Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜENU ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΩΡΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΓΑΛΛΙΑ ΒΟΣΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜENU ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΩΡΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΓΑΛΛΙΑ ΒΟΣΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜENU ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΩΡΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΓΑΛΛΙΑ ΒΟΣΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΙΤΑΛΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΡΟΑΤΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ ΚΡΟΑΤΙΑ ΣΥΡΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΥΡΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΟΝΑΚΟ ΑΛΒΑΝΙΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΓΑΛΛΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΟΝΑΚΟ

2 ΧΩΡΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

3 ΕΛΛΑΔΑ Η Ελλάδα ή Ελλάς είναι χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου, στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης καταλαμβάνει την 97η θέση, ανάμεσα στις 100 μεγαλύτερες χώρες του κόσμου. Πρωτεύουσα της Ελλάδας και μεγαλύτερη πόλη είναι η Αθήνα.

4 ΕΛΛΑΔΑ

5 ΙΣΠΑΝΙΑ Το Βασίλειο της Ισπανίας ή Εσπερία των αρχαίων Ελλήνων,   των Ρωμαίων, είναι ένα κράτος της νοτιοδυτικής Ευρώπης, που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Ιβηρικής χερσονήσου. Προς Βορρά ορίζεται από τον Βισκαϊκό κόλπο και με τη Γαλλία από την οποία την χωρίζει η μεγάλη οροσειρά των Πυρηναίων.. Ανατολικά και νότια βρέχεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα και νοτιοδυτικά βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

6 ΙΣΠΑΝΙΑ

7 ΓΑΛΛΙΑ Η Γαλλία  επίσημη ονομασία Γαλλική Δημοκρατία République είναι μία ενιαία, συνταγματική, δημοκρατία με κοινοβουλευτικό σύστημα που τείνει σε προεδρικό, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών και του πληθυσμού βρίσκεται στη Δυτική Ευρώπη, αλλά που περιλαμβάνει επίσης πολλές περιοχές και εδάφη διάσπαρτα σ’ ολόκληρη την υφήλιο. Έχει πρωτεύουσα το Παρίσι, επίσημη γλώσσα την γαλλική και νόμισμα το ευρώ.

8 ΓΑΛΛΙΑ

9 ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα: τη Σικελία και τη Σαρδηνία. Βόρεια συνορεύει με την Ελβετία και την Αυστρία, δυτικά με τη Γαλλία και ανατολικά με τη Σλοβενία, ενώ εξκλάβιο της Ιταλίας αποτελεί και η πόλη Καμπιόνε ντ' Ιτάλια, που βρίσκεται στο έδαφος της Ελβετίας.

10 ΙΤΑΛΙΑ

11 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Η Πορτογαλική Δημοκρατία βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Ιβηρικής χερσονήσου στη νοτιοδυτική Ευρώπη. Βόρεια και ανατολικά συνορεύει με την Ισπανία, ενώ νότια και δυτικά βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό. Η χώρα περιλαμβάνει και δύο αρχιπελάγη στον Ατλαντικό, τις Αζόρες και την Μαδέρα.. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Λισαβόνα.

12 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

13 ΑΛΒΑΝΙΑ Η Αλβανία γνωστή επισήμως ως Δημοκρατία της Αλβανίας είναι μια Βαλκανική χώρα της ΝΑ Ευρώπης. Συνορεύει βόρεια και βορειοδυτικά με το Μαυροβούνιο, βορειοανατολικά με το Κόσοβο, ανατολικά με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και νότια με την Ελλάδα. Βρέχεται από την Αδριατική θάλασσα δυτικά, και το Ιόνιο πέλαγος νοτιοδυτικά.

14 ΑΛΒΑΝΙΑ

15 ΒΟΣΝΙΑ H Βοσνία-Ερζεγοβίνη
είναι χώρα της Βαλκανικής χερσονήσου, πρώην ομόσπονδη δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. Έχει έκταση  km² και πληθυσμό , με βάση εκτιμήσεις του Συνήθως αναφέρεται συντομευμένα ως Βοσνία.

