Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα: τη Σικελία και τη Σαρδηνία. Βόρεια συνορεύει με την Ελβετία και την Αυστρία, δυτικά με τη Γαλλία και ανατολικά με τη Σλοβενία, ενώ ανήκει στην Ιταλία και η πόλη Καμπιόνε ντ'Ιτάλια, που βρίσκεται στο έδαφος της Ελβετίας. Οι ανεξάρτητες χώρες του Σαν Μαρίνο και του Βατικανού βρίσκονται εξ ολοκλήρου μέσα σε ιταλικό έδαφος.

2 Κολοσσαίο Το πιο ξακουστό μνημείο της Ρώμης, αυτό που δεσπόζει σχεδόν στις περισσότερες καρτ ποστάλ που αφορούν την Ιταλία, είναι το Κολοσσαίο. Το Κολοσσαίο, γνωστό επίσης ως Φλάβιο Αμφιθέατρο, αποτελεί σύμβολο της αυτοκρατορικής εποχής. Έχει ύψος 48 μέτρα, όσο δηλαδή ένα σύγχρονο κτίριο 16 ορόφων!!! Το μήκος του είναι περίπου 190 μέτρα, και το πλάτος του περίπου 155 μέτρα. Είχε 80 εισόδους και χωρούσε θεατές! Το Κολοσσαίο οικοδομικέ έπειτα από εντολή του Αυτοκράτορα Βεσπασιανού το 72μ.Χ. Για να μπει κάποιος στο Κολοσσαίο πρέπει να περιμένει αρκετή ώρα, μια και οι ουρές που σχηματίζονται είναι αρκετά μεγάλες..

3 Ρώμη Η Ρώμη είναι η πρωτεύουσα της Ιταλίας, πρωτεύουσα της περιφέρειας του Αλατιού, της ομώνυμης επαρχίας και μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης. Είναι ο πολυπληθέστερος δήμος της Ιταλίας με κατοίκους (2006). Η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή έχει πληθυσμό περίπου [1] κατοίκους καθιστώντας την τον μεγαλύτερο δήμο της Ιταλίας. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατατάσσεται τέταρτη σε πληθυσμό μετά το Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Μαδρίτη. Η Ρώμη είναι μια πόλη με σπουδαία ιστορία και αξιοσημείωτη προσφορά στην επιστήμη, τον πολιτισμό και τις τέχνες. Γι' αυτό το λόγω, καθώς και για τα πολυάριθμα και εξαιρετικής ομορφιάς μνημεία της, έχει αποδοθεί η προσωνυμία «η αιώνια πόλη».

4 Βενετία Η Βενετία ή, παλαιότερα, Ενετία (Ιταλικά: Venezia) είναι πόλη της βόρειας Ιταλίας, πρωτεύουσα της περιοχής Βένετο, με πληθυσμό (εκτίμηση 2004). Η πόλη βρίσκεται επάνω σε πολυάριθμα μικρά νησιά σε μια λιμνοθάλασσα της Αδριατικής. Η άλλοτε Ρεπούμπλικα Σερενίσσιμα (= Γαληνότατη Δημοκρατία) ήταν μια μεγάλη ναυτική και εμπορική δύναμη κατά τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση.

5 Ο Πύργος της Πίζας Η Πίζα είναι ιστορική πόλη της ΒΔ Ιταλίας, κτισμένη κοντά στις εκβολές του ποταμού Αρνιού. Έχει πληθυσμό γύρω στους κατκυρίως .Αποτελείται από 6 ορόφους και επειδή κτίστηκε σε έδαφος χαλαρό, παρουσιάζει κλίση προς τα νότια που σταδιακά αυξάνεται. Έχει ύψος 56 μ. Πολλοί επισκέπτες της Ιταλίας πηγαίνουν στην Πίζα ειδικά για να θαυμάσουν το μνημείο αυτό της αρχιτεκτονικής και τεχνικής. Παλιότερα, το 18ο αιώνα, στην Πίζα υπήρχε ελληνική παροικία.. Η σημερινή Πίζα είναι αρκετά αναπτυγμένη πόλη από οικονομική και πνευματική άποψη.

6 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google