Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Μάθημα 19 Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης

2 ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να:
Ορίζει τις δεξιώσεις. Περιγράφει το έντυπο προκράτησης δεξιώσεων. Περιγράφει τη διαδικασία οργάνωσης δεξιώσεων Ονομάζει τα διάφορα είδη δεξιώσεων. Αναφέρει τα χαρακτηριστικά των διαφόρων δεξιώσεων.

3 ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΟΣ: Δεξίωση ή συμπόσιο είναι ή συνάθροιση πολλών ατόμων μαζί σε συγκεκριμένο τόπο για φαγητό, ποτό και διασκέδαση.

4 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ
Το άτομο που είναι υπεύθυνο για τη οργάνωση μιας δεξίωσης είναι ο Διευθυντής Δεξιώσεων ή ο Διευθυντής του Τμήματος Τροφίμων και Ποτών. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ Όνομα του πελάτη, τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του Το είδος της δεξίωσης Ημερομηνία της δεξίωσης και τη ώρα Το ακριβή αριθμό των ατόμων Τα φαγητά που θα σερβιριστούν Τα διάφορα είδη ποτών που θα σερβιριστούν Η διακόσμηση της αίθουσας Ορχήστρα και πίστα για χορό Τιμή που θα στοιχίσει η δεξίωση

5 ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΔΕΞΙΩΣΗΣ
Η έγκαιρη ενημέρωση των διαφόρων τμημάτων για τις λεπτομέρειες μιας δεξίωσης βοηθά τα τμήματα να οργανώσουν σωστά την εργασία τους ώστε κάθε δεξίωση να είναι επιτυχής με αποτέλεσμα τη δωρεάν διαφήμιση της επιχείρησης. ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ Είναι φυλλάδιο αναφοράς με στοιχεία τα οποία μπορεί να χρειαστούν διευκρίνιση και εκδίδεται από τον υπεύθυνο εκδηλώσεων.

6 ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ
Κουζίνα: για να προγραμματίζει τις προμήθειες υλικών και τη Παρασκευή φαγητών. Τραπεζαρία: για να φροντίσει για το εξοπλισμό, τα ποτά και το προσωπικό που θα χρειαστεί. Τμήμα υποδοχής: για να ενημερώνει τους πελάτες για το χώρο που είναι ή δεξίωση. Λογιστήριο: για να ξέρει που θα σταλεί ο λογαριασμός για είσπραξη. Τμήμα συντήρησης: για να ετοιμάσει τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις και το φωτισμό Τμήμα οροφοκομίας: ενημερώνεται για να ετοιμάσει τη διακόσμηση της αίθουσας. Αποθήκη: για να έχει στη διάθεση της όλα τα απαραίτητα υλικά, φαγητά και ποτά.

7 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ
Τραπέζια Καρέκλες Πορσελάνες [πιάτα, φλιτζάνια] Σκεύη σερβιρίσματος [πιατέλες σουπιέρες] Ποτήρια και κρύσταλλα Μαχαιροπήρουνα Άλλα επιτραπέζια σκεύη [αλατιέρες πιπεριέρες] Λίνα, ρουχισμός

8 ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ
Τραπέζι οβάλ Τραπέζι ορθογώνιο

9 ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ
Τραπέζι Ε Τραπέζι Π

10 ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ
Τραπέζι σε σχήμα πετάλου Τραπέζι στρογγυλό

11 ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ

12 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ο οριστικός αριθμός των πελατών Η ακριβής ώρα έναρξης της δεξίωσης Ο αριθμός μερίδων σε κάθε πιατέλα Ο αριθμός ατόμων στο τραπέζι των επισήμων Η ώρα που θα γίνουν οι ομιλίες, κληρώσεις κτλ., καθώς και ή διάρκεια τους Τη ώρα που θα γευματίσει το προσωπικό της τραπεζαρίας.

13 Ανακεφαλαίωση Στόχων:
Ορίζει τις δεξιώσεις. Περιγράφει το έντυπο προκράτησης δεξιώσεων. Περιγράφει τη διαδικασία οργάνωσης δεξιώσεων Ονομάζει τα διάφορα είδη δεξιώσεων. Αναφέρει τα χαρακτηριστικά των διαφόρων δεξιώσεων.

14 Εργασία στην τάξη: Σωστό / Λάθος

15 Εργασία στο σπίτι: Ερωτήσεις


Κατέβασμα ppt "Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google