16 ΒΟΣΝΙΑ

17 ΚΡΟΑΤΙΑ Η Κροατία της οποίας η επίσημη ονομασία είναι Δημοκρατία της Κροατίας είναι μία δημοκρατική χώρα στην νότιο-ανατολική Ευρώπη, και συνορεύει στα βόρεια με την Ουγγαρία και την Σλοβενία, στα ανατολικά με την Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ενώ στην νότια άκρη της με το Μαυροβούνιο.

18 ΚΡΟΑΤΙΑ

19 ΣΛΟΒΕΝΙΑ Η Σλοβενία, επίσημα Δημοκρατία της Σλοβενίας  είναι χώρα στην Κεντρική Ευρώπη σε σταυροδρόμι βασικών Ευρωπαϊκών πολιτιστικών και εμπορικών δρόμων. Συνορεύει με την Αυστρία στα βόρεια, την Ιταλία στα δυτικά, την Ουγγαρία στα βορειοανατολικά, και την Κροατία στα νότια και τα νοτιοανατολικά. Στα δυτικά έχει μια μικρού μήκους ακτογραμμή στην Αδριατική θάλασσα.

20 ΣΛΟΒΕΝΙΑ

21 ΜΟΝΑΚΟ Το Μονακό  είναι μικρό πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής. Περιβάλλεται στις τρεις πλευρές του από τη Γαλλία και στην τέταρτη από τη Μεσόγειο. Αποτελεί το πιο πυκνοκατοικημένο κράτος στον κόσμο. Οι κάτοικοί του αποκαλούνται Μονεγάσκοι.

22 ΜΟΝΑΚΟ

23 ΤΟΥΡΚΙΑ Η Δημοκρατία της Τουρκίας ή Τουρκική Δημοκρατία είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ασία, με ένα μικρό (3%) τμήμα της επικράτειάς της στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Μέχρι το 1922, η χώρα ήταν το κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η χερσόνησος της Μικράς Ασίας, που βρίσκεται ανάμεσα στον Εύξεινο Πόντο και τη Μεσόγειο Θάλασσα, συγκροτεί το βασικό τμήμα της χώρας.

24 ΤΟΥΡΚΙΑ

25 ΚΥΠΡΟΣ Η Κύπρος, επίσημα Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητη νησιωτική χώρα της ανατολικής Μεσογείου. Συνορεύει θαλάσσια με την Ελλάδα, την Τουρκία, την Συρία, τον Λίβανο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Η βόρεια πλευρά της βρίσκεται υπό κατοχή από την Τουρκία από το 1974.

26 ΚΥΠΡΟΣ

27 ΣΥΡΙΑ Η Συρία είναι μια χώρα της Μέσης Ανατολής που εκτείνεται μεταξύ του Ευφράτη ποταμού, της Αραβικής ερήμου και της Μεσόγειου θάλασσας. Η έκτασή της είναι  km² και έχει πληθυσμό  Συνορεύει στα Βόρεια με την Τουρκία, στα Ανατολικά με το Ιράκ, στα Νότια με την Ιορδανία, στα Νοτιοδυτικά με το Ισραήλ και το Λίβανο και στα Βορειοδυτικά βρέχεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Πρωτεύουσα είναι η Δαμασκός.

28 ΣΥΡΙΑ

29 ΛΙΒΑΝΟΣ Ο Λίβανος είναι χώρα της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Έγινε ανεξάρτητη στις 22 Νοεμβρίου 1943 μετά από εικοσάχρονη γαλλική κατοχή. Έχει συνολική έκταση τετρ. χλμ. και πληθυσμό, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009, κατοίκους Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Βηρυτός.

30 ΛΙΒΑΝΟΣ

31 ΙΣΡΑΗΛ Το Κράτος του Ισραήλ είναι ένα μικρό, ανεπτυγμένο, κράτος της Μέσης Ανατολής, με έκταση τετρ. χλμ. και πληθυσμό κατοίκους περίπου. Ιδρύθηκε μόλις το 1948 με σκοπό να μετατραπεί σε εθνική εστία όσων απανταχού Εβραίων επιθυμούν να πολιτογραφηθούν πολίτες του απ΄ όπου και αν προέρχονται.


Κατέβασμα ppt "ΜENU ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΩΡΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΓΑΛΛΙΑ ΒΟΣΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google