Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Ομάδα 1 ΡΟΥΣΣΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Ομάδα 1 ΡΟΥΣΣΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Ομάδα 1 ΡΟΥΣΣΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Ομάδα 1 ΡΟΥΣΣΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΒΟΪΒΟΝΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

2 Τα αίτια της παχυσαρκίας
1. Υπερκατανάλωση 2. Κληρονομικότητα 3. Φυσική Δραστηριότητα 4.Ψυχολογικοί παράγοντες 5. Άγχος 6. Ώρες ύπνου 7.Περιβαλλοντικοί παράγοντες

3 Συνέπειες παχυσαρκίας
1.Κίνδυνοι για την υγεία 2. Ψυχολογική διαταραχή 3. Χειρότερη ποιότητα ζωής 4. Κοινωνικός αποκλεισμός 5. Θάνατος

4 Τρόποι αντιμετώπισης Σωματική δραστηριότητα Ψυχολογική αντιμετώπιση
∆ιαιτητική αντιµετώπιση Χειρουργική αντιμετώπιση Φαρμακευτική αντιμετώπιση

5 Γραφήματα

6 Γραφήματα

7 Συμπεράσματα Οι περισσότεροι σήμερα είναι ενημερωμένοι για το φαινόμενο της παχυσαρκίας. Η παχυσαρκία στην Ελλάδα εμφανίζεται σε πολύ μικρότερο ποσοστό σε σχέση με άλλες χώρες Αρκετοί ασχολούνται με την άθληση του σώματος τους Αν και η οικονομική κρίση δεν ευνοεί την παχυσαρκία το 10% των μαθητών έχει μειώσει την ποσότητα του φαγητού λόγω της πρώτης Το οικογενειακό περιβάλλον είναι η κυριότερη αιτία του φαινομένου Δεν υπάρχουν τρόφιμα που παχαίνουν αλλά μόνο κακές διατροφικές συνήθειες Το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών βρίσκονται σε κανονικό βάρος σύμφωνα με το ΔΜΣ.

8 Μεσογειακή Διατροφή Ομάδα 2
Κανκασίδης Γιάννης , Καραγιάννης Τάσος , Καραγιάννης Μανώλης , Κληρονόμος Χρήστος , Κοπαλά Μαρία , Κούκλας Ασημάκης

9 Πλαίσιο - Στόχοι Η διατροφή μας είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.
Η ενημέρωση σχετικά με την Μεσογειακή Διατροφή μέσω της ερευνάς μας. Η αποτελεσματικότητα της Μεσογειακής Διατροφής και τα τρόφιμα που περιλαμβάνει. Η πρόληψη ασθενειών και η σωστή διατροφή.

10 Μεσογειακή Πυραμίδα

11 Συμπεράσματα – Αποτελεσματικότητα Έρευνας μέσω Γραφημάτων
H μεσογειακή διατροφή είναι ένας απο τους καλύτερους τρόπους πρόληψης, οφελεί στην μακροζωία και στο ευ ζην. Προφυλάσσει από προβλήματα υγείας και προσφέρει καλυτερη ποιότητα ζωής. Μέσα από τα γραφήματα φαίνεται πως το ποσοστό που ακολουθεί την μεσογειακή διατροφή είναι πολύ μικρό.

12 Επίλογος Συμπερασματικά, η μεσογειακή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στις ζωές μας. Βοηθάει στην καταπολέμηση πολλών προβλημάτων υγείας. Τέλος αντικατοπτρίζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ίδια μας τη ζωή.

13 ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ Ομάδα 4 Δημητρέση Εμμανουέλα Κασιόλα Ανδρονίκη
Κατσανδρή Ελπίδα Τσανικίδη Όλγα Φώσκολου Σεβαστή

14 Ο σκοπός μας.. Σκοπός της παρούσας εργασίας, είναι η μελέτη και η τεκμηρίωση της σχέσης μεταξύ της διατροφής και της ψυχολογίας γιατί συχνά οι ψυχολογικές διαταραχές επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου, με αποκορύφωμα σε κάποιες περιπτώσεις τη δημιουργία ψυχοπαθολογικών διαταραχών, όπως είναι η νευρογενής ανορεξία και η ψυχογενής βουλιμία.

