Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ως παχύσαρκο χαρακτηρίζεται το άτομο που έχει αυξημένο σωματικό βάρος και συγκεκριμένα κατά ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 20- 25% από αυτό που θα έπρεπε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ως παχύσαρκο χαρακτηρίζεται το άτομο που έχει αυξημένο σωματικό βάρος και συγκεκριμένα κατά ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 20- 25% από αυτό που θα έπρεπε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ως παχύσαρκο χαρακτηρίζεται το άτομο που έχει αυξημένο σωματικό βάρος και συγκεκριμένα κατά ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 20- 25% από αυτό που θα έπρεπε να έχει σύμφωνα με το φύλο, την ηλικία και το ύψος του. Το αυξημένο βάρος αφορά μύες, οστά, λίπος, υγρά. Ένας αθλητής ή ένας bodybuilder ιδιαίτερα μυώδης μπορεί να έχει αυξημένο βάρος, αυτό όμως δεν τον καθιστά παχύσαρκο. Ως παχύσαρκο θεωρούμε το άτομο που έχει μεγάλη συσσώρευση λίπους στο σώμα.

3

4 1) ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΕΤΟΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ 2) ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ 3) ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΖΑΧΑΡΗΣ 4) ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ

5 Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που έχουν συνηθίσει σε αυτή την κακή διατροφή, είτε μέσα από την οικογένειά τους είτε αναγκαστικά από τους γρήγορους και πιεστικούς ρυθμούς της ζωής. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι ρυθμοί της ζωής μας είναι αυτοί που μας αναγκάζουν να καταφεύγουμε στο έτοιμο φαγητό, στις δυο με τρεις κούπες καφέ την ημέρα κατά μέσο όρο, στην υπερβολική κατανάλωση γλυκών, ιδίως σοκολάτας, και στην κατανάλωση αλκοόλ. Καλό είναι λοιπόν να φροντίζει κανείς τον εαυτό του, πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα, γιατί ίσως μετά να του πάρει περισσότερο χρόνο και κόπο, για να επανέλθει σε φυσιολογική κατάσταση.

6 Σε μια προσπάθεια κατηγοριοποίησης των μεθόδων αντιμετώπισης της παχυσαρκίας θα λέγαμε πως αυτές συμπεριλαμβάνουν: 1)Τη χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας 2)Τη φαρμακευτική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας 3) Τα υποθερμιδικά προγράμματα δίαιτας 4) Την τροποποίση της διατροφικής συμπεριφοράς

7 Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, και η γενετική προδιάθεση είναι οι βασικοί παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν στην παχυσαρκία. Αντίθετα, η πρόληψη είναι ο καλύτερος «σύμμαχος» στο πρόβλημα της παχυσαρκίας. Η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, η τακτική παρακολούθηση του βάρους και η εφαρμογή των κανόνων υγιεινής διατροφής αποτελούν απλά, αλλά εξαιρετικά σημαντικά συστατικά της συνταγής του «ευ ζην».

8 Η δίαιτα Ντουκάν είναι μια δίαιτα αδυνατίσματος που στηρίζεται στην πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων πρωτεϊνών και μικρών ποσοτήτων τροφών πλούσιων σε λιπαρά και με μικρές ποσότητες υδατανθράκων, επινοημένη από το Γάλλο πρώην νευρολόγο, διατροφολόγο Πιέρ Ντουκάν, και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα δίαιτας στη Γαλλία. Το σχετικό με τη δίαιτα βιβλίο, το «Dukan Diet», είναι ένα από τα βιβλία με τις περισσότερες πωλήσεις στη Βρετανία, ενώ τα τρόφιμα που συνιστά έχουν παρουσιάσει το τελευταίο εξάμηνο αύξηση κατά 100% στις πωλήσεις τους. Σύμφωνα με τον Πιερ Ντουκάν, η επιτυχία των πωλήσεων της δίαιτάς του στη Βρετανία οφείλεται στη μητέρα της Αικατερίνης, Δούκισσας του Κέμπριτζ, ενώ, σύμφωνα με δημοσιογράφους, η διάδοση της φήμης της παγκοσμίως οφείλεται και δευτερευόντως σε άλλους διάσημους της μόδας, οι οποίοι την υποστηρίζουν, όπως το μοντέλο Ζιζέλ Μπούντχεν και η τραγουδίστρια Τζένιφερ Λόπεζ

9 Μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας αποτελεί η παχυσαρκία για την Ελλάδα, καθώς τα ελληνόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ δεν υστερούν και οι ενήλικες. Το 35,2% του γενικού πληθυσμού στη χώρα μας είναι υπέρβαρο, ενώ το 22,5% παχύσαρκοι. Η παχυσαρκία παίρνει τη μορφή πανδημίας, λόγω της δραματικής αύξησης του αριθμού των παχύσαρκων ατόμων τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις υπό ανάπτυξη χώρες, και το ανησυχητικό είναι ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε ποσοστά παχυσαρκίας και, ειδικά της παιδικής, στην Ευρώπη.

10


Κατέβασμα ppt "Ως παχύσαρκο χαρακτηρίζεται το άτομο που έχει αυξημένο σωματικό βάρος και συγκεκριμένα κατά ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 20- 25% από αυτό που θα έπρεπε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google