Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Οικιακή Οικονομία) Στέλλα Παπτσίκα Κλεοπάτρα Ρούσσα Γιάννης Ρούσσος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Οικιακή Οικονομία) Στέλλα Παπτσίκα Κλεοπάτρα Ρούσσα Γιάννης Ρούσσος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Οικιακή Οικονομία) Στέλλα Παπτσίκα Κλεοπάτρα Ρούσσα Γιάννης Ρούσσος

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Τι είναι διατροφή; Η τροφή για τον άνθρωπο χρειάζεται για να: Η τροφή για τον άνθρωπο χρειάζεται για να: Ποιος ο στόχος της υγιεινής διατροφής; Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά Έλλειψη ασβεστίου κ’ σιδήρου

3 Τι είναι διατροφή; Διατροφή, είναι ο κλάδος της υγείας, που ασχολείται με τη μελέτη της τροφής.

4 Η τροφή για τον άνθρωπο χρειάζεται για να: 1. Παραχθεί η απαραίτητη θερμότητα, ώστε να διατηρείται μια σταθερή θερμοκρασία σώματος. 2. Αυξάνει αλλά και βοηθά το άτομο σε: (ύψος- ανάπτυξη εγκεφάλου- ρύθμιση νευρικού συστήματος- καρδιακή λειτουργία κλπ). 3. Διατηρεί, αλλά και ανανεώνει τους ιστούς του σώματος.

5 Ποιος ο στόχος της υγιεινής διατροφής; Στόχος της υγιεινής διατροφής είναι η κάλυψη των αναγκών σε θρεπτικά συστατικά και η πρόληψη ασθενειών. Ανάπτυξη του σώματος και συντήρηση: Τα αμινοξέα, τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία, οι βιταμίνες και τα λιπαρά οξέα καλύπτουν τις βασικές διατροφικές ανάγκες για την ανάπτυξη του σώματος.

6 Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι οι υδατάνθρακες, τα λιπίδια, οι πρωτεΐνες, οι βιταμίνες και τα μέταλλα/ιχνοστοιχεία, καθώς και το νερό.

7 Έλλειψη ασβεστίου κ’ σιδήρου Έτσι, όταν ένα άτομο δεν τρώει αρκετές τροφές που περιέχουν σίδηρο εμφανίζει αναιμία. Στην αρχή κουράζεται εύκολα, είναι χλομό και δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί. Όταν ο οργανισμός δεν προσλαμβάνει επαρκείς ποσότητες ασβεστίου ενδέχεται να μην αναπτυχθούν τα κόκαλά του φυσιολογικά.

8

9 ΠΗΓΕΣ http://1gym-acharn.att.sch.gr/

10 ΤΕΛΟΣ!


Κατέβασμα ppt "ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Οικιακή Οικονομία) Στέλλα Παπτσίκα Κλεοπάτρα Ρούσσα Γιάννης Ρούσσος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google