Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΒΕΤΙΑ Η Ελβετία είναι μια μικρή, ορεινή χώρα. Επίσης είναι φημισμένη για τα γαλακτοκομικά της και τα πανέμορφα ποτάμια της. Πρωτεύουσα της Ελβετίας είναι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΒΕΤΙΑ Η Ελβετία είναι μια μικρή, ορεινή χώρα. Επίσης είναι φημισμένη για τα γαλακτοκομικά της και τα πανέμορφα ποτάμια της. Πρωτεύουσα της Ελβετίας είναι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΒΕΤΙΑ Η Ελβετία είναι μια μικρή, ορεινή χώρα. Επίσης είναι φημισμένη για τα γαλακτοκομικά της και τα πανέμορφα ποτάμια της. Πρωτεύουσα της Ελβετίας είναι η Βέρνη ενώ η μεγαλύτερη πόλη της είναι η Ζυρίχη. Συνορεύει δυτικά με τη Γαλλία, νότια και νοτιοανατολικά με την Ιταλία, βόρεια και βορειοανατολικά με τη Γερμανία και ανατολικά με την Αυστρία και το Λιχτενστάιν. Ο πληθυσμός της φτάνει τους πολίτες.

2 Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ Η χώρα με την ψηλότερη οροσειρά στην Ευρώπη μαζί με την Γαλλία έχει η Ελβετία. Αυτή η οροσειρά είναι η Άλπεις που συνεχίζει λίγο και στη Γαλλία.

3 ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΤΗΣ Η Λίμνη της Γενεύης ή η Λίμνη Λεμάν (γαλλικά Lac Leman ή Lac de Genève) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στην κεντρική Ευρώπη (μετά από τη λίμνη Μπάλατον). Το 60% της επιφάνειάς της ανήκει στην Ελβετία (καντόνια Vaud, Γενεύης και Valais) και το 40% στη Γαλλία (Ότ Σορμνόν . Η Ελβετία έχει πολλές λίμνες όπως η Λουγκάνο και άλλες πολλές. Οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες στην ΕΥΡΩΠΗ.

4 Τα γαλακτοκομικα της Η Ελβετία φημίζεται επίσης και για τα γαλακτοκομικά της προϊόντα. Αυτό οφείλεται στο ότι πάνω στις Άλπεις υπάρχουν καταπράσινα λιβάδια και οι αγελάδες έχουν πολύ χόρτο να φάνε. Μετά τα πάνε σε ειδικό εργοστάσιο και φτιάχνουν γάλα, γιαούρτι, τυρί που είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο.

5 To κλίμα της Το κλίμα της Ελβετίας είναι ψυχρό και, κατά βάση ξηρό, αν και σε ορισμένες περιοχές βρέχει 160 με 180 μέρες το χρόνο. Το κλίμα παρουσιάζει μεγάλες ανομοιομορφίες από περιοχή σε περιοχή, αλλά είναι γενικά υγιεινό. Την ιδιότητα αυτή, του κλίματος της χώρας τους, εκμεταλλεύτηκαν οι Ελβετοί με τον καλύτερο τρόπο. Ίδρυσαν πολλά σανατόρια, αναπαυτήρια, ψυχιατρικές κλινικές και έτσι παλαιότερα η Ελβετία αποτέλεσε θεραπευτικό κέντρο για τις παθήσεις των πνευμόνων (όπως η φυματίωση) και των νεύρων

6 οι σχέσεις της με τις άλλες χώρες
Οι σχέσεις της Ελβετίας είναι πολύ καλές, έτσι ώστε πολλοί τουρίστες από γειτονικές χώρες μεταναστεύουν εκεί. Από τα αρχαία χρόνια η Ελβετία έχει πάρει τον πολιτισμό και την γλώσσα της Γερμανίας και της Γαλλίας.

7 αυτή είναι η ΕΛΒΕΤΙΑ ελπίζουμε μια μέρα να την επισκεφτείτε


Κατέβασμα ppt "ΕΛΒΕΤΙΑ Η Ελβετία είναι μια μικρή, ορεινή χώρα. Επίσης είναι φημισμένη για τα γαλακτοκομικά της και τα πανέμορφα ποτάμια της. Πρωτεύουσα της Ελβετίας είναι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google