Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Για εξάσκηση κλικ εδώ! ( Πού βρίσκεται κάθε κράτος; Games by Tsampika )

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Για εξάσκηση κλικ εδώ! ( Πού βρίσκεται κάθε κράτος; Games by Tsampika )"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Για εξάσκηση κλικ εδώ! ( Πού βρίσκεται κάθε κράτος; Games by Tsampika )

2

3 Άραγε θυμάσαι τις θάλασσες της Ευρώπης;
Κουίζ: Θάλασσες της Ευρώπης Κλικ εδώ! Η Ευρώπη βρέχεται βόρεια από το Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό, δυτικά από τον Ατλαντικό Ωκεανό, νότια από τη Μεσόγειο Θάλασσα και νοτιοδυτικά από τη Μαύρη Θάλασσα (Εύξεινο Πόντο). Έχει εκτεταμένο μήκος ακτών.

4 Οι μεγαλύτερες χερσόνησοι της Ευρώπης είναι:
Οι μεγαλύτερες χερσόνησοι της Ευρώπης είναι: η Σκανδιναβική (βόρεια) η Ιβηρική (δυτικά) η Ιταλική (νότια)  η Βαλκανική ( επίσης νότια). Για εξάσκηση στις χερσονήσους: Κλικ εδώ !

5 Τα μεγαλύτερα νησιά είναι:
Χρειάζεσαι εξάσκηση; Κλικ εδώ !  η Μεγάλη Βρετανία  η Ιρλανδία η Ισλανδία η Κορσική η Σαρδηνία η Σικελία η Κύπρος η Κρήτη 

6 οροσειρές της Ευρώπης είναι:
Οι μεγαλύτερες οροσειρές της Ευρώπης είναι: Κλικ ΕΔΩ! οι Άλπεις (Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Σλοβενία, Λιχτενστάιν, Ιταλία, Ελβετία) τα Πυρηναία (Γαλλία, Ισπανία) τα Ουράλια (Ρωσία) τα Καρπάθια (Σλοβακία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Ρουμανία) οι Σκανδιναβικές Άλπεις (Νορβηγία, Σουηδία) του Αίμου (Βουλγαρία, Σερβία) τα Απέννινα (Ιταλία)

7 Πεδιάδες της Ευρώπης

8 Οι μεγαλύτεροι ποταμοί της Ευρώπης είναι:
Οι μεγαλύτεροι ποταμοί της Ευρώπης είναι: Βόλγας Δούναβης Ρήνος ο Δνείπερος ο Δον ή Ντον ο Ρήνος ο Βόλγας(3.530 χλμ) ο Δούναβης(2.850 χλμ) Κλικ εδώ!

9 Χαρακτηριστικά ποταμών
ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ Ευρωπαϊκή περιοχή Χαρακτηριστικά ποταμών Ποτάμια (ενδεικτικά) Ανατολική Ευρώπη Ποτάμια πολύ μεγάλου μήκους, με μεγάλη ποσότητα νερού και ήρεμα. Βόλγας, Ντον κ.ά. Κεντρική Ευρώπη Ποτάμια μεγάλου μήκους, με μέτρια ποσότητα νερού (εκτός από τον Δούναβη που έχει μεγάλη παροχή νερού). Δούναβης, Έλβας, Ρήνος κ.ά. Δυτική Ευρώπη Ποτάμια μικρού μήκους, με μέτρια ποσότητα νερού. Σηκουάνας, Λίγηρας, Ροδανός κ.ά. Ιβηρική Χερσόνησος Ποτάμια αξιόλογου μήκους, αλλά με λιγοστά νερά. Ντουέρο, Τάγος, Έμπρο, Γκουανταλκιβίρ κ.ά. Ιταλική και Βαλκανική Χερσόνησος με λιγοστά νερά. Τίβερης, Νέστος, Έβρος κ.ά. Σκανδιναβική Χερσόνησος με σημαντική ποσότητα νερού και πολύ ορμητικά. Λούλε, Τόρνε κ.ά. Ταξινομώντας τα ευρωπαϊκά ποτάμια με κριτήριο τη γεωγραφική τους κατανομή έχουμε:

10 Οι μεγαλύτερες λίμνες της Ευρώπης είναι:
Οι μεγαλύτερες  λίμνες της Ευρώπης είναι: η Λατόγκα η Ονέγκα η Βένερν Κλικ εδώ! Το γεγονός ότι στη διάρκεια των παγετωνικών περιόδων η κεντρική και κυρίως η βόρεια Ευρώπη ήταν καλυμμένες από παχύ στρώμα πάγου εξηγεί γιατί υπάρχουν τόσο πολλές λίμνες στις περιοχές αυτές σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Ευρώπης.

11 Τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης είναι:
Τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης είναι: Ρότερνταμ Λίβερπουλ Πειραιάς Αμβούργο το Ρότερνταμ (Ολλανδία) το Αμβούργο (Γερμανία) η Μασσαλία  (Γαλλία) η Αμβέρσα (Βέλγιο) το Λίβερπουλ  (Μ. Βρετανία) ο Πειραιάς (Ελλάδα)

12

13

14 Δημιουργός παρουσίασης :
Για την παρουσίαση αξιοποιήθηκε υλικό από το ψηφιακό σχολείο και τα εκπαιδευτικά ιστολόγια : «Περί ανέμων, υδάτων και σχολείου» και «Εγκύκλιος Παιδεία»


Κατέβασμα ppt "Για εξάσκηση κλικ εδώ! ( Πού βρίσκεται κάθε κράτος; Games by Tsampika )"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google