15 Τύποι Νευρικής Ανορεξίας
Στον ένα τύπο οι περιπτώσεις ανορεξίας χαρακτηρίζονται από στέρηση φαγητού (ανορεξία περιοριστικού τύπου). Στο δεύτερο τύπο, χαρακτηρίζονται από περιόδους στέρησης που εναλλάσσονται από επεισόδια βουλιμίας με υπερφαγία που ακολουθούνται όμως από προκλητούς εμετούς  ώστε και πάλι το άτομο να έχει τον έλεγχο του βάρους του (ανορεξία περιοριστικού - βουλιμικού  τύπου) .

16

17 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Δυστυχώς η νευρική ανορεξία είναι ένα συχνό φαινόμενο που πλήττει τις νεαρές ηλικίες και ιδιαίτερα τους έφηβους. Η Νευρική Ανορεξία λειτουργεί ύπουλα και καταλυτικά στη ζωή των εφήβων, αλλά και ταυτόχρονα στην οικογένειά τους. Με τις πρώτες υποψίες ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο σε άτομο του περιβάλλοντός σας, θα πρέπει να προσπαθήσετε να δει όσο πιο γρήγορα ειδικό και ν' αρχίσει θεραπεία. Επιπλέον οι λόγοι που πιστεύουν οι νέοι ότι μπορεί να οδηγήσουν κάποιον στη νευρική ανορεξία είναι περισσότερο ψυχολογικοί και οικογενειακοί. Τέλος ενώ γνωρίζουν τα σημάδια της ασθένειας, ωστόσο δεν γνωρίζουν αρκετά καλά τον τρόπο που θα χειριστούν το θέμα. Γι’ αυτό και χρειάζεται να υπάρξει περισσότερη ενημέρωση από την οικογένεια, το σχολείο και την πολιτεία.

18 ΤΡΟΦΕΣ Ομάδα 4 Γεωργά Μαίρη Κωνσταντίνου Μαίρη Σόφη Τσαμαϊδής Μπάμπης
Παναγόπουλος Βασίλης Φράνς Μάνος

19 Στόχοι Ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε αυτό το θέμα είναι γιατί πιστεύουμε πως οι τροφές περιέχουν: Πολλές θρεπτικές ουσίες Μέταλλα Ιχνοστοιχεία Λίπη Το ερώτημα είναι σε ποιες τροφές βρίσκονται αυτά; Στόχος μας είναι να βρούμε τις τροφές όπου είναι πλούσια σε αυτά και ποιες όχι, καθώς και να μάθουμε ποιοι από τους ανθρώπους κατά μέσο όρο καταναλώνουν περιττές ουσίες.

20 Βιταμίνες Η βιταμίνη A (απαραίτητη για τη φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων) Βιταμίνη B (υπάρχουν 8 υδατοδιαλυτές:b1,b2,b3,b5,b6,b7,b9,b12) Βιταμίνη C (ανήκει στις υδατοδιαλυτές βιταμίνες, επίσης χρησιμοποιείτε ως διατροφικό συμπλήρωμα Βιταμίνη D (μέλος των λιποδιαλυτών βιταμινών , βοηθάει στην κατασκευή των οστών) Βιταμίνη Ε (έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, έχει προστατευτική δράση πάνω στο δέρμα

21 Γραφήματα

22

23 Συμπεράσματα Οι βιταμίνες είναι πολύ σημαντικές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η κάθε μια έχει και από μία διαφορετική λειτουργία σημαντική για την υγεία και την ανάπτυξη μας. Ελάχιστα ήταν τα άτομα που είχαν έλλειψη βιταμίνης και πρόβλημα σιδήρου , οι περισσότεροι δεν είχαν προβλήματα. Οι μαθητές καταναλώνουν τις τροφές ως ευχαρίστηση προς αυτούς και όχι ως ανάγκη του οργανισμού τους.


Κατέβασμα ppt "ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Ομάδα 1 ΡΟΥΣΣΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google