Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αντρέας Παναγιώτου ΣΤ΄2

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αντρέας Παναγιώτου ΣΤ΄2"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αντρέας Παναγιώτου ΣΤ΄2
ΙΤΑΛΙΑ Αντρέας Παναγιώτου ΣΤ΄2

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πότε δημιουργήθηκε η Ιταλία
Πού βρίσκετε και ο πληθυσμό της Πια είναι η πρωτεύουσα και η σύγχρονη Ιταλία Επίσημη γλώσσα και νόμισμα Πως ονομάστηκε και πια είναι η θρησκεία τους Οι βασικές εξαγωγές και η δημόσια εκπαίδευση και τα αθλήματα της Εικόνες της Ιταλίας πηγή

3 Πότε δημιουργήθηκε η Ιταλία
Η Ιταλική Δημοκρατία ιδρύθηκε στις 2 Ιουνίου του 1946

4 Πού βρίσκετε και ο πληθυσμό της
Η Ιταλία βρίσκεται στην ιταλική χερσόνησο στην Νότια Ευρώπη και στα δύο μεγαλύτερα νησιά της μεσογείου η Σικελία και η Σαρδηνία Η Ιταλία έχει μόλις πάνω από 60 εκατομμύρια κατοίκους και είναι η έκτη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Ευρώπης.

5 Πια είναι η πρωτεύουσα και η σύγχρονη Ιταλία
Η Πρωτεύουσα της Ιταλίας είναι η Ρώμη και για αιώνες ήταν το πολιτικό κέντρο του δημοτικού πολιτισμού, ως Πρωτεύουσας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορία Η σύγχρονη Ιταλία είναι μια αναπτυγμένη χώρα με κορυφαία ποιότητα.

6 Επίσημη γλώσσα και νόμισμα
Η επίσημη γλώσσα είναι ιταλική. Το επίσημο νόμισμα της Ιταλίας είναι το ευρώ. Πριν από το 2002 το επίσημο νόμισμά της ήταν η ιταλική λίρα.

7 Πια είναι η θρησκεία τους και πως κατέκτησε το όνομά της.
Ο Ρωμαϊκός καθολισμός είναι η μεγαλύτερη θρησκεία στην χώρα Από ότι λένε το ορεινό και όμορφο χωριό του Βιτάλου να είναι η αιτία που ονομάστηκε η γειτονική Ιταλία.

8 Οι βασικές εξαγωγές και η δημοσιά εκπαίδευση και τα αθλήματα της
Οι βασικές εξαγωγές της Ιταλίας είναι [μηχανήματα ακριβείας, τα μηχανοκίνητα οχήματα , πολυτελών οχημάτων , μοτοσικλετών, μοτοποδηλάτων] χημικών προϊόντων και ηλεκτρονικών ειδών, αλλά το πιο διάσιμο απ’ τις εξαγωγές της χώρας βρίσκονται στους τομείς των τροφίμων και ρουχισμών. Η Ιταλία έχει παράδοση τον αθλητισμό. Σχεδόν όλα τα αθλήματα , τόσο σε ατομικό όσο και η ομάδα η Ιταλία έχει καλή αντιπροσωπευτική και πολλές επιτυχίες . Το πιο δημοφιλές άθλημα είναι το ποδόσφαιρο. Το μπάσκετ, το βόλεϊ είναι το επόμενο πιο δημοφιλές άθλημα.

9 Εικόνες της Ιταλίας


Κατέβασμα ppt "Αντρέας Παναγιώτου ΣΤ΄2"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google