Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ.

2 ΣΤΟ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΤΗΝ Α΄ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:
ΣΤΟ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΤΗΝ Α΄ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: AΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ

3 Β΄ ΕΝΟΤΗΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 Αξία και σημασία της διατροφής

5 ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ -ΡΟΛΟΣ
Η είσοδος Η κατεργασία Και η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών ΠΕΨΗ

6 Σημασία της διατροφής στον aνθρωπο Τις χημικές ουσίες που τους είναι απαραίτητες οι οργανισμοi τις προμηθεyονται απ0 τη τροφή τους και τις χρησιμοποιούνε: Για να εξασφαλίζουν ενέργεια για τις διάφορες λειτουργίες τους, π.χ. Την kίνηση Για να αναπτύσσονται. Για την ανάπτυξή τους οι οργανισμοί φτιάχνουν νέα κύτταρα. Για την πραγματοποίηση διάφορων διαδικασιών. Σε αυτό βοηθούν ορισμένες από τις ουσίες τις τροφής.(π.χ. Βιταμίνες) Για να επιδιορθώνουν τις φθορές των κυττάρων που προκαλούνται με την πάροδο του χρόνου ή εξαιτίας τραυματισμών.

7 Τι είναι η υγιεινή διατροφή;
Μικρές αλλαγές στα γεύματα που καταναλώνουμε, τρώγοντας λίγο περισσότερο από κάποια τρόφιμα και λιγότερο από κάποια άλλα.

8 Zάχαρι, σιρόπια, μέλι, γλυκά,καραμέλες
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Οι υδατάνθρακες : οι δημητριακοί καρποί τα όσπρια τα φρούτα τα λαχανικά το γάλα Zάχαρι, σιρόπια, μέλι, γλυκά,καραμέλες

9 ΌΤΑΝ ΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΜα
Τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα αυξάνονται και αυτό πυροδοτεί την έκκριση ινσουλίνης στο αίμα Η ινσουλίνη <<αφαιρεί>> τη γλυκόζη από το αίμα. Η γλυκόζη μεταφέρεται στους μυς και το λιπώδη ιστό Οι υδατάνθρακες πρέπει να αποτελούν το 50-55% των συνολικών θερμίδων της ημερήσιας πρόσληψης, διότι δίνουν άμεσα ενέργεια στον οργανισμό.

10 ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ Οι πρωτεΐνες είναι τα πιο σημαντικά δομικά
συστατικά για: μυς, ορμόνες, ανοσοποιητικές πρωτεινες ,ένζυμα. Πηγές πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας λίπη : Γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά Τυριά με χαμηλά λιπαρά Ψάρια Πουλερικά Όσπρια

11 ΛΙΠΗ Κορεσμένα λίπη (περιέχεται στα ζωικά λίπη όπως το κρέας, τα λουκάνικα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα τυριά, το βούτυρο) Μονοακόρεστα λίπη (περιέχεται στα φυτικά λίπη τα οποία είναι πλούσια σε ελαικό στο ελαιόλαδο) Πολυακόρεστα λίπη (περιέχεται στα φυτικά έλαια, τα οποία είναι πλούσια σε λινολεικό οξύ, όπως το καλαμποκέλαιο, το ηλιέλαιο, το σογιέλαιο)

12 Τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά είναι βλαβερά για την υγεία της καρδιάς σας γιατί αυξάνουν τη χοληστερίνη.

13

14 Μέταλλα και ιχνοστοιχεία
Νάτριο Κάλιο Χλώριο Μαγνήσιο Ασβέστιο Σίδηρος Ψευδάργυρος Σελήνιο Χρώμιο Ιώδιο

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28 Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 5 ΓΕΥΜΑΤΩΝ
Για να είναι ο μεταβολισμός του ανθρώπου καλά ρυθμισμένος,για να γίνονται οι απαραίτητες καύσεις. Για να υπάρχουν καλά επίπεδα ενέργειας καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. 3 κυρίως γεύματα(πρωινό-μεσημεριανό-βραδινό)και 2 ενδιάμεσα snack(δεκατιανό-απογευματινό)

29

30

31

32

33

34

35

36 Αλλοι παραγοντεσ που επηρεαζουν τις διατροφικέσ συνηθειεσ
Η ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

37 Το κυλικείο Σύμφωνα με έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα σχολικά κυλικεία διέθεταν τρόφιμα εκτός των επιτρεπόμενων κανόνων υγιεινής και καθορισμού προϊόντων, όπως πατατάκια, σοκολάτες και αναψυκτικά. Η ύπαρξη τέτοιων τροφών μπορεί να επηρεάσουν τις επιλογές των παιδιών, τις οποίες μπορούν να τις υιοθετήσουν και ως ενήλικες.

38

39

40

41 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

42

43

44

45

46

47

48

49

50 ΨΥΧΟΓΕΝΗΣ ΒΟΥΛΙΜΙΑ

51 ΨΥΧΟΓΕΝΗΣ ΒΟΥΛΙΜΙΑ Tα διαγνωστικά κριτήρια της ψυχογενούς βουλιμίας είναι τα εξής: 1. Επανειλημμένα επεισόδια υπερφαγίας (ταχεία κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τροφής μέσα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο). 2. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων υπερφαγίας υπάρχει ένα αίσθημα έλλειψης ελέγχου της συμπεριφοράς πρόσληψης τροφής. 3. Το άτομο τακτικά χρησιμοποιεί είτε προκλητό έμετο, καθαρτικά ή διουρητικά, αυστηρή δίαιτα ή νηστεία, είτε εντατική άσκηση για να αποτρέψει την απόκτηση βάρους. 4. Ένας ελάχιστος μέσος όρος δύο επεισοδίων υπερφαγίας την εβδομάδα για τρεις τουλάχιστον μήνες. 5. Επιμονή υπερβολική ενασχόληση για το σχήμα και το βάρος του σώματος.

52 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΥΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

53

54

55

56

57

58 Η Καινούρια διατροφική Πυραμίδα
Η Καινούρια διατροφική Πυραμίδα

59

60

61 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕΤΡΗΣΗ ΔΕΙΚΤΗ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ

62 ΑΓΟΡΙΑ

63 ΚΟΡΙΤΣΙΑ

64 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Υπολογίσαμε το Δείκτη Μάζας Σώματος σε 82 μαθητές της Α΄ Λυκείου. Τα αγόρια ήταν:43 Τα κορίτσια ήταν:39 Στα αγόρια, ο ΔΜΣ στο 60% ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων. Το 19% ήταν λιποβαρείς ,το 16% υπέρβαροι και το 5% παχύσαρκοι. Στα κορίτσια το 67% εντός φυσιολογικών ορίων, το 20% λιποβαρείς, το 10% υπέρβαρες και το 3% παχύσαρκες.

65 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google