Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «Με υγιεινή διατροφή χτίζω γερό κορμί» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

2 Υπεύθυνος εκπαιδευτικός:Γαρουφαλή Μαρία Τάξη:Β Τμήμα:1

3 Οι μαθητές χωρίστηκαν σε 5 ομάδες –όσες είναι και οι ομάδες των τροφών.

4 Επιλέξαμε το θέμα αυτό γιατί οι καλές διατροφικές συνήθειες στις μικρές ηλικίες θέτουν τις βάσεις για καλή υγεία ενώ αντίθετα οι κακές συνήθειες δημιουργούν προβλήματα στην υγεία.

5 Οι μαθητές γνωρίζουν το ελαιόλαδο και τις ευεργετικές του ιδιότητες στη μεσογειακή διατροφή.

6 Κατασκευή της τροφικής πυραμίδας και αφίσες με τα αγαπημένα μας φρούτα και λαχανικά.

7 Φτιάξαμε κουλουράκια πορτοκαλιού με ελαιόλαδο
Φτιάξαμε κουλουράκια πορτοκαλιού με ελαιόλαδο.Στίψαμε πορτοκαλάδα στα πλαίσια ενός υγιεινού δεκατιανού.

8 Το σχολέιο μας επισκέφτηκαν οδοντίατροι
Το σχολέιο μας επισκέφτηκαν οδοντίατροι.Ενημέρωσαν τους μαθητές μας για τη σωστή φροντίδα των δοντιών τους.Στην τάξη ειχαμε κατασκευάσει τα δόντια και είχαμε παίξει ένα παιχνίδι με τα δόντια και τις τροφές.

9 Το παιχνίδι με τις τροφές που κάνουν καλό στα δόντια μας και αυτές που βλάπτουν τα δόντια.

10 Στα πλαίσια του υγιεινού δεκατιανού είχαμε κατασκευάσει έναν πίνακα με τα ονόματα των μαθητών της τάξης.Έτσι ένα σωστό δεκατιανό ειχε ως βραβείο ένα ως δύο αστεράκια.Ο μαθητής που είχε συγκεντρώσει τα περισσότερα ήταν και ο νικητής του μήνα.Αυτό το παιχνίδι άρεσε πολύ στους μαθητές και τους παρακίνησε να εντάξουν τα φρούτα και τα λαχανικά στο δεκατιανό τους και να αποφεύγουν τα τυποποιημένα τρόφιμα και τα γλυκά.

11 Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με το πρόγραμμα
Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με το πρόγραμμα.Ήρθαν σε επαφή με νέες γνώσεις,γνώρισαν το ανθρώπινο σώμα και τις λειτουργίες του και το σίγουρο είναι ότι άλλαξαν διατροφικές συνήθειες όχι μόνο τα ίδια αλλά και η οικογένειά τους. Σε μια μελλοντική ενασχόληση με το θέμα θα ήθελα να πραγματοποιούσα τις επισκέψεις γεγονός που θα εμπλούτιζε ακόμα περισσότερο τις γνώσεις των μαθητών. Τέλος σύμφωνα με τα ερωτηματολόγια που δόθηκαν στην αρχή και στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές άλλαξαν σε ποσοστό 92% φαγητό που έτρωγαν στα διαλείμματα και 73% έβαλε στην καθημερινή του διατροφή την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

12 Θα ήθελα να κλείσω το πρόγραμμά μου με τις 10 συμβουλές για την καλή υγεία όπως τις έφτιαξαν οι μαθητές μου: 1.Πρέπει κάθε μέρα να τρώμε πρωινό. 2.Δεν πρέπει να τρώμε πολλά γλυκά. 3.Πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό. 4.Το βράδυ δεν πρέπει να τρώμε αργά. 5.Πρέπει να τρώμε από όλες τις τροφές. 6.Δεν πρέπει να τρώμε πολλές τσίχλες και ζαχαρωτά. 7.Πρέπει να τρώμε συχνά φρούτα και λαχανικά. 8.Όχι στα γαριδάκια και στα έτοιμα φαγητά. 9.Πρέπει να πίνουμε φυσικούς χυμούς. 10.Πρέπει να γυμναζόμαστε σωστά.


Κατέβασμα ppt "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google