Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Των Γιάννος Κορφιάς Αλέξανδρος Κουφουγεωργίου Μαρία Μεταξωτού

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Των Γιάννος Κορφιάς Αλέξανδρος Κουφουγεωργίου Μαρία Μεταξωτού"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Των Γιάννος Κορφιάς Αλέξανδρος Κουφουγεωργίου Μαρία Μεταξωτού
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Των Γιάννος Κορφιάς Αλέξανδρος Κουφουγεωργίου Μαρία Μεταξωτού

2 Τι είναι παχυσαρκία Παχυσαρκία είναι κλινική κατάσταση στην οποία η υπερβολική αποθήκευση λίπους μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία του ατόμου. Σύμφωνα με το ΔΜΣ ως παχύσαρκοι χαρακτηρίζονται τα άτομα με ΔΜΣ μεγαλύτερο από Κατά μέσο όρο, οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη δαπάνη ενέργειας από λεπτότερους, λόγω της ενέργειας που απαιτείται για να διατηρηθεί μια αυξημένη μάζα σώματος.

3 ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Στην Ελλάδα του 2012 και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 1 στα παιδιά είναι παχύσαρκα. Οι πιο κρίσιμες περίοδοι για την εκδήλωση της παιδικής παχυσαρκίας είναι τρεις: Η πρώτη είναι όταν ακόμη το μωρό βρίσκεται στην κοιλιά της μαμάς. Οι διατροφικές συνήθειες της μητέρας πριν από τη σύλληψη, αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν το βάρος του νεογνού. Το αυξημένο βάρος του νεογέννητου (πάνω από 4,5 κιλά) προδιαθέτει για εκδήλωση παχυσαρκίας στο μέλλον.

4 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Τα περισσότερα από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε περιέχουν συμπυκνωμένα σάκχαρα και είναι γεμάτα με <<κενες>>θερμιδες υπό την μορφή της ζάχαρης .δηλαδή παρέχουν θερμίδες με περιορισμένη θρεπτική αξια,πραγμα που σημάνει ότι φον περεχούν καλή ποσότητα βιταμινων,πρωταιειν και φυτικών ινών.

5 ΔΙΑΙΤΑ Η δίαιτα που ακολουθεί ο ασθενής έχει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ασθένειας, ωστόσο στην επιστημονική κοινότητα υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με τις αρχές στις οποίες πρέπει να βασίζεται η διαμόρφωση του διαιτολογίου ενός ασθενή. Οι δίαιτες που έχουν κατά καιρούς προταθεί, ανάλογα με την προσέγγιση που ακολουθούν, εντάσσονται συνήθως σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω κατηγορίες: δίαιτες με χαμηλά ποσοστά λιπαρών δίαιτες με χαμηλά ποσοστά υδατανθράκων δίαιτες υγρών ισοθερμιδικές δίαιτες

6 ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Η σωματική άσκηση συνιστάται συχνά για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, υπάρχουν ωστόσο αμφιβολίες για το είδος της σχέσης της με την παχυσαρκία και την αποτελεσματικότη τα της στην καταπολέμισή της.

7 ΥΓΕΙΗΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τι εννοούν οι ειδικοί όταν μιλούν συνεχώς για υγιεινές τροφές; Ξέρουμε ότι πρέπει να τρώμε όσο πιο συχνά μπορούμε φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης και άπαχα κρέατα, όμως ποια από αυτά είναι τα καλύτερα και πώς να τα απολαμβάνουμε περισσότερο; Το περιοδικό Time σε συνεργασία με κορυφαίους αμερικανούς διατροφολόγους δημοσίευσε πρόσφατα λίστα με τις 31 πιο υγιεινές τροφές που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας και από αυτές ξεχωρίσαμε τις 10 κορυφαίες και σας προτείνουμε τρόπους για να τις απολαύσετε καλύτερα. -

8


Κατέβασμα ppt "Των Γιάννος Κορφιάς Αλέξανδρος Κουφουγεωργίου Μαρία Μεταξωτού"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google