Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

2 Τι είναι η διατροφή και γιατί χρειάζεται η τροφή?
Διατροφή, είναι ο κλάδος της υγείας, που ασχολείται με τη μελέτη της τροφής.   

3 Σε τι χρειάζεται η τροφή
Η τροφή για τον άνθρωπο χρειάζεται για να: Παραχθεί η απαραίτητη θερμότητα, ώστε να διατηρείται μια σταθερή θερμοκρασία σώματος Αυξάνει αλλά και βοηθά το άτομο σε: (ύψος- ανάπτυξη εγκεφάλου- ρύθμιση νευρικού συστήματος- καρδιακή λειτουργία κλπ) Διατηρεί, αλλά και ανανεώνει τους ιστούς

4 Διατροφή στην εφηβεία Ένας έφηβος θα πρέπει να προσλαμβάνει:
πρωτεΐνες (χωρίς να κάνει υπερκατανάλωση, ο έφηβος θα πρέπει να παίρνει από την τροφή του ικανοποιητικές ποσότητες πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, για να ανταποκριθεί στο γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης του σώματος του.) Ασβέστιο (η γρήγορη αύξηση της μάζας των οστών έχει ως αποτέλεσμα οι έφηβοι να έχουν αυξημένες απαιτήσεις σε ασβέστιο περισσότερο από όσο οι ενήλικες) Σίδηρος (τα κορίτσια έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις σε σίδηρο από ότι τα αγόρια.

5 Διατροφή των ενηλίκων Σημαντικός παράγοντας υγείας για του ενήλικες είναι η διατήρηση φυσιολογικού βάρους για την ηλικία και το ύψος. Άλλοι παράγοντες για την ενήλικη ζωή , οι οποίοι συμβάλουν στο να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης παθήσεων όπως είναι οι καρδιοπάθειες και ορισμένες μορφές καρκίνου, είναι η ισορροπημένη διατροφή, η τακτική φυσική δραστηριότητα, η αποφυγή υπερκατανάλωσης αλκοολούχων ποτών και η διακοπή του καπνίσματος.

6 Διατροφή στη τρίτη ηλικία
Στην τρίτη ηλικία είναι πολύ σημαντικό για αυτούς: να καλύπτουν τις ανάγκες τους σε θρεπτικά συστατικά. να έχουν ισορροπημένα και κανονικά γεύματα να απολαμβάνουν το φαγητό τους. να διατηρούν, έστω και σε μικρό βαθμό, κάποια φυσική δραστηριότητα.

7 Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής
Η Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής είναι μια σχηματική απεικόνιση αυτών των διατροφικών οδηγιών. Η βάση της αναφέρεται σε τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά, ενώ η κορυφή της σε τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται σπάνια, με όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα να βρίσκονται στις ενδιάμεσες θέσεις.

8 Οφέλη της σωστής διατροφής
Συντήρηση ιστών του σώματος Πρόληψη προβλημάτων του νευρικού συστήματος. Ανάπτυξη και εξέλιξη Διατήρηση της ζωντάνιας και της ευεξίας

9 Προβλήματα της ανθυγιεινής διατροφής
Παχυσαρκία Τα παιδιά που καταναλώνουν γρήγορο φαγητό, προσλαμβάνουν κατά μέσο όρο 187 περισσότερες θερμίδες απ’ τα υπόλοιπα παιδιά. Δεν πρόκειται για πολλές θερμίδες, ωστόσο μακροπρόθεσμα λειτουργούν αθροιστικά. Επίσης, καταναλώνουν περίπου 9 γρ. περισσότερο λίπος, 24 γρ., 25 γρ. Περισσότερο αλάτι, 26 γρ. περισσότερη ζάχαρη και 228 γρ. περισσότερα γλυκά αναψυκτικά, δηλαδή 4 επιπλέον κιλά ετησίως για τα παιδιά που τρώνε φαστ φουντ 2-3 φορές τη βδομάδα.

10 Προβλήματα υγείας Τα παιδιά που καταναλώνουν φαστ φουντ, στερούνται ακόμη σημαντικών συστατικών για την υγιή τους ανάπτυξη. Τρώνε λιγότερα φρούτα και λαχανικά, πίνουν λιγότερο γάλα και δεν λαμβάνουν την απαραίτητη ποσότητα φυτικών ινών που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για τη λειτουργία του εντέρου.

11 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google