Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ομάδα εργασίας ( ΚΙΤΡΙΝΗ ) : Δημήτρης Γ. Βασίλης Κ. Μαρία Γ. Νεκταρία Λ. Συντονιστές καθηγητές : Καραΐσκου Ελισάβετ, Πιτσιλαδής Βασίλης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ομάδα εργασίας ( ΚΙΤΡΙΝΗ ) : Δημήτρης Γ. Βασίλης Κ. Μαρία Γ. Νεκταρία Λ. Συντονιστές καθηγητές : Καραΐσκου Ελισάβετ, Πιτσιλαδής Βασίλης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ομάδα εργασίας ( ΚΙΤΡΙΝΗ ) : Δημήτρης Γ. Βασίλης Κ. Μαρία Γ. Νεκταρία Λ. Συντονιστές καθηγητές : Καραΐσκου Ελισάβετ, Πιτσιλαδής Βασίλης

2  Το θέμα της διατροφής είναι πολύ σημαντικό και απασχολεί σχεδόν όλους τους ανθρώπους.  Για το λόγο αυτό η ομάδα μας επέλεξε να προχωρήσει στην συγγραφή αυτής της εργασίας.  Σ ’ αυτήν θα αναφέρουμε τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες καθώς και τις λύσεις τις οποίες θα προτείνουμε για πιο « υγιεινή » διατροφή.

3  Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει επηρεάσει και την διατροφή μας.  Είναι αλήθεια ότι η Παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, έχει αποδειχτεί η πιο υγιεινή διατροφή.  Η σωστή ενημέρωση όλων είναι σημαντική.

4 0 ι θεμέλιοι λίθοι σε μια ισορροπημένη διατροφή είναι :  Ποικιλία : κατανάλωση όλων των τροφίμων με μέτρο.  Απλότητα : όχι πολύπλοκοι συνδυασμοί τροφών.  Φυσικότητα : όχι επεξεργασμένες τροφές

5  Μας ανατέθηκε να προτείνουμε έξυπνους τρόπους διατροφής - για να το πετύχουμε αυτό έπρεπε πρώτα να μελετήσουμε τις τωρινές διατροφικές συνήθειες των συνομηλίκων μας.  Συνεπώς έπρεπε να κάνουμε έρευνα, η οποία επιτεύχθηκε μέσω της κατασκευής του παρακάτω ερωτηματολογίου.

6 1) Πόσες φορές την εβδομάδα τρως πρόγευμα ? 2) Πόσες φορές την εβδομάδα τρως ενδιάμεσα σνακ ( πρωινό και απογευματινό )? 3) Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνεις φρούτα ? 4) Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνεις λαχανικά ( σαλάτες )? 5) Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνεις όσπρια ?

7

8

9

10 Προκειμένου να συλλέξουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για την συγγραφή αυτής της εργασίας συμβουλευτήκαμε διάφορες πηγές πληροφοριών (internet, ένθετα εφημερίδων, περιοδικά, εγκυκλοπαίδειες, βιβλία ) και πήραμε συνέντευξη από Διατροφολόγο η οποία μας παραχώρησε επιπλέον ενημερωτικό υλικό.

11  Τα μεταλλαγμένα τρόφιμα προέρχονται από ζωικούς ή φυτικούς οργανισμούς στους οποίους οι επιστήμονες πρόσθεσαν γονίδια με νέες ιδιότητες τις οποίες αυτοί δεν διαθέτουν φυσιολογικά και τα οποία προέρχονται από άλλους οργανισμούς.  Οι πιθανές επιπτώσεις των μεταλλαγμένων αφορούν δυο βασικά σημεία : α ) την υγεία των ανθρώπων και β ) το περιβάλλον.

12  Η μεσογειακή διατροφή είναι ευεργετική για την υγεία μας και την μακροζωία και συνίσταται από άφθονα κηπευτικά, χόρτα και λαχανικά, όσπρια, ψωμί, ελαιόλαδο και φρούτα.  Μια παρόμοια διατροφή είναι και η Κρητική.  Οι δυο παραπάνω τρόποι διατροφής είναι παγκοσμίως αποδεδειγμένα ως οι πιο υγιεινοί.

13  Οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι απαραίτητα για τον οργανισμό.  Επιβοηθούν πολλές ζωτικής σημασίας χημικές αντιδράσεις, συντελώντας στη σωστή λειτουργία του οργανισμού.  Μια από αυτές είναι η παραγωγή ενέργειας από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά.

14  Η Μεσογειακή και Κρητική διατροφή περιέχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν την καλή λειτουργία του οργανισμού.  Επίσης ερευνήσαμε και το θέμα των μεταλλαγμένων, το οποίο είναι αμφιλεγόμενο και αρκετά περίπλοκο. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί εάν επιφέρουν ή όχι μακροπρόθεσμα κινδύνους για τους καταναλωτές.

15  Οφείλει λοιπόν ο καθένας για τον εαυτό του και οι γονείς για τα παιδιά τους να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή.  Η Μεσογειακή και η Κρητική διατροφή δίνουν ενέργεια και ανθεκτικότητα να αντιμετωπίσουμε τη ζωή και τα προβλήματά της με περισσότερη δύναμη.  Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι η άσκηση είναι ένας σημαντικός παράγοντας που καθορίζει την υγεία του ανθρώπου.

16 Ευχαριστούμε


Κατέβασμα ppt "Ομάδα εργασίας ( ΚΙΤΡΙΝΗ ) : Δημήτρης Γ. Βασίλης Κ. Μαρία Γ. Νεκταρία Λ. Συντονιστές καθηγητές : Καραΐσκου Ελισάβετ, Πιτσιλαδής Βασίλης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google