βρίσκετε και ο πληθυσμό της ΠΠΠΠια είναι η πρωτεύουσα και."